Connect with us

Minden ami NFL

Legjobb futó- és elkapóegységek

rbwrrankA PFF rangsorolta a liga legjobb futó– és elkapóegységeit, melyben azért több meglepetés is található, főleg az utóbbi összeállításban. A futóegységeknél főleg az első számú futókat vették figyelembe, az elkapóknál viszont a kezdők átlagos PFF-ratingje volt a viszonyítási alap. A PFF-ről tudni kell, hogy minden egyes játékot külön osztályoznak a szakértőik minden egyes játékosra és ezekből tevődik össze egy teljes pontszám a játékos neve mellett az adott heti, majd az éves teljesítményéről. Náluk egy sikertelen passz nem feltétlen jelent rosszat az irányító szemszögéből, hiszen ha tökéletes volt a labda, az elkapója viszont egyszerűen elejtette azt, akkor a QB pozitív pontszámot kap. Az értékelésükről itt lehet hosszabban olvasni.

 

Futók:

[table “” not found /]

Ezt a listát láthattátok már a Facebookon is és nem is elsősorban miattuk jött létre ez a poszt, hiszen olyan sok vitatkozni-valónk nincs a listával. A top6-tal nehéz is lenne harcba kelni, legfeljebb 1-1 helyeket mozgatnánk a csapatokon. Ezt követően a Broncos érdekes, én CJ Andersont és mögötte Hillmant, illetve Ballt nem tartom olyan jónak, mint amennyire sokan mások, azonban el kell ismerni, hogy Anderson a szezon második felében valóban remek teljesítményt nyújtott. A Saintsben én inkább a potenciált látom, mint a már megalapozott biztonságot, de az kétségtelen, hogy egy remek háromfejű szörny ez a futóegység (Ingram, Spiller, Robinson). A Bengalst mi előrébb hoznánk a listán, a Dolphins elé mindenképp, de akár még feljebb, hiszen Jeremy Hill és Gio Bernard remek páros, habár utóbbi kiszorulni látszik a pixisből előbbi pazar játéka miatt.

Forrás: latinpost.com

Forrás: latinpost.com

 

Elkapók:

[table “” not found /]

Első ránézésre vannak meglepetések bőven, azonban a PFF az elején kiköti, hogy receiving corpst néz, tehát a három kezdő WR-t és a legjobb elkapó tight endet és az ő értékelésük átlagát veszi alapul. Így érthetőbb a Colts első helye, hiszen egyébként is a legjobbak között lettek volna TY Hiltonnal, a vén róka Andre Johnsonnal és Donte Moncrieffel, aki felé Lucknak 122.0-s passer ratingje volt tavaly (6. legjobb a ligában). Melléjük jön még a Dwayne Allen – Coby Fleener TE-páros egyike, ez pedig azt eredményezi, hogy övék a legjobb egység.

 

A Cowboys második helye is meglepő volt számomra Dez Bryant ellenére is, hiszen Witten már öregszik és azért a második (Beasley) és harmadik (Williams) számú elkapója sem egy kiemelkedő játékos. A Broncos a harmadik, ezt meg tudjuk érteni, habár Julius Thomas távozásával lehet hátrébb soroltam volna őket.

Forrás: sportrants.com

Forrás: sportrants.com

A PFF statisztikái alapján tavaly Odell Beckham, Jr. volt a legjobb elkapó az egész ligában, ez húzza fel a Giantset egészen a negyedik helyre, hiszen ugyan Cruz és Randle sem rossz játékosok, igazából tight endjük nincsen, habár Donnell a vörös zónában jó nagy célpontnak számít. A Steelers ötödik helyével semmi problémám nincs, véleményem szerint a liga legjobb elkapója itt játszik és ugyan mellette nincsenek szupersztárok, közepes játékosok igen. A Chargers hatodik helyével nehezen tudok egyetérteni, egyik elkapójukat és a tight end Gates-et sem tartom annyira, hogy szerepelhessenek a listán.

 

Patriots Gronk nélkül messze lenne a listától, így szerintem reális a helyezésük. A Cardinalsnál nincs egy kiemelkedő elkapó, azonban Fitzgerald, Michael Floyd és John Brown is elég magas szintet képvisel. A Chiefst és a Seahawkst is a tight endje húzza fel, első látásra a szemem kiugrott a helyéről, mikor őket láttam a felsorolásban.

jimmy-graham-4c78258094a5b115

Forrás: al.com

Nagy kimaradó két NFC North-béli csapat, a Green Bay Packers és a Detroit Lions, mindkét csapat TE-hiánnyal küzd, ezért maradhattak ki, hiszen ha csak elkapó-duókat néznénk, a sajtfejek és az oroszlánok is a top5-ben kapnának helyet az én listámon.

 

Nektek mi a véleményetek a listákról?

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!