Connect with us

Draft

Re-Draft 2012

Az utóbbi évek legerősebb draftja volt a 2012-es, ahol valami elképesztően jó felhozatal volt franchise irányítókból, All Pro linebackerekből és védő-falemberekből. Andrew Luck, Russel Wilson, Luke Kuechly, Bobby Wagner, Fletcher Cox és még jó pár, mára klasszis játékossal lett gazdagabb a liga. Persze nem volt minden választás sikertörténet, hisz ez volt az az év, amikor a Cleveland Browns feltrade-elt Trent Richardsonért (hogy Brandon Weedent ne is említsem), a Jaguars 1/5-re elvitte Justin Blackmont, miközben például Alfred Morris csak a 6. körben kelt el. Vajon hogy választanak a GM-ek, ha tudnák azt, amit most tudunk? A folytatásban kiderül.

 

 

2012: 1/1 Andrew Luck, QB

Re-draft: Ugyanaz

 

Gondolom, nem kell megindokolni a döntést. Luck a jelenlegi NFL legtehetségesebb fiatal irányítója, a Colts motorja, korszakos zseni, akire a jelek szerint Hall of Famer karrier vár.

2012: 1/2 Robert Griffin III, QB

Re-draft: Russell Wilson, QB

 

Rookie szezonja után nem sokan lettek volna, akik Wilsont Griffin elé tennék. RGIII és a read option a szezon második felére megállíthatatlannak bizonyult, egy 7 mérkőzéses győzelmi sorozat végén 10-6-os mérleggel a csoportot is sikerült megnyerni, Griffint pedig az év újonc támadójának választották. De hát a sérülések… Szerencsére ilyen probléma nincs a Super Bowl győztes Wilsonnal, és bár a Redskins önmagában nincs olyan erős, mint a Seahawks, aligha bánnák a playoff részvételeket a Rézbőrűek rajongói.

2012: 1/3 Trent Richardson, RB

Re-draft: Ryan Tannehill, QB

 

Lássuk be, nem volt jó ötlet Trent Richardsonért első kört adni. Bár nem kezdte rosszul az NFL-es pályafutását, most a Raidersben próbálja megmenteni a karrierjét (ami 5 év alatt a 3. csapata). Vele ellentétben Ryan Tannehill gyengébben kezdett, de mára már az egyik legígéretesebb, legnagyobb ütemben fejlődő irányítója az NFL-nek. Végre hosszú távra meg lenne oldva a QB poszt Clevelandben és nem kellene Brandon Weedenekkel és Johnny Manzielekkel szenvedni.

2012: 1/4 Matt Kalil, OT

Re-draft: Luke Kuechly, LB

 

Kalil nem egy rossz játékos, bár rookie idénye óta nem nagyon találja a formáját. Ellenben Kuechly jelenleg a liga legjobb középső linebackere, futás ellen remek, coverage-ben kiváló, 3 éves karrierje során egyszer sem szerzett 150-nél kevesebb tackle-t. Kihagyhatatlan.

2012: 1/5 Justin Blackmon, WR

Re-draft: Dontari Poe, NT

 

Blackmon egy nagyon tehetséges, de sajnos síkhülye játékos. Ezzel nem lehet mit tenni, csúnyán megjárta vele a Jaguars. Helyette inkább a védelemre kellene összpontosítani, a célra pedig Dontari Poe tökéletes megoldás. Az NFL egyik legjobb nose tackle-je Marcel Dareushoz vagy Haloti Ngatához (esetleg Vince Wilforkhoz) hasonlóan könnyen sikeres lehet 4-3-as DT-ként is, pass rushban is kiváló, vele adott lenne egy remek DLine.

2012: 1/6 Morris Claiborne, CB

Re-draft: Lavonte David, LB

 

Claiborne sem volt egy jó választás, 3 év alatt összesen 19 meccset hagyott ki, és amikor játszott, akkor sem hibák nélkül. David egészségével nincsenek különösebb problémák, és bár a tavalyi szezonja nem sikerült fényesre (ahogy az 1/1-es Bucsban szinte senkinek), de előtte az NFL legjobb 4-3-as OLB-je volt: 145 tackle, 7 sack, 5 INT, 2 kierőszakolt fumble került a neve mellé. Tökéletes lenne a Cowboys védelmében.

2012: 1/7 Mark Barron, SS

Re-draft: Harrison Smith, S

 

Mark Barron, ha nem is a legnagyobb csalódás a 2012-es elsőkörösök közül, de valahol a körül van. Nem kérdés, hogy a Bucs legjobb safetyje volt, legalábbis néha mutatott safety-játékra utaló jeleket. Az érte a Ramstől kapott 4. és 6. körös pickek jól mutatják valós értékét. Harrison Smith-t a Vikings az első kör 29. pickjével választotta ki és a safety jelenleg Top3-as a posztján, futás ellen egyenesen félelmetes. 2014-ben a második legmagasabb értékelést kapta a PFF-től.

2012: 1/8 Ryan Tannehill, QB

Re-draft: Kelechi Osemele, OG

 

Tannehill nagy fogás volt, de a Dolphins támadófalával sem RGIII-t sem pedig Nick Folest nem választanám. Épp ezért kell az OLine-t megerősíteni. Osemele az egyik leginkább alulértékelt guard a ligában, pedig futásblokkolásban csak Marshal Yanda és Evan Mathis tud jobbat felmutatni, ráadásul pass protectionben is a jobbak közé tartozik.

 2012: 1/9 Luke Kuechly, LB

Re-draft: Dont’a Hightower, LB

 

Bár kellett 1-1,5 év, mire Hightower felvette az NFL ritmusát, 2014-ben már éppen csak egy hajszállal, ha gyengébb volt, mint Kuechly. A Patriots játékosának legnagyobb előnye a többiekkel szemben, hogy mind pass rushban, mind futás ellen, mind pedig coverage-ben kiváló, amit csak 1-2 ILB mondhat el magáról.

2012: 1/10 Stephon Gilmore, CB

Re-draft: Robert Griffin III, QB

 

A 2010-es draft után másodjára húzok QB-t a Billsnek, de egyszerűen nem tehetek mást, csak az irányító hiányzik a PO contender csapathoz. Gilmore egyébiránt egy korrekt, megbízható CB, a 2012-es class legjobbja, de a QB, az QB. Griffin tehetsége alapján franchise irányító, egy erős védelemmel és jó futójátékkal képes csodát tenni. Ha másért nem, egy rájátszást érő szezonért már megérné.

2012: 1/11 Dontari Poe, NT

Re-Draft: Bobby Wagner, LB

 

Poe már nincs bent, így a DLine helyett a LB sort erősítik a főnökök. Wagner a liga egyik legjobb futás elleni linebackere, a Seahawks védelmének a motorja, vele a KC rendelkezhetne az egyik legjobb egységgel az NFL-ben.

2012: 1/12 Fletcher Cox, DE

Re-Draft: Ugyanaz

 

Cox az Eagles védelmének és posztjának egyik legjobbja, így nincs különösebb okuk mást választani. Folyamatosan fejlődik, 2014-ben Second Team All Pro lett és csak J. J. Watt, Mo Wilkerson, illetve Sheldon Richardson teljesített nála jobban a PFF osztályzata szerint.

2012: 1/13 Michael Floyd, WR

Re-Draft: Alshon Jeffery, WR

 

A poszt jó, viszont Jeffery más kategória. Floydnak eddig leginkább felvillanásai voltak, míg Jeffery konzisztensen képes jó teljesítményre, ráadásul red zone célpontnak és a későbbiekben Fitzgerald utódnak is ideális.

2012: 1/14 Michael Brockers, DT

Re-Draft: Kevin Zeitler, OG

 

Brockers nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, egy átlagos defensive tackle-nél nem több. Cserébe viszont a Rams támadófala évek óta borzalmas, 2015-ben favoritként indulnak az NFL leggyengébb támadófala versenyben. Zeitler ezen sokat tudna dobni, passz és futásblokkolásban is konzisztensen kiemelkedő, top10-es guard.

2012: 1/15 Bruce Irvin, OLB

ReDraft: Vontaze Burflict, OLB

 

Irvin egy pass rusher OLB a jobbik fajtából, de Burfict egy három downos playmaker, akinek a mentalitása tökéletesen illene a Seahawks védelmébe. Egyetlen dolog szól ellene, a tavalyi sérülése, és persze a rengeteg sárga zászlóról sem szabad megfeledkezni, de kvalitásait tekintve a legjobb bent maradt védőjátékos itt.

2012: 1/16 Quinton Coples, DE

Re-Draft: Nick Foles, QB

 

2012-ben kezdődött el a Rex Ryan féle mentális rendszer összeomlása. A franchise irányítónak kikiáltott Sanchez összeomlott a ránehezedő nyomás alatt és megkezdődött a mélyrepülés. Foles nem egy franchise irányító, de a Tebow-Sanchez-Vick-Geno négyesnél vélhetően kiegyensúlyozottabb és jobb teljesítményre lett volna képes, mely a csapat eredményességén is meglátszana.

2012: 1/17 Dre Kirkpatrick, CB

Re-Draft: Damon Harrison, DT/NT

 

Kirkpatrick egy szolid corner, de nem váltotta meg a világot. Az LB sor Burfict kiesésével sokat gyengült, Geno Atkins mellé, vagy még inkább Domata Peko helyére remek lenne a futás ellen kiváló, eredetileg undrafted Harrison.

2012: 1/18 Melvin Ingram, LB

Re-Draft: Brandon Marshall, LB

 

Ingram az utóbbi 2 év alatt 19 meccset hagyott ki, így érhetően nem lehet a Chargers elégedett a pick-kel. Brandon Marshallnak ugyan csak egy teljes kezdő szezonja volt eddig, de kis túlzással így is többet mutatott, mint az egész San Diegói LB sor.

2012: 1/19 Shea McClellin, LB

Re-Draft: Riley Reiff, OT

 

McClellin is kidobott picknek tűnik, miközben a Bears támadófala hagyományosan gyenge, sőt! Cutler nem rosszabb, mint a nagy átlag, amikor pedig elit elkapóid és futóid vannak, akkor bizony kell egy támadófal, hogy legalább egy valami jól működjön a csapatban. Erre Reiff tökéletes, egyaránt jó a jobb és a baloldali tackle poszton, jelenleg a csoport legjobb LT-je.

2012: 1/20 Kendall Wright, WR

Re-Draft: T. Y. Hilton, WR

 

Wright a Titans legjobb, pontosabban egyetlen minőségi elkapója. A teljesítményére nincs sok panasz, amit tud, kihoz a gyenge irányítói nyújtotta lehetőségekből. Ugyanakkor Hilton Luck ellenére is más szintet képvisel, elég csak visszanézni, hogy alázta szét Richard Shermant.

2012: 1/21 Chandler Jones, DE

Re-Draft: David DeCasto, G

 

A 2011-es draftról érkezett Nate Solder, most pedig DeCastoval erősítik meg a falat. Connolly jól helyt állt right guardként, sőt az egész Pats OLine jól muzsikált, ám DeCasto egyértelműen jobb és fiatalabb, mint Connolly (aki már nincs a csapatban), a jelenlegi Ryan Wendell – Josh Kline guard duó pedig nem valami megnyugtató.

2012: 1/22 Brandon Weeden, QB

Re-Draft: Alfred Morris, RB

 

Csodálkozunk, hogy a Browns nem sikeres, amikor a két első körös pickjüket egy Trent Richardsonra és egy, a draft napján már 29 éves Brandon Weedenre költenek el? Mennyivel jobban néz már ki a Tannehill-Morris duó, plána az elit clevelandi támadófal mögött. Morris eddig 3 év alatt 3962 yardot futott 28 TD-vel megspékelve, és bár a teljesítménye csökkenő tendenciát mutat, ezt nyugodtan betudhatjuk a Redskins általános gyengélkedésének.

2012: 1/23 Riley Reiff, OT

Re-Draft: Matt Kalil, OT

 

Reiff nagyon jó fogás volt a Lions részéről, kár, hogy nem maradt bent. Így, ha csak egy hajszállal is, de Kalil nyert Gilmore-ral szemben. Az 1/4-es tackle első szezonja szinte tökéletes volt a Vikingsban, Pro Bowlba is beválasztották, ám az utána jövő két szezonban szenvedett, tavaly egyenesen pocsékul játszott. Ám van benne annyi tehetség, hogy egy jó tackle legyen belőle, ami nagyon ráfért már ekkor is az egységre.

2012: 1/24 Dave DeCasto, G

Re-Draft: Tashaun Gibson, FS

 

Nagyon ráférne a Steelers védelmére az erősítés, különösen a secondary áll nagyon ramatyul. Tashaun Gibson draftolatlan újoncként került be a ligába, első szezonjában nem volt meghatározó, ám a második és harmadik idényében 27 meccsen 11 interceptiont és 2 TD-t is szerzett, az egyik legtehetségesebb játékos a posztján.

2012: 1/25 Dont’a Hightower, LB

Re-Draft: Chandler Jones, DE

 

Jobb későn, mint soha. Hightower már az első 10-ben kiment, így marad Jones, aki mintha már elérte volna a maximumát. Persze egy kiegyensúlyozottan jó pass rusher sosem árt.

2012: 1/26 Whitney Mercilus, OLB

Re-Draft: Danny Trevathan, ILB

 

Mercilus nem kifejezetten rossz, de nem is váltotta meg a világot pass rusherként. Trevathan viszont második idényében a legjobb coverage LB volt az NFL-ben. Igaz tavaly volt egy komolyabb sérülése, de mivel Mercilus vélhetően a második körben is elérhető lenne (ha folytatnánk a draftot), így nyugodtan be lehet vállalni.

2012: 1/27 Kevin Zeitler, G

Re-Draft: Bruce Irvin, OLB

 

Zeitler utólag itt stealnek számít, de Irvin miatt sem kell panaszkodni. A Bengals védelmének leggyengébb pontja az LB sor és a pass rush, Irvin pedig szituációs rusherként és kezdő passzsiettetőnek is kiváló, 3 év alatt 16,5 sack nem rossz egy 4-3-as OLB-től.

2012: 1/28 Nick Perry, OLB

Re-Draft: Dwayne Allen, TE

 

Mercilushoz hasonlóan Perry sem nagyon váltotta be a hozz fűzött reményeket. Az elit irányítóhoz, támadófalhoz, futóhoz és elkapókhoz már csak egy jó TE hiányzik, a remekül blokkoló és elkapni is tudó Allen pedig tökéletes választás.

2012: 1/29 Harrison Smith, S

Re-draft: Stephon Gilmore, CB

 

A Gilmore-Rhodes páros nagyon ütős lenne Minnesotában és így a 2015-ös első kört is lehetett volna egy jó kis elkapóra áldozni.

2012: 1/30 A. J. Jenkins, WR

Re-Draft: Michael Floyd, WR

 

Jenkins a top5-ben foglal helyet a 2012-es draft legrosszabb elsőkörös játékosainak listáján. 3 év alatt 17 elkapás és 0 TD egy undrafted játékosnál sem elfogadható, hát még egy elsőkörösnél. A 2011-13-as 49ers annyira jó volt, hogy az ilyen bustok is könnyen belefértek, bár Floyd nem lett volna Smith és Kaep kárára.

2012: 1/31 Doug Martin, RB

Re-Draft: Olivier Vernon, DE

 

Az “Izomhörcsög” első éve parádésra sikerült, ám utána sérülések és kegyvesztés, formahanyatlás áldozata lett, már kezdő pozíciója sem biztos. Épp ezért inkább egy remek pass rushert választanék a Bucs helyében. Vernon az utóbbi két évben 18 sacket szerzett, az egyik leginkább alulértékelt DE a ligában.

2012: 1/32 David Wilson, RB

Re-Draft: Doug Martin, RB

 

David Wilson is csalódást keltő pick lett, pedig a Giantsre nagyon ráférne egy jó futó. Doug Martinban megvan a potenciál, hogy egy nagyon jó kezdő játékos legyen és a Tampa Bay-i káosz híján a teljesítményével sem lenne gond.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!