Connect with us

Játékos Portré

Aki csukott szemmel is célba talál

42 éves lett Drew Brees, az NFL történetének egyik legjobb irányítója. Tom Bradyhez hasonlóan azonban nem nagyon látszik rajta a kor, továbbra is zseniális. Most pedig engedjétek meg, hogy bemutassam az NFL (egyik) legjobb irányítóját.

Brees szülei igen komoly atlétikai háttérrel rendelkeztek, édesanyja három sportban volt állami válogatott, édesapja a Texas A&M kosárlabdacsapatában játszott. Ez a háttér ugyanakkor Drew-n egyáltalán nem látszik meg, pont annyira atletikus, mint egy zsebirányító. Magassága és termete sem éri el a prototípus szintet, ennek ellenére igen komoly egyetemi karriert futott be, két megdöntött NCAA, 13 Big Ten és minden létező iskolai rekorddal. De mint mondottam, a limitált atletikussága miatt a második körig csúszott, míg a hozzá hasonlóan 6’ (183 centiméter) magas Michael Vick 1/1-es lett.

A testméret kényes téma az NFL-ben és ez alól nem kivétel az irányító sem. Míg a pontosságot, a dobómozdulatot, a karerősséget lehet fejleszteni, nőni aligha fog bárki is. Az NFL története során, 1952-től a 2012-es szezonig bezárólag 214 irányító ért el legalább 1000 passzkísérletet, közülük csak 20 volt 6’ magas (183 cm), vagy annál alacsonyabb (az átlag 190). Ettől függetlenül Brees extraklasszissá vált, mint kivételt erősítő szabály, de nem ez volt az első eset, hogy fizikai mássága miatt lett előítélet és gúny tárgya.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!