Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #12

Sajnos a Fantasy Fix menetrendje nem tette lehetővé, hogy érdemben foglalkozzunk a hálaadásnapi meccsekkel, de igazából mindenhol jött a papírforma (Calvin Johnson megállíthatlan, az Eagles rettenetes, Norman megfogja Dezt, a Packers elkapók megbízhatatlanok), szóval lehet, nem is volt szükség a segítségünkre. A vasárnapi meccsekhez viszont hozzuk a tippeket, mivel a bye-ok véget értek, így van is miből válogatni – sok szerencsét mindenkinek hozzá!

fantasyfix

QB

 

START: Andy Dalton (Bengals vs. Rams)

 

 

A Bengals lendülete alább hagyott az utóbbi fordulókban, amit Dalton két 10 pont alatti meccsel is érzékeltetett, és papíron a QB-k ellen kiemelkedően védekező Rams érkezik a héten. Aggodalomra azonban semmi ok, a Rams statja félrevezető, hiszen az utóbbi hetekben szinte csak QB-játék nélküli csapatokkal találkoztak, maga a Rams pedig contenderből szépen lassan újra a langyos semmi kategóriába került.

 

START: Kirk Cousins (Redskins vs. Giants)

 

Cousins hazai és vendég teljesítménye eddig elég pontosan jósolható, és semmi okunk nincs azt feltételezni, hogy pont a Giants harmatos védelme tudná megszakítani ezt a tendenciát. Cousins targetjei ráadásul a szezon során először mind egészségesek, így adott az esély a 300 yard – 3 TD statline-ra.

 

HAIL MARY: Brian Hoyer (Texans vs. Saints)

 

A sikerkovács Yates visszatér a kispadra, ugyanis felépült a 2015-ös szezon elvitathatatlan houstoni irányítója, aki eddig inkább a garbage time-ban összedobált yardokkal tudott releváns maradni fantasy szempontból. Most azonban eljött az idő, hogy élesben bizonyítson, csapata szépen lassan a wildcard közelébe került, a vele szemben felálló Saints defense pedig Ryan hiányában sem fog ellenállást tanúsítani.

 

SIT: Brock Osweiler (Broncos vs. Patriots)

 

Sajnos egy Bears elleni meccs lemenedzselése még nem jelenti azt, hogy Osweiler második kezdőként megvívott meccsén – a Patriots ellen – is képes lesz hiba nélküli teljesítményt nyújtani. A várhatóan havas körülmények között, a Pats offense által diktált tempóban már nem lesz elég a futójátékra és a checkdown passzokra támaszkodni, és könnyen csúnya vége lehet a meccsnek.

 

SIT: Ben Roethlisberger (Steelers @ Seahawks)

 

Azt a tényt, hogy a Seahawks engedi a legkevesebb pontot a QB-knak, még ki is tudnám magyarázni valahogyan, így inkább a meccs várható képét tekintve nem bízom Big Benben. A Lane visszatérésével tovább erősödő Hawks secondary egyrészt a futójáték felé fogja terelni az offense-t, másrészt pedig idén Benben benne van a hibázási faktor, amit egy hatékony védelem ki fog tudni kényszeríteni.

 

RB

 

START: TJ Yeldon (Jaguars vs. Chargers)

 

 

A Chargers nem rendelkezik futás elleni védelemmel, és a tankolást megcélozva valós motivációja sem lesz a playoffért harcoló Jaguarsszal szemben. Az edzői stáb azt már felismerte, hogy Yeldon képes végigszántani a teljes pályát, és ha ezen felül arra is rájönnek, hogy a gólvonalnál is képes teljesíteni (lásd: Gerhart 4 carry az 1 yardosról, Denard 3 carry az 1 yardosról), úgy kirobbanó pontszámra számíthat.

 

START: LeGarette Blount (Patriots @ Broncos)

 

A Patriots elkapósorában végzett mészárlás eredményeként kialakult elkapósor nem feltétlenül fog számítani Brady bizalmára az extrém időjárásban, így sokkal valószínűbb, hogy Belichick kitart a futás mellett, és a valós konkurenciával nem rendelkező Blountot fogja kitömni labdákkal, aki többször is bizonyította, hogy képes az ilyen meccsek megoldására.

 

HAIL MARY: Duke Johnson (Brons vs. Ravens)

 

A történelem legérdektelenebb MNF-jével kapcsolatosan sok biztatót nem tudok mondani azon kívül, hogy várhatóan szoros lesz a találkozó. A szoros meccsen pedig végre lehetőség nyílik arra, hogy a Browns valóban futni próbáljon, és ha pedig valakit futtatnak, az akár lehetne az újonc Johnson is, akit a lead back kategóriában még nem igazán próbáltak ki, de elvileg már nagyon célozgatnak rá.

 

SIT: Chris Johnson (Cardinals @ 49ers)

 

A Cardinals backfieldje túlságosan zsúfolttá vált ahhoz, hogy nyugodt szívvel válasszunk kezdő futót közülük – attól tartok, hogy valahogy így van ezzel Arians is. Bár a lead back szerepkör egyértelműen CJ-nél van, sajnos a redzone környékén már kevésbé kerül a reflektorfénybe, és vagy vetélytársai, vagy az elkapósor cseni el a hatpontosokat.

 

SIT: Melvin Gordon (Chargers @ Jaguars)

 

Gordon az 53. legjobb fantasy futó az idényben, és még nem szerzett egyetlen TD-t sem. Ha bárki más mellett ezt a statisztikát látnánk, akkor már rég a waiveren heverne, azonban az újoncnál valahogy mindig belemagyarázzuk azt, hogy mégis csak egy kezdő futóról van szó. Ez azonban hiba: a Chargers offense jelenleg sokkal jobban működik Woodheaddel, így ha még meccset akar nyerni (?) a csapat, akkor nem Gordont kell előtérbe helyezni.

 

WR

 

START: Amari Cooper (Raiders @ Titans)

 

 

A fantasy alapszabálya, hogy egy meccsből ne vonjunk le túlzott következtetéseket: igen, Cooper borzasztó volt múlt héten, de semmi okunk nincs azt feltételezni, hogy a Raiders offense-ben bármi megváltozott volna (azon kívül, hogy az utóbbi három meccsükön jóval szenvedősebben játszanak), így nyugodt szívvel küldhetjük a csapat WR1-jét a passz ellen közepes Titans ellen.

 

START: Travis Benjamin (Browns vs. Ravens)

 

Benjamin megszenvedte a Manziel-korszakot Clevelandben, és ugyan JFF többször is megtalálta az elkapót hosszú átadással, a konzisztenciát hozó McCown sokkal biztatóbb fantasy szempontból. A Browns ráadásul nyerni készül a hétfői rangadón, a Ravens pedig a 3. legtöbb pontot engedi elkapóknak, így minden adott egy 100 yard, 1 TD meccshez.

 

HAIL MARY: Nate Washington (Texans vs. Saints)

 

A már megénekelt aggodalmakkal teli Saints secondary várhatóan bajban lesz DeAndre Hopkins megfogásával, így amennyiben nagyobb figyelmet szentelnek rá, úgy tér nyílhat az ügyeletes garbage time Washington előtt, aki korábban már bizonyította, hogy Hoyerrel nagy dolgokra képes.

 

SIT: Sammy Watkins (Bills @ Chiefs)

 

Papíron kiválónak tűnik Watkins matchupja, hiszen a szezont nézve a KC valóban a 3. legtöbb pontot engedi elkapóknak. De ha figyelembe vesszük azt, hogy 1) a Chiefs defense őrült formában játszik jelenleg, 2) Watkins az utóbbi két meccsen nem jutott 40 yard felé, 3) Tyrod Taylor nem az őrülten sok passzolt yarddal tűnik ki, úgy bizony nem lelkesednék Watkins kezdetéséért.

 

SIT: TY Hilton (Colts vs. Bucs)

 

A Hasselback-Hilton duóban sajnos nincs meg az a kémia, ami a Luck-Hilton párost naggyá teszi – a veterán irányító nem bízik a hosszú passzokban, és inkább alulról építkezik, így viszont Hiltonhoz nem nagyon kerülnek a yardok, a red zone-ban pedig amúgy sem túl keresett célpont TY. A Bucs elleni szoros meccsen én a futójáték dominanciáját várom, még akár a Colts odaláról is.

 

TE

 

START: Delanie Walker (Titans vs. Raiders)

 

 

A Wright-Hunter páros kiesésével Walker vált az egyes számú célponttá Nashville-ben, és természetesen ő vezeti a csapatot elkapott yardokban. Mariota a továbbiakban is számítani fog legjobb elkapójára, és mivel a tight endek ellen notóriusan gyenge Raiders lesz az eheti ellenfél, így különösen erős meccsre számíthatunk Walkertől.

 

HAIL MARY: Julius Thomas (Jaguars vs. Chargers)

 

A redzone-ban nem különösebben gördülékeny Jaguars számára felüdülést jelenthet, ha Thomast rendeltetésszerűen kezdik el keresni passzokkal az endzoneban – a Titans ellen múlt héten ez be is jött. Sajnos nagy yardmennyiségre semmiképpen sem számíthatunk, arra ott vannak az Allenek, de a TD-t én a gyenge Chargers védelem ellen is várom.

 

SIT: Jordan Cameron (Dolphins @ Jets)

 

A Jets az utóbbi hetekben igencsak belehúzott a tight endek elleni védekezésben, így várhatóan fel fogják tartóztatni az amúgy sem különösen lendületes Cameront, aki az első két forduló után egyszer sem ment 35 yard fölé – ha pedig a TD is elmarad (a szezonban eddig 2-t csinált), úgy csúnyán beéghetünk a játékával.

 

D/ST

 

START: Cardinals @ 49ers

 

 

A Cards védelme az utóbbi 5 hétben nem jutott 8 pont fölé, de sebaj, a 49ers igencsak udvarias házigazda a védelmekkel szemben, így minden adott egy turnoverben gazdag, alacsony szerzett pontos meccsre.

 

START: Jets vs. Dolphins

 

A Jets védelme fantasy és valós szempontokból is visszasüllyedt a középmezőnybe, de ezen a héten a küszködő Dolphins ellen hazai pályán végre újra kétszámjegyű pontszámot fognak elérni.

 

START: Bengals vs. Rams

 

A Rams támadósora megroppant, hiszen az ellenfelek rájöttek arra, hogy a passzveszély hiányában nyugodtan kitömhetik a boxot Gurley-vel szemben. Keenum talán még kellemesebb matchup lett volna a defense számára, de Folesszal sem kell túlizgulnia magát a Bengalsnak.

 

START: Browns vs. Ravens

 

Inkább Hail Mary jellegű tippként javasolnám szegény kicsi Brownst, akik azért talán arra képesek lehetnek, hogy hazai pályán megállítsák a szinte minden skill pozícióban cserékkel felálló Ravenst.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!