Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #13

fantasyfix

 

A fantasy foci mondjuk 70% szerencse, így a playoff-menetelés miatt már nem is igazán szoktam aggódni, ha egy ligában eljutok a playoffig, akkor már elégedett tudok lenni, és hátradőlve fordulok az utolsó meccsekre. Remélem, hogy minden kedves olvasónk is hátradőlhetett már, de ha mégsem, akkor érkezik az utolsó alapszakaszra vonatkozó tanácsözön, jó olvasgatást!

 

QB

 

START: Kirk Cousins (Redskins vs. Cowboys)

 

 

A Redskins ezen a héten is hazai pályán játszik, így különösebb magyarázatra nincs is szükség, Cousins továbbra is stabilan hozni fog legalább 300 yardot és 2 TD-t. Bár a Cowboys nem a legirányítóbarátabb csapat, a 13. héten pályára lépő együttes már nem a rájátszásért fog küzdeni, így lehet, hogy nem a legélesebb formájukat fogják mutatni.

 

START: Jay Cutler (Bears vs. 49ers)

 

Amióta legutóbb megtömjéneztük Cutlert, azóta két kifejezetten gyenge meccset sikerült produkálnia, így bár nem olyan egyszerű bizalmat szavazni az irányítónak, a 49ers elleni hazai matchup kifejezetten kellemesnek tűnik. A Frisco egyébként nem tud / nem akar pofozógép lenni, így nagy chicagoi kiütésre nem számíthatunk, de úgy vélem, hogy a védelmi oldalon hiányos 49ers elég teret fog biztosítani Jefferynek és Millernek.

 

HAIL MARY: Aaron Rodgers

 

(A szerző egy Richard Rodgerst is tartalmazó csapat ellen játszik, így a péntek hajnalban átélt fájdalom még így két nappal később is ugyanolyan intenzíven égeti, mint a passz elkapásának pillanatában.)

 

HAIL MARY: Ryan Fitzpatrick (Jets “@” Giants)

 

A Dolphins ellen Fitz mester megmutatta, hogy amennyiben a szükség úgy hozza, bőségesen tudja osztani a TD-passzokat is. Bár a 4 TD-t nem tudom garantálni a Giants elleni “vendégjátékon”, az óriások secondaryje nem áll a helyzet magaslatán (a Saintshez nem fogom hasonlítani őket), így amennyiben Brandon Marshall ezúttal is úgy gondolja, újra szép pontszám érkezhet.

 

SIT: Drew Brees (Saints vs. Panthers)

 

Nem lehet könnyű döntés Breest leültetni, de mivel már a múlt héten is ízelítőt kaptunk abból, hogy milyen az, ha a Saints jó formában lévő védelemmel találkozni (7 fantasy pont), nehéz abban bízni, hogy Brees majd valami csodát tesz (ami amúgy mindig benne van a játékában – de mennyi ennek az esélye), és a szezon során először megégeti a Panthers védelmét?

 

SIT: Tyrod Taylor (Bills vs. Texans)

 

A Texans védelmének dicsérete erre folytatódik tovább: a houstoniak az utóbbi hetekben 17 pont alatt tartották Daltont, Fitzpatrickot és Breest is, így nem látom valószínűnek, hogy Taylor át fogja tudni törni ezt a határt, pláne, ha a Texans képes lesz odaérni a Taylor teljesítményének jelentős részét szponzoráló Sammy Watkinsra.

 

RB

 

START: Javorius Allen (Ravens @ Dolphins)

 

 

Az újonc futó a múlt hétvégén tisztességesen debütált kezdőként: az 55 futott yard ugyan nem a világ közepe, de ha minden héten hozzá tudja rakni azt a TD-t, akkor már van miről beszélnünk. Pláne úgy, hogy ezen a héten a futás ellen borzasztóan védekező Dolphinshoz látogat a Ravens, ahol szoros meccsre lesz kilátás, így a futójáték szerepe is felértékelődik.

 

START: David Johnson (Cardinals @ Rams)

 

Az újonc RB eddigi statjai egészen érdekesek: a liga egyik leghatékonyabb játékosa minimális carryszám mellett gyűjtött össze 7 TD-t, így viszonylag optimistán fordulhatunk az eheti fordulóra, ahol Johnson már kezdőként fogja képviselni a Cardinals érdekeit a Rams elleni csoportrangadón. Ha a mai 20 carrys meccsén is bizonyít, akkor nagyot nyerhetünk a játékossal a fantasy playoffunkban.

 

HAIL MARY: CJ Anderson / Ronnie Hillman (Broncos @ Chargers)

 

Én már feladtam: nem hiszem, hogy létezik olyan tisztességes fantasy szakértő, aki képes lenne megítélni, hogy az adott fordulóban melyik denveri RB fog kirobbanó pontszámmal előállni. Elvileg ezen a héten is Hillman a kezdő, de várhatóan Anderson is bőven fog játéklehetőséget kapni, így akár mindkét játékos vállalható opció lehet a Kubiak-féle rendszerben egészségessé váló denveri futójátékban. Bátraké a szerencse!

 

SIT: DeMarco Murray (Eagles @ Patriots)

 

A szezon közepén biztató jeleket mutató Murray az Eagles összeroppanásával párhuzamosan (miatt?) megfáradt, és mivel a kiütéses meccsek pont nem a futójátékról szólnak, így az aktív játéklehetőségei is csökkentek. A Patriots elleni idegenbeli nem kecsegtet túlságosan szép kilátásokkal, és bár a Pats ellen igazából működhetne a futás, az első negyed végére kialakuló 14 pontos különbség nem ezt fogja segíteni.

 

SIT: Frank Gore (Colts @ Steelers)

 

Gore kikerült a bizalom köréből a Coltsnál, az edzői stáb hangot adott a vele kapcsolatos véleményének, ami az utóbbi két meccsen összesen gyűjtött 59 yard alapján megalapozottnak tűnik. Bár Bradshaw kiesése jót tehetne Gore értékének, de máris megérkezett az új konkurencia Herron személyében, így jó eséllyel ketten fognak osztozni a legjobb futás elleni védelem által engedélyezett pontmennyiségen.

 

WR

 

START: Martavis Bryant (Steelers vs. Colts)

 

 

Kevésbé ismert tény, hogy Martavis Bryant visszatérését kivetően több pontot szerzett, mint az első körben draftolt társa, Antonio Brown. A másodéves elkapó egy kivételével minden meccsén TD-t szerzett, és mivel a Seahawks elleni múlt heti Wheaton-showt csak futó kalandnak tartom, így minden adott ahhoz, hogy Hasselbeck első idei vereségét a Steelers passzjátéka szállítsa Bryant jelentős közreműködésével.

 

START: Alshon Jeffery (Bears vs. 49ers)

 

Két csendesebb (és egy sérülés miatt kihagyott) meccs után kérdőjelek merülhetnének fel Jefferyvel kapcsolatosan, így szeretnék biztosítani mindenkit, hogy mivel Jeffery ezúttal teljesen egészségesnek tűnik (van ilyen?), legalább 100 yardot fog gyűjteni a közepes 49ers secondary ellenében, amit kis szerencsével még egy TD-vel is megédesíthet.

 

HAIL MARY: Doug Baldwin (Seahawks @ Vikings)

 

Mindenkinek van egy olyan pont a szezonjában, amikor WR-hiányban a waivert nézegetve meglátja Doug Baldwin nevét, és megállapítja, hogy mégis csak egy kezdő WR1-ről van szó, majd a csapatába állítva rezignáltan veszi tudomásul, hogy ezúttal 30 yardig jutott az elkapó. Na, ez az, ami mostantól megváltozik! A Seahawks Graham kiesésével várhatóan új passz-sémára vált, amelyben jóval nagyobb jelentősége lesz az elkapóknak, így amennyiben hisztek a Seahawks feltámadásában (én igen), úgy Baldwin innentől WR2 szinten játszatható opció lehet.

 

SIT: Stefon Diggs (Vikings vs. Seahawks)

 

Az év elején csodagyereknek kikiáltott Diggs mindent megtett azért, hogy a hype vonatra felugró tulajok nagyot csalódjanak: az utóbbi négy meccsen 5 pontot átlagol az elkapó. Igazából nyilván nem Diggs tehetségét kell megkérdőjeleznünk, hiszen a problémát az jelenti, hogy érthető módon jobban hisznek Petersonban, mint Bridgewater passzjátékában – várhatóan a Seahawks ellen sem látunk majd javulást ezzel kapcsolatosan.

 

SIT: Dez Bryant (Cowboys @ Redskins)

 

Bár láttunk már olyat, hogy elkapók igazi QB-k nélkül is képesek kiemelkedő eredményeket hozni (lásd: DeAndre Hopkins), Bryant idei éve a sérülésével, Romo sérüléseivel, a Dallas reményeinek elsüllyedésével nem arrafelé halad, hogy a szezon utolsó, jelentőséggel nem bíró meccsein majd egyszer csak berobbanjon a Cassel-Bryant kapcsolat. Az eheti Redskins elleni meccs után persze okosabbak leszünk, de én óvatos lennék a bizalommal.

 

TE

 

START: Antonio Gates (Chargers vs. Broncos)

 

 

A Chargers nem képes érdemi futójátékkal előállni, a Broncos secondaryjével pedig óvatosan kell bánni, így logikusnak tűnik, hogy valahol a kettő között lehet keresnivalója Riversnek, és leginkább a tight endekre és Woodheadre tud majd támaszkodni. A 2 TD ezúttal nem fog összejönni a még mindig domináns Gatesnek, de a yardmennyisége bőven meg fogja haladni a múlt heti 53-at.

 

HAIL MARY: Vance McDonald (49ers @  Bears)

 

Ez már a veszélyzóna, de hát az év végi nagy tight end válságban nem ildomos finnyásnak lenni: a 49ers új első számú tight endje bizonyította, hogy Gabbert hisz benne (ezt a mondatot nem könnyű leírni), így a Bears elleni nehéz matchupban is hihetünk a játékosban, pláne úgy, hogy kollégája, Celek ezt a meccset biztosan ki fogja hagyni – optimista becslésem 60 yard – 1 TD.

 

SIT: Benjamin Watson (Saints vs. Panthers)

 

Ha már korábban leírtam, hogy nem számítok jó meccsre a Saints offense-től, akkor megpróbálok konzisztens maradni, és most lehúzom kicsit Watsont is, akinek szintén nem fekszik annyira a matchup. Ráadásul a tight end formája sem az igazi, a visszaeső Saintsben 4 pont körül átlagol az utolsó három meccsén, így egy esetleges TD reményén kívül nem különösebben indokolt a pályára küldése.

 

D/ST

 

START: Bengals vs. Browns

 

 

Nincs itt semmi látnivaló, az amúgy is a liga jobb védelmei közé tartozó egység aranytálcán kapja meg a lehetőséget, hogy a Davis-vezette Browns támadójátékot elpusztítsa.

 

START: Titans vs. Jaguars

 

A nashville-i alakulat a héten megtöri a több, mint 400 napja fennálló hazai nyeretlenségi sorozatát, és szép pontszámot gyűjt össze a turnoverekben gazdag támadójátékot bemutató Jags ellen.

 

START: Redskins vs. Cowboys

 

A hazai pályán védelmi oldalon is konzisztens fővárosiak az ellenfél védelmeinek 2. legtöbb pontot engedő Dallast fogadják, akik ellen most nem turnoverekre, inkább kevés engedett pontra számítok.

 

START: Buccaneers vs. Falcons

 

Bár a Falcons vesszőfutása nem biztos, hogy örökké fog tartani, semmi nem utal arra, hogy pont a kemény idegenbeli csoportrangadón fog visszatérni az atlantaiak lendülete, így inkább 3 turnover van benne a meccsben, mint 3 szerzett TD.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!