Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #15

A legtöbb ligában már csak négy csapat maradt talpon, és akárhogy is nézzük, már csak két győzelem választ el minket attól, hogy hozzánk kerüljön a kupa. Ha pedig esetlegesen mégsem sikerül továbblépnünk, akkor azzal a boldog tudattal lélegezhetünk fel, hogy legalább mostantól nem kell csak azért felkelnünk szombat éjszaka, hogy a számunkra teljesen érdektelen Cowboys – Jets meccsen kapjunk idegbajt attól, hogy Ivoryt minden egyes playben negatív yardra tolják vissza. Na szóval, sok szerencsét mindenkinek, kitartás!

QB

 

START: Blake Bortles (Jaguars vs. Falcons)

 

 

De most komolyan, kezdetnél te egy olyan QB-t, aki annak ellenére, hogy csapata 51 pontot szerzett múlt héten, negatív PFF-osztályzatot kapott? Igen! Bortles utóbbi 3 meccsén 26 pontot átlagol, és minden adott ahhoz, hogy hazai pályán domináljon a darabjaira hulló Falcons ellen.

 

START: Philip Rivers (Chargers vs. Dolphins)

 

Szegény Riverst végül csak maga alá temette csapata, hiszen fal és elkapók nélkül az utóbbi 4-ből 3-szor 10 pont alatt zárt, ami barátok közt is katasztrofális. A mai nap azonban Riversről szól majd, hiszen jó eséllyel utoljára lép pályára San Diegoban, ami ahhoz fog vezetni, hogy a Gatesnek adott 2 TD passzával boldogan sétál el a naplementében az irányító.

 

HAIL MARY: Kirk Cousins (Redskins vs. Bills)

 

Cousins hazai eredményességi sorozata a Cowboys elleni kisebb megingást kivéve továbbra is tart, így különösebb félnivaló nélkül kezdethetjük a játékost a Bills ellen is, akiknek a védelme mostanság inkább névleg, mint a gyakorlatban rettegett. A QB utóbbi négy meccsén csak egy passzolt TD-ig jutott, ezúttal legalább 3 is össsze fog jönni neki.

 

SIT: Jay Cutler (Bears @ Vikings)

 

A Bears irányítójával a legnagyobb baj az, hogy nem lehet benne megbízni, és bármikor beeshet neki egy TD-mentes meccs, amivel dobhatjuk is ki a matchupunkat. Félek, hogy a Vikings idegenben túl nagy kihívást fog támasztani (pláne, ha Jeffery sem tud játszani), és újra több interceptiont fog szerezni Cutler, mint TD-t.

 

SIT: Eli Manning (Giants vs. Panthers)

 

Elit lehet kezdetni, de nem éri meg. A Giants offense-t nem fogja tudni lenullázni a brutális Panthers defense, sőt, sokan ettől a meccstől várják a veretlenség megszakadását, de nem tudok biztos lenni abban, hogy Bekcham megfogása esetén Eli képes lesz annyi pontot összelapátolni, amellyel megelégszünk.

 

RB

 

START: Denard Robinson (Jaguars vs. Falcons)

 

 

Az eheti ingyen futó tisztségét Robinson tölti be, akinek Yeldon hiányában teljesen szabad lesz az út, hogy az Atlanta második leggyengébb futás elleni védelmét szétszedje. A high-octane Jags offense szívesen támaszkodik a futójátékra, Denard pedig tavaly bizonyította, hogy szükség esetén bírja a teljes meccses munkaterhet, így én 100 yard + TD statline-t várok tőle.

 

START: David Johnson (Cardinals @ Eagles)

 

DJ köszöni szépen, kiválóan érzi magát a kezdő futó szerepkörében, és mivel a szezon elejét bőségesen volt alkalma pihenni, ezért friss erővel törheti majd át magán az Eaglesen, akik ugyan felfelé ívelő formában vannak, de várhatóan nem fognak jelentős kihívást jelenti a Cardnals számára.

 

HAIL MARY: Bryce Brown (Seahawks vs. Browns)

 

Rawls kiesésével nagyon csúnya running back committee alakult ki Seattle-ben, de szerencsére Pete Caroll eloszlatta a kételyeket: elmondása szerint Brown, Michael és a fullback Coleman fog futni a Browns ellen. Ennek megfelelően nem rajonganám túl egyik opciót sem, de az öltözői pletykák alapján Brown kap majd prioritást, hogy lezúzza a borzasztó futás elleni védekezést, ami egy bátor kezdőopcióvá teheti őt.

 

SIT: Antonio Andrews (Titans @ Patriots)

 

Szabad-e olyan futót kezdetni, aki előző mérkőzésén több yardot passzolt, mint amennyit futott és elkapott? Természetesen nem, pláne, hogy a Titans várhatóan viszonylag hamar hátrányba kerülhet majd a Patriots ellen, és onnantól kezdve pedig nem a futójátéknak fog állni a zászló.

 

SIT: Ronnie Hillman (Broncos @ Steelers)

 

Bár a Steelers futás elleni védekezése a liga legjobbai közé tartozik, Thomas Rawls például megmutatta, hogy egy igazán tehetséges futót ezt nem fogja megállítani – kár, hogy Hillman nem tartozik ebbe a kategóriába. A kezdő pozíciót várhatóan ő fogja megkapni, de CJ Anderson és Juwan Thompson mellett nem lesz annyi játéklehetősége, hogy a 3 yardos futásokból elég pontot szorgoskodjon össze.

 

WR

 

START: AJ Green (Bengals @ 49ers)

 

 

Változó, hogy a kezdő QB-k kiesése milyen hatással van a WR1-ekre: előfordul az is, hogy a csere nem nagyon találja az összhangot a tökéletes kiszolgáláshoz szokott elkapóval (Dez Bryant, Antonio Brown), de az sem ritka, hogy tovább erősödik a biztos célpont szerepe. McCarron a Steelers ellen is sokat kereste Greent, Eifert hiányában pedig a redzone-ban is stabil opció lesz AJ.

 

START: Amari Cooper (Raiders vs. Packers)

 

A múlt heti meccsükön a két egyes számú elkapó, Demaryius Thomas és Amari Cooper együtt összesen 7,5 fantasy pontot szerzett, kár, hogy ebből mind a 7,5 Thomas nevéhez került. A Packers ellen azonban nem tudom elképzelni, hogy pont nélkül maradjon az újonc elkapó, és a Sam Shieldset nélkülöző secondary ellen egy tisztességes rebound meccset fogunk látni tőle.

 

HAIL MARY: Ted Ginn (Panthers @ Giants)

 

Ha úgy érzed, hogy nem te vagy az esélyes a matchupodban, és valami extrára van szükséged, akkor Ted Ginnt neked találták ki: rettegve nézheted végig azt a 3 alkalmat, amikor Newton megcélozza a go route-on a védőjét megverő Ginnt, hogy aztán jó eséllyel elejtse / 80 yardos TD-re vigye a labdát.

 

SIT: Larry Fitzgerald (Cardinals @ Eagles)

 

Bár az Eagles 2. leggyengébb passzvédelme elég csábító, meg kell tanulnunk nemet mondani. Arizonában helyreállt a világ rendje, és a passzokkal kapcsolatos érdemi munkát a két fiatal elkapó, Floyd és Brown végzi, Fitzgerald pedig ott segít a csapatának, ahol tud: a slotból indul, blokkol, megcsinálja a kulcs downokat, de fantasy szempontból már nem tud igazán releváns maradni.

 

SIT: James Jones (Packers @ Raiders)

 

Személy szerint nem vagyok nagy rajongója a revenge game-ek varázslatának, de meg kell adnom, hogy néha tényleg működni látszik a mágia (Steve Smith vs. Panthers, Andre Johnson vs. Colts). Jonesról azonban nem hinném, hogy az egyéves oaklandi kalandja akkora pluszt szabadítana fel, és ugyanúgy közepes meccsre számíthatunk tőle, mint ahogy az utóbbi hetekben megszoktuk.

 

TE

 

START: Richard Rodgers (Packers @ Raiders)

 

 

Bár Rodgers a Cowboys ellen 143 yarddal múlta alul a Lions elleni teljesítményét, én nem aggódnék túlságosan, ugyanis a másik Rodgers egyre jobban bízik a tight endjében, így a tight endek elleni védekezést hagyományosan nem forszírozó Raiders ellen is jó eséllyel érkezni fog a menetrend szerinti TD.

 

HAIL MARY: Zach Ertz (Eagles vs. Cardinals)

 

Ertzre legalább nem mondhatjuk azt, hogy túlságosan TD-függő lenne: az egész szezon során összesen egy hatpontos tudott összegyűjteni. Szerencsére van élet a touchdownokon is túl: a PFF által 4. legjobbként rangsorolt tight end a Bills ellen 89 yardot tudott összeszedni, és amennyiben stabilitását meg tudja tartani a dropokkal bőven ellátott Eaglesben, akkor a Cards ellen is lesz keresnivlaója.

 

SIT: Kyle Rudolph (Vikings @ Bears)

 

Rudolph bőségesen részesült az oly régóta csendes Vikings passzjáték Cardinals elleni fellobanásából, azonban nem gondolom, hogy a továbbiakban is ilyen gazdag lesz a yardtermelés, pláne, hogy Bridgewaternek kiemelt szokása a labdák szétterítése. Rudolphn az előző Bears elleni meccset 22 yardig jutott, ezúttal sem fogja ezt sokkal meghaladni.

 

D/ST

 

START: Patriots vs. Titans

 

 

Ne becsüljük túl a Patset és ne becsüljük alá a Titanst, de a mai meccs csak a Patriots dominanciájáról szólhat, amely ha turnoverekben nem is, alacsony engedett pontban biztosan megmutatkozik.

 

START: Bengals @ 49ers

 

Az offense oldal sérüléseit követően a védelmen a sor, hogy bebiztosítsa a csoportgyőzelmet: a visszaeső 49erst sackekkel és alacsony pontszámmal tartja majd féken az erősebb csapat.

 

START: Steelers vs. Broncos

 

Az Osweiler-vezette Broncos támadósorától nem tudunk megijedni, pláne, ha az utóbbi két meccsén 16 pont felett záró Steelers védelmét tudjuk a kezdőnkbe állítani.

 

START: Texans @ Colts

 

Charlie Whitehurst ugyan nem a legrosszabb 3. számú QB a ligában, de Watték számára nem lehet kétséges, hogy a csoportrangadót a védelemnek kell megnyernie sackekkel, és legalább 2 inttel.

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!