Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Bízni kell John Elwayben

John Elway, a Broncos Hall of Famer irányítója és jelenlegi general manegere tudja, mit csinál. Először összerakott egy zseniális offense-t Peyton Manninggel, majd egy brutális védelmet, amikor látta, hogy az öregnek nem fog menni. Ha mindent egybeveszünk, most is győztesen jött ki a csapat.

Denver Broncos vice-president John Elway explains his reaction to receiving the call from new quarterback Peyton Manning informing him of his decision to sign with the Broncos in Englewood

 

Megint lehet majd szidni

 

Legalábbis engem, mert szerintem jól csinálta, amit csinált a Broncos. Egy Super Bowl győztes csapatot nagyon nehéz egyben tartani, a Seattle Seahawksnak, de még a New England Patriotsnak sem sikerült. Nem is állt érthető módon végtelen forrás a Broncos rendelkezésre, voltak fura döntések, de összességében nem mondanám, hogy rosszul jártak volna.

 

Derek Wolfe, DE/DT – 4 év, 36 millió

Brandon Marshall, ILB – 2. körös tender

Von Miller, OLB – franchise tag

CJ Anderson, RB – 4 év, 18 millió

Russell Okung, OT – 5 (1+4) év, 53 (5+48) millió

Donald Stephenson, OT – 3 év, 14 millió

Mark Sanchez, QB – csere egy 7. körös kondíciós pickért

 

Még szezon közben újraigazolták a pass rushban jó, futás ellen kiváló Derek Wolfe-ot és nem is fizették túl. Megtartották a Super Bowl MVP Von Millert és meglepő módon sikerült egy második körös tenderrel Brandon Marshallt is egy évre a csapathoz láncolni. Ezen kívül DeMarcus Ware szerződését is módosították kicsit a jobb lehetőségek érdekében. Ez a négy lépés minimum „A” értékelésű, még ha Marshallal szerencséjük is volt. A CJ Andersonhoz való ragaszkodást is megértem, viszont majdnem kitoltak magukkal, hogy nem második körös tendert tettek rá. Szerencséjük, hogy a Dolphins olyan szerződést kínált Andersonnak, hogy az első évben csak 2 milliót foglal a sapkából.

von-miller-strip-sack

 

Persze távozott Malik Jackson egy 6 éves, 90 milliós szerződésért cserébe, amiből 42 millió dollár garantált. Ennyit nemhogy a Broncosnak, de semelyik contender csapatnak nem ért volna meg (paradox módon a Jags szempontjából viszont jó döntés volt volt). Ellenben mondjuk Danny Trevathanért fájó pont, különösen azért, mert szemtelenül olcsón igazolt el. De nem lehet mindenkit megtartani, jelenleg 1 millió dollárnyi hely van a sapka alatt és a denveri védelem a játékosállományt tekintve így is top3 körül mozog.

 

Akiért szintén nem kár, az Brock Osweiler. A denver most nem engedhet magának egy ilyen drága (4 év, 72 millió) és ennyire lutri irányítót, pláne azok után, hogy egy peytoni rutinnal meg tudták nyerni a Super Bowlt (ellenben szerintem a Houstonnak be kellett ezt vállalnia). Nem mintha Mark Sanchez lenne a megoldás, de ha eleget mondogatják neki, hogy „ügyes és elit vagy”, és nem kérnek tőle handoffoknál többet, akkor nagyon nagy baj nem lehet belőle. A Russell Okung szerződés, amiről itt írtam, szintén a zseniális kategória, abszolút A+, semmit nem veszít vele a Broncos. Ráadásul ne felejtsük el azt sem, hogy amennyiben nem élnek Okung opciójával, akkor Osweiler és Jackson után jövőre könnyen megkaphatnak a három legmagasabb kompenzációs pickből (3. körös) kettőt, Trevathan után egy 5-6. körös cetlit, amit már cserélni is lehet. Nálam ez abszolút győzelem.

 

Ami lehetett volna jobb

 

Evan Mathis újra nem igazolása és Louis Vasquez kivágása miatt a csapatnak nincs normális guardja. Mathis persze a visszavonuláson gondolkodott és olyan pénzért írt alá a Cardinalshoz, ami a Denvernél nem fért volna bele. Vasqueznek pedig nem feküdt a séma. Ezzel nincs is probléma. Viszont nem értem, hogy miért ragaszkodnak annyira Ryan Cladyhez a csapatnál. Fénykorában All Pro left tackle volt, de az utóbbi három évben kétszer sérült volt, egyszer meg borzalmasan pocsékul játszott, miközben 10 milliót keres. A Broncos jelenleg épp egy cserén dolgozik, de meglepő lenne, ha bárki ajánlana érte egy 5-6. körnél magasabb picket. Trade vagy cut esetén 9 millió dollár felszabadulna, ami ha máshoz nem, a drafthoz mindenképp kell.

Az egykor elit falból lassan senki nem marad

Az egykor elit falból lassan senki nem marad

 

Donald Stepehnson szerződését sem értem teljesen, rengeteg pénzt kap ahhoz képest, hogy nem kifejezetten jobb játékos, mint mondjuk Michael Schofield és kevesebb a potenciál benne, mint a másodéves, de sérülés miatt csak 3 meccsen pályára lépő Ty Sambrialoban.

 

Összegzés:

 

A lehetséges kompenzációs pickekkel, a védelem legjobbjainak megtartásával, a Marshallal és Andersonnal való szerencsével, valamint Okung szerződésével nálam egyértelmű győztese a piacnak a Broncos. Trevathanért kár, Stephenson szerződése értelmetlen és szerintem túlzottan ragaszkodnak Cladyhez. Amennyiben sikerül elcserélni és behúznak egy rendszerbe illő veterán guardot, akkor ez nálam „B+”, addig meg elégedjenek meg ezzel:

 

Értékelés: B

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!