Connect with us

Draft

Draftoljon első körben irányítót az Eagles?

Az Eagles az utóbbi másfél hónapban kiadott két irányítónak összesen $56 milliót, amiből ráadásul 34 millió dollár garantált. Egyedül ebből az információból biztosra kellene vennünk, hogy nem fognak az első körben irányítót húzni. És ez lehet, hogy így is lesz, azonban ne vegyük ezt készpénznek.

 

sam-bradford-and-chase-daniel

 

Sam Bradford két évre írt alá, $22 millió garantáltjából $18 milliót az első évben megkap. Chase Daniel 3 éves kontraktust szignált, $12 millió garantáltjából $7 millió az első évben fix. Mit akarok ezzel sugallni? Hát azt, hogy jövőre Bradford $4 millió, Daniel $5 millió halott pénz ellenében elküldhető, ami nem egy hatalmas áldozat.

 

Idén az említett összegeket kifizeti a csapat, bármit is csinálnak a drafton, ezzel már nincs mit tenni. Azonban ha most QB-t húznak április 28-án éjjel, akkor ő ha kell, padozhat egy évet, majd jövőre versenyezhet az első számú posztért, vagy akár egyből oda is adják azt a fiatalnak. Ekkor ki lehet vágni az egyik veteránt (feltehetőleg Bradfordot, vele sokkal többet spórolnának) és nem fogja sok halott pénzt terheli a fizetési sapkát, nem kell majd átkozni a korábban kötött szerződést.

 

carson-wentz-jared-goff

 

Howie Roseman general manager jól felkészült minden eshetőségre, erre is. Azonban nem lesz egyszerű irányítót draftolnia a csapatnak, hiszen feltehetőleg nem fog ott csücsülni sem Wentz, sem Goff a 8. választásnál, így jelenlegi tudásunk alapján fel kellene trade-elni egyikükért. Az én véleményem szerint ezt meg is kellene lépniük. Az 1/1 is elérhető lehetne, ezért fel kellene adni a jövő évi első körös cetlit és még egy harmadikat minimum, de idén nem kell RGIII-szerű ellenértékre gondolni, mert kétlem, hogy olyan hatalmas (és komoly) érdeklődés lenne az első cetliért (Browns, Cowboys, 49ers, Rams, (Jets) jöhet még szóba). Azonban ha az első pick nem is jön össze és a Browns húzza ki a nekik tetsző irányítót, a második QB-ra még mindig le lehetne csapni egy még kevesebbet igénylő trade keretein belül a 3-6. pick között.

 

A szakértők és a szerkesztőség is megosztott, hogy kiért lenne érdemes inkább feltrade-elni, én Carson Wentzben látom a nagyobb potenciált és ideális hely is lenne neki az Eagles, hiszen padozhatna egy évet, amíg megszokja az NFL sebességét, így én a Philly helyében sok követ megmozgatnék, hogy felmehessek a Titans helyére az 1/1-es pickért. Ti jó tervnek gondoljátok ezt, vagy inkább maradnátok 1/8-on és kihúznátok Ezekiel Elliottot vagy Vernon Hargreaves III-t?

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!