Connect with us

Draft

Draft-étékelő – Remegő lábakon álló Falcons

Az Atlanta Falcons az első kör közepén sok irányba elindulhatott volna. Sokan elkapót, sokan linebackert draftoltak hozzájuk, de akadt pár pass rusher pick is a mock draftok között. Igazából egyik se lett volna sem meglepő, sem érthetetlen húzás, ezért is volt kisebb meglepetés, hogy a csapat vezetői mégis máshogy gondolkoztak. Persze nem minden az első körről szólt, de a cserélgetések miatt később már csak ötöt húzott a csapat, így még hangsúlyosabbá vált az első választás. Nézzük hát mit alkottak.

 

Az első kör, ahogy említettem rögtön egy meglepetéssel indult. A Falcons első választása ugyanis Keanu Nealre esett, aki safety poszton játszott az egyetem alatt. A draft ezen szakaszán (majdnem) minden safety pick reachnek számított volna, de Neal neve különösen korán hangzott el. Előzetesen második vagy harmadik körös tehetségnek tartott játékos tehát kisebb meglepetésre az első kör közepén csapatot talált magának, ez pedig nem tűnt éppen bölcs döntésnek. Feltétlenül a poszttal se lehet egyetérteni, bár kétségtelen, hogy safety poszton sem jön rosszul az erősítés a csapatnak, de talán egy linebacker az első körben jobb értéket képvisel. Neal egyébként egy igazi hard hitter safety, aki a boxban pusztít, egy Ward, Chanchellor szerepkör és stílus áll hozzá a legközelebb. Nagy kérdés, hogy tényleg safety poszton képzelik el, ilyen szerepkörben vagy esetleg megpróbálják linebackerré képezni az idő folyamán. Akármi is lesz a sorsa, ez a pick nálam D+-nál nem érdemel jobbat.

 

neal

 

A második napon aztán két hiányposzt került betöltésre, de nem feltétlenül az optimális emberekkel. Előbb a linebacker sorba érkezett játékos, Deion Jones személyében, majd Austin Hooper érkezett tight end posztra. Nem vagyok benne biztos, hogy Jones volt a legjobb elérhető játékos a posztra, ráadásul fel is kellett cserélni érte, így még kérdésesebbé teszi számomra a választást. Jones egy gyors játékos, de épp ezért nem elég erős. Ezt sok lecsúszott szerelés és missed tackle bizonyítja. Sebességéből adódóan gondolhatnánk, hogy a coverage képességi legalább kitűnőek, de inkább átlagosak vagy egy picit jobbak annál, mintsem hibátlanok. Hooper pedig egy jó blokkolási képességekkel ellátott TE, aki elkapni is tud, bár nem a legbiztosabb kezű. A pálya közepén ezzel végre lehet célpontja Ryannek, de inkább egy elkapót húztam volna itt a helyükben Jones másik oldalára.  Ez a nap egy C- értékelésen áll meg nálam.

 

jones

 

Az utolsó napon aztán egy outside linebacker, egy guard és egy elkapó érkezett ebben a sorrendben. De’Vondre Cambell coverage-ben jó, pass rushban még fejlődésre szoruló, futás ellen nem igazán használható játékos. Látszik, ha a rotációban helyet kap, akkor ő is a passz elleni védelmet hivatott erősíteni, akárcsak az előtte húzott két védőjátékos. A Falcons védelmét egyértelműen itt próbálta a csapat megszilárdítani a drafton. Wes Schweitzer zone-blocking scheme-ben nevelkedett guard, aki a futójátékok hatékony segítője lehet a jövőben, de egyértelműen projekt jelleggel érkezett, mint ahogy körülbelül mindenki a hatodik körben. A sort pedig egy elkapó zárta, pedig erre a posztra sokan jóval korábban reméltek húzást a Falconstól. Devin Fuller a special teamben kapaszkodhat felfele vagy csípheti meg a roster helyet.

 

Összességében egyelőre nem látom, hogy jól járt volna a Falcons ezzel a drafttal. A védelem iránya egyértelműen kirajzolódik, de elég nagyokat reacheltek ennek érdekében. Az elkapó poszt elhanyagolását sem értem, még ha az első kört én sem WR-re költöttem volna a helyükben, de a harmadik kör környékén már mindenképpen kerestem volna valakit, mert Julio Jones egyedül nem bírja el a hátán ezt a csapatot. Lehet mondani hogy Hooper is célpont lesz, de azért egy biztosabb kezű, gyorsabb játékos szerintem jobb megoldás lett volna. A sok reach és a posztok nem megfelelő időzítése is azt mondatja velem hogy egy D+-nál ne adjak jobb értékelést.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!