Connect with us

Draft

Mindenki másképp csinálja!

Mint egy gyorsvonat, úgy robogott át rajtunk a 2016-os NFL Draft, és most, kevés alvás és pihenés után úgy érezzük, hogy még messzebb kerültünk az őszi szezonkezdettől. Holnap kezdődik a draft-értékelő sorozatunk, ahol csapatokra bontva elemzünk, viszont addig is el kell ütni valahogy az időt, ezért gondoltam, hogy érdemes lenne összeszedni – a szubjektív véleményem alapján – a draft leghülyébb, leginkább furcsa választásait. Nem állítottam sorrendet, mert sok esetben holtverseny lenne, így a teljesség igénye nélkül, nézzük meg ezt a listát, kezdve a leginkább ellentmondásos választásokkal.

 

 

1/10 Eli Apple, CB, New York Giants

Ahogy többen az első körből, úgy Apple is érdekes szituációba került, hiszen New Yorkban rövid távon nincs CB-need, viszont nem árt a jövőre is gondolni. Ha Appleben látják a leendő sztár CB-t, akkor nem biztos, hogy olyan óriásit tévednek, de kihúzni Hargreaves vagy  éppen Jackson előtt őt, mikor van más szükségletük is? Ráadásul, a Giants sokkal inkább zónázik, amihez Apple nem nagyon tud hozzászagolni. Hááááááááááááááááááát (mondaná renningan), érdekes döntés, maradjunk ennyiben.

 

1/25 Artie Burns, CB, Pittsburg Steelers

Ez volt az egyik olyan CB-pick, amit nem igazán tudtunk hová tenni péntek hajnalban, mondjuk azóta se nagyon. Oké, hogy a Steelers kedvelte Burnst, de nem gondolom, hogy jó értéken érkezett, mikor 1/25-ön még nem egy tehetségesebb DB volt benn. Sőt, még csak nem is scheme-fit, hiszen zónázni csak alig-alig gondolnám, hogy képes lesz a profik között. Még egy hátra csere is jó döntés lehetett volna, de nem lett, így landolt az ex-Hurrikán védő északra. Nos, ez messze nem a legjobb húzás volt.

 

2/34  Jaylon Smith, LB, Dallas Cowboys

Alapvetően, top2-es linebackerről beszélünk, ha csak a tehetséget és a focitudást vesszük figyelembe, azonban az sose jó előjel egy profi pályafutásra tekintve, ha ki kell hagynod az újonc évedet. A Cowboys szempontjából még inkább érdekes, hogy be mertek vállalni egy ilyen rizikós húzást, hiszen Sean Lee sem épp egy ironman, ha a térdsérüléseit nézzük. Ráadásul, win now üzemmód van Dallasban, így még furcsább húzás ez, hiszen Smith aligha fogja idén segíteni a csapatot.

 

jaylon

 

2/51 Christian Hackenberg, QB, New York Jets

Úgy látszik, New Yorkban még mindig értik, hogy kell nagy showt csinálni. Katonadani mondta, hogy a draft hülyéje lesz, aki kiviszi Hacket, a Jets erről az elismerésről se akart lemaradni, így nem is habozott kiválasztani a furcsa megítélésű fiatal QB-t. Sikerült egy UDFA-nak hitt játékost ilyen magasan húzni, hogy megküzdhessen Bryce Pettyvel és Geno Smith-szel a kezdő irányítói posztért. Mekkora csata lesz itt nyáron!

 

hack

 

2/59 Roberto Aguayo, K, Tampa Bay Buccanneers

Felcserélni egy kickerért a második kör végén? Miért ne?! Abszolút YOLO-üzemmódra vall ez a döntés, még akkor is, ha egy kivételes tehetségű rúgóról is van szó. Nem épp Super Bowl esélyes a csapat, így lett volna más poszt is, ahova érdemes lett volna befektetni, de akkor nem szórakoztunk volna olyan jól szombat hajnalban. Szilveszteri összeállításokba férne ez a lúzerség.

 

2/62 James Bradberry, CB, Carolina Panthers

Oké, hogy Norman utódját keresik, de ezt a húzást ugyanúgy az 5. körben is meg lehetett volna ejteni. Benn volt még Fuller is, akit én sokkal többre tartok, de itt lehet említeni Keivarae Russellt is, tehát akadt még nagyobb tehetség, de a Panthers is inkább a különcök útjára akart lépni.

 

bradberry

 

3/93 Cody Kessler, QB, Cleveland Browns

“You gotta trust me on this one” – mondta Hue Jackson indoklásképp ehhez a választáshoz. Majd egy olyan pletyka is napvilágot látott, hogy hiába jött RG3, a kezdő quarterback személye még nincs eldöntve, meg kell harcolni ezért az elismerésért (már ha ez annak számít). Tehát, a 2012-es év második választottja kapott maga mellé egy legjobb esetben is hatodik körösnek vélt irányítót, akiért borzalmasat reachelve felcserélt a Cleveland. Browns do Browns’ things.

 

Kessler

4/100 Connor Cook, QB, Oakland Raiders

Nem mondanám igazán százasnak ezt a választást, még akkor sem, ha nem szenved akkora hiányt egyik poszton se a  Raiders. Bár Cook kiváló értéket képvisel a 4. kör elején, de miért kellett felcserélni érte? Oaklandben az életben nem lesz kezdő irányító, és ha már a backfieldet akarják erősíteni, akkor miért nem Kenneth Dixon lett a választás? Jó, akár lehet belőle megfelelő minőségű csere quarterback, és egy későbbi üzlet alapja is, de ez nekem akkor is érthetetlen.

 

6/210 Jimmy Landes, LS, Detroit Lions

Elfogadható, ha egy long snappert draftol bármelyik csapat? Nem biztos. Nem gondolom, hogy 209 választás után kifogyott a draft a tehetségekből, szóval nem teljesen értem ezt a választást. Detroit sem áll jelenleg agyontömve sztárokkal, és még annyira sincs készen a SB-runra, tehát, nem ilyen posztokra kellene ellőni a pickeket, inkább meg kellene próbálni a zavarosban halászni, hátha.

 

6/217 Rico Gathers, TE(?), Dallas Cowboys

Jerry Jonesnak minden évben kell egy csillagharcos a draftról, idén ez a szerep Rico Gathersre hárul. 6’7 magas és 290 font nehéz csávóról beszélünk, aki utoljára a középiskolában látott focipályát, ugyanis az egyetemen kosárlabdázott. Nem nagyon akarja a Cowboys megtalálni Witten utódját, aki elkapni és blokkolni is jól tud, ezt igazolja ez a választás is. Nem gondolnám, hogy Antonio Gates 2.0-val lenne dolgunk, de nagyon remélem, hogy tévedek.

 

Baylor forward Rico Gathers (2) dunks over Oklahoma State forward Jeff Newberry (22) during the second half of an NCAA college basketball game in Stillwater, Okla., Tuesday, Jan. 27, 2015. Oklahoma State won 64-53. (AP Photo/Sue Ogrocki)

 

7/253 Kalan Reed, CB, Tennessee Titans

Ez a megemlítés nem is igazán a választáshoz fűződik, inkább annak körülményeihez. A Broncosnak sikerült elcserélnie a draft legutolsó választási jogát, amit a Titans szerzett meg. Az ünnepélyes “mezmutogatás” kicsit balul sült el, mert nem épp a megfelelő szerelést sikerült a színpadra vinni. Lehet, hogy a büdzsébe már nem fért bele egy újabb Titans mez…

mrirrevelant

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!