Connect with us

Minden ami NFL

A legrosszabb 5 irányítószerződés

Az irányítók az NFL-ben olyanok, mint a pizza: a rossz is elég jó. Persze vannak kivételek, de ha az embernek már van egy közepesnél jobb irányítója, foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, mert még mindig jobb, mint egy Brandon Weeden. Ez pedig azzal jár, hogy olyan irányítók kapnak hatalmas szerződéseket, akik arra egyáltalán nem szolgáltak rá.

 

5. Colin Kaepernick, San Francisco 49ers

 

Kaep szerződése a legkevésbé rossz a listán szereplő irányítók közül, leginkább azért, mert legkésőbb jövőre kivághatják. Az idei szezont is beleszámolva öt évig van még érvényes szerződése és ez idő alatt átlagban 19,1 millió dollárt keresne, ami nyilván nem arányos a kilenc meccsen dobott 6 TD – 5 INT kombinációval. Ráadásul már nem is ő az egyértelmű esélyes a kezdő pozícióra, hanem egy bizonyos korábbi első körös bust, Blaine Gabbert. Az, hogy Kaepernick szerződése mennyire rossz, jól mutatja, hogy egy 2,3 milliót kereső irányító fogja őt kiszorítani.

 

colin

[ppp_patron_only level=”15″ silent=”no”]

 

Persze még megvan a lehetőség arra, hogy Colin visszatérjen korábbi jobb formájához, de 16 millió dolláros cap hitje mellett elég drága kísérletezés. Ugyanakkor a két évvel ezelőtti teljesítménye sem ér 19-20 millió dollárokat, jövőre 5 millió halott pénz ellenében 14 millió dollárt szabadíthatnak fel az elküldésével. Azok után, hogy a bajnoki címvédő Denver Broncos kezdő pozíciójáért nem volt hajlandó fizetéscsökkentésbe belemenni, meglepő lenne, ha a pont a mélypontról kapaszkodó 49ers kedvéért megtenné. Főleg, hogy lassan nemcsak az öltözőből, de San Franciscóból is kiutálják.

 

4. Sam Bradford, Philadelphia Eagles

 

Statisztikailag Bradford nem volt olyan nagyon rossz tavaly, ettől függetlenül a teljesítménye nagyon távol állt a két éves, 35 millió dolláros új szerződésétől, amiből ráadásul 22 millió dollárt még garantált is. Mindezt ráadásul úgy hozta össze az Eagles, hogy hozott méregdrágán egy eddig sehol semmit nem mutató csereirányítót, majd felment az 1/2-esért és behúzott egy QB-t, akit idén szeretnének pihentetni. Ez utóbbival nincs is baj, hiszen Carson Wentznek nem árt a tanulás, de 22 milliót kidobni erre elég nagy luxusnak tűnik. Főleg úgy, hogy Bradford egyáltalán nem élvezi a helyzetet és bár elvárható lenne, hogy oda tegye magát a pénzéért és a jövőbeli szerződéséért, nem lennék meglepve, ha produkálna egy Mark Sanchez féle összezuhanást.

 

 

Ráadásul, még ha nem is úgy számoltak az Eaglesnél (pedig de), Bradford szerződését mindenképp felbontják a szezon végén. Egyrészt, mert 22,5 millió dollárt foglal el a sapkából, másrészt, mert az Eagles úgy lesz jövőre 11 millióval a fizetése plafon fölött, hogy 10 millió dolláros növekedéssel kalkulálnak. 22 milliót fizetni egy irányítónak, aki eddig nem nagyon tudott bizonyítani, ráadásul úgy, hogy még véletlenül sem terveznek vele hosszú távra, elég vicces, maradjunk annyiban.

 

3. Tony Romo, Dallas Cowboys

 

Tony Romo egy jó irányító. Nem annyira, hogy a következő négy évre átlagosan 23,6 milliót kapjon, de kvalitásai alapján Super Bowlt lehet vele nyerni. Csakhogy már 36 éves, legutoljára 2012-ben nem volt valamilyen sérülése és miatta a Dallas jövőre az Eagleshöz hasonlóan már most túllépte a plafont. Legkorábban a 2017-es szezon után, azaz két év múlva lehetne viszonylag fájdalommentesen elküldeni, akkor is 9 milliós halott pénz után, de legalább 16 millió felszabadulna.

 

Romo-Injury

 

Alapvetően nem tettem volna a listára, ha nem lett volna a tavalyi négy meccses, 5 TD – 7 INT-s aránya és súlyos sérülése, 2014-ben MVP formában játszott. Ha hozza ezt a szintet (az offense adott), akkor megéri a pénzét, de ha megint közbejönnek a sérülések, akkor Cowboys 20 milliókat dob ki az ablakon. Sőt, egy Peyton Manning féle formahanyatlás is elég lehet, hogy két évre meglője a csapatát, anyagilag legalábbis mindenképp.

 

2. Nick Foles, Los Angeles Rams

 

Nick Foles helyzete pont olyan, mint Kaepernické, annyi különbséggel, hogy ő akkor sem játszott jól, amikor épp megkapta a nagy szerződését. A Rams két évre 24,5 millió dollárt adott neki (hosszabbítás), ami nem olyan eget rengetően sok, de ha azt nézzük, hogy jelenleg Case Keenum a kezdő, de “legrosszabb esetben” is Jared Goff, akkor a Rams tart harmadik számú irányítót 8 millió garantáltért. Folest ráadásul bármikor könnyen ki is rúghatják, hisz a pénz így is úgy is elúszott, játszani nem kellene neki, legalább egy roster helyet nyerjenek. Tehát ez úgy néz ki, hogy adtak 8 milliót egy irányítónak, akit azelőtt kivágnak, hogy akár csak megpróbáljon megdolgozni a pénzéért.

 

1. Joe Flacco, Baltimore Ravens

 

Flacco soha nem volt egy elit irányító, legjobb esetben is egy átlag feletti srác, aki mögött rendre jó csapat volt. Persze, ha sikerült bejutni a rájátszásba, akkor Flaccora nem lehetett panasz, sőt, egy Super Bowlt is nyert, tehát érthető volt, hogy muszáj megfizetni. A legtöbben 15-18 millió körülire tették a gázsiját, erre mindenki megdöbbenésére a Ravens 20 milliós szerződéssel a legjobban kereső irányítónak tették az olasz csődört. Mindezt úgy, hogy Flacco még akkor sem volt képes bejutni a Pro Bowlba, ha az AFC-ben szereplő irányítók sorra lemondták azt. Persze nem könnyű Tom Brady vagy Peyton Manning mellett érvényesülni, de ha Matt Schaub (akit amúgy nagyon is jó irányító volt, csak nagyon lecsúszott) össze tudott kaparni kettőt, akkor azért illene elgondolkodni. Nem mintha a Pro Bowl olyan sokat számítana, de Flacconak soha nem volt 4000 yardja, soha nem volt még 95-ös passer ratingje sem, soha nem dobott 30 TD-t, soha nem volt 10-nél kevesebb interceptionje, soha nem lett még csak második csapatos All Pro sem, mindössze van egy gyűrűje. De tegyük fel, ez utóbbi megéri a 20 milliót egy csapatnak.

 

joe-flacco-texans-headache

 

Ám jelenleg az a faramuci helyzet állt elő, hogy báró Joe Flacco nemcsak, hogy a legjobban kereső irányítója, ami nonszensz, de ráadásul a hátralévő hat évben 25,1 millió dollárt fog kaszálni a szerződése átalakítása miatt. Elküldeni is csak a 2019-es szezon után lehet, amikor csak 8 millió dollár halott pénz lesz utána és 20 (!) millió szabadul fel. Csak jelzésképp, Aaron Rodgers a következő 5 évben átlag 5 millióval keres kevesebbet, mint Flacco. Persze értem én, hogy nincs más a Ravensnek, de azért vicces belegondolni, hogy Joe Flacco gyakorlatilag klasszisokkal többet keres, mint a liga jelenlegi talán legjobb irányítója (Newtonékhoz pedig kár is viszonyítani).

 

+1. Bár még nem született meg, de minden bizonnyal Andrew Luck gigaszerződése lesz majd a legrosszabb QB szerződés nemsokára. A hírek szerint 25-30 millió is lehet évente a fizetési sapkától függően, ami szintén teljesen elképesztő túlzás.

 

[/ppp_patron_only]

35 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
35 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
EdgarAllanPoe
2016-06-28 22:52

Báró Joe Flacco egy olasz csődör, és ELIT IRÁNYÍTÓ, ráadásul szapora is! Na jó, lehet hogy nem egy Rodgers, de mindent tud, amit egy elit irányítónak tudnia kell. A legjobb karja van a ligában, nem sérülékeny, okosan vállal kockázatot, és nem akar sztár lenni – ellenben sztárt tudott csinálni pl Jacoby Jonesból, vagy épp Torrey Smithből, vagy akár Kamar Aikenből, akik azért nem az elkapók gyöngyei . Igaz, olykor becsúszik egy-egy vállalhatatlan meccs, de azt se szabad elfelejteni, hogy többnyire borzalmas O-koordinátorokkal hozta össze a sors (Trestman, Cameron, rátok nézek, hogy égnétek a pokol tüzén). Lehet, hogy nem érdemel ekkora szerződést, de azért a legrosszabbnak minősíteni a kontraktusát (Kaeperniké előtt, aki kifejezetten ROSSZ irányító gigafizetéssel) elég blőd, és picit elfogult…

redbull76
redbull76
Reply to  EdgarAllanPoe
2016-06-28 23:16

Azzal nem is lenne gond ha a szerzödes lenne mindig lefikazva. Arrol nem ö tehet ha olyan hülyek hogy ennyire megfizetik. Itt folyamatosan le van irva, hogy Flacco az egyik legszarabb iranyito az egesz NFL-ben, milyen szarok a statisztikak stb.De milyen lenne a stat.-ja ha nincs soha kinek dobalni? Most is lesz egyedül Smith sr. kb 40 eves, meg a többinek van összesen 10 TD-je. Akkor hogyan kellene 35 TD meg 4000+ összehozni? Romo folyamatosan szopkodva van. 1-2-szer volt 12 ev alatt rajatszasban: Akkor hogy lehet , hogy Ö annyira kurvajo?

renningan
renningan
Reply to  redbull76
2016-06-28 23:37

Flacco akkor sem dobott túl sokat, amikor éppen lehetett volna (T. Smith, Boldin, Pitta, Rice azért nem volt egy rossz névsor). Egyébként nem mondtam, hogy a legszarabb, nálam az átlag fölöttiek között van, mondjuk top15-be befér. De az nem 25 millió.

Romo meg nagyon megosztó. Annyi biztos, hogy nélküle végképp sehol nem lenne a Dallas.

redbull76
redbull76
Reply to  renningan
2016-06-29 00:00

Persze itt most a szerződésről volt szò, ami szerintem is a legszarabb. De pontosan a szerződése miatt nincs reàlisan megitélve a teljesítménye. Amiòta ott van8/6 ràjàtszàs, SB, +2 konf.döntő. Meg 2 éve is ki tudja mi lett volna ha nem ùgy alakul a Patriots ellen. Minden évben màsik OC. Ok pont most nem de előtte mindig. Tehàt összefoglalva kb 5-en értek el többet nàla az utóbbi években. Ennek ellenére nàlam is csak a 10-12. helyre jön be. Szerintem ez a realitàs ,tùl is van fizetve, de egyes szerkesztők szerint Hoyer-Dalton-G.Smith szinten van, ami azért röhej.

renningan
renningan
Reply to  redbull76
2016-06-29 00:11

Remélem nem rám gondolsz :D nyilván nem

MEghalt a nyomi diszkász, de leírom megint :D a második mondatoddal nagyon egyet tudok érteni. Például Ndamukong Suh is le van írva, pedig a legjobb játékát hozta idén egy szar dolphinsban. De mivel nincs 20 sack csak 20 milliós fizetés, ezért mindenki az alapján ítéli még.

Szal, tény, Flacco megítélésén sokat ront a magas fizetése, ami még rosszabb lesz a folyamatos átalakítások miatt. Nem is értem, miért növeltek rajta, amikor amúgy is egy pocsék szezonon vannak túl, és így sincs pénzük a legjobbjaikat megtartani (ugye pont Osemele miatt akartak pénzt felszabadítani, ami nem sikerült, de cserébe a jövőben még nehezebb lesz)

redbull76
redbull76
Reply to  renningan
2016-06-29 00:20

Nem Ràd, te vagy az egyetlen nem Ravensellenes.Azért le lehetett volna Osemelével először tisztàzni a dolgokat, és akkor meg lett volna spòrolva ez az egész hosszabítàs. Flacco 3 év mùlva szépen alàírt volna 34 évesen 13-15 m$/év egy 3 éves szerződést.Mindenki boldog lett volna. Így most évekig nem lesz rendes csapat.

renningan
renningan
Reply to  redbull76
2016-06-29 00:30

Én is ettől félek, a Lionst pl a Megatron szerződés tette sokáig a sírba karöltve Suhéval. Bár ott volt más egyéb gebasz is a csapattal, de akkor is rosszul nézett ki, hogy ilyen 40 millákat foglalnak el ketten :D Mondjuk valahonnan innen ered az érdemtelen nagyszerződések iránti ellenvetésem. ÉRtem én hogy Megatron, de hogy 5 millával többet keressen mint bárki más a poszton, az azért nonszensz. Suh dettó ilyen volt.

Amúgy köszi :D elárulom, voltam már én Ravens ellen lázítónak is nevezve, azt hiszem, mert Suggs Blount elleni durvaságáról írtam egy cikket vagy hírt, már nem emlékszek. :D ami amúgy tényleg csúnya volt, de hát semmi bántó szándék nem volt benne részemről :D Nem is cél amúgy, hogy vitát provokáljak/provokáljunk.

Annak viszont örülök, hogy lett egy kis kulturált vita a poszt alatt. Hiányzott már egy kis pörgés a holtszezonban :)

malkav
malkav
Reply to  renningan
2016-06-30 10:05

Mielőtt megint jönne az általánosítás és hogy milyen hiperérzékenyek a Ravens szurkolók, Nem teljesen értek egyet azzal, hogy Flacco szerződése behúzta az 1. helyet, de nem hiszem hogy nem voltatok objektívek.

A Flacco mostani hosszabbításának az volt az értelme, hogy a 28-30M következő évi hiteket kicsit leadják, egy pár éves hosszabbítással. levitték évi 24-25 környékére, ami szerintem kicsit több mint kellene , inkább 22M lett volna nálam reális. Mindegy!

Az általam feltételezett reális számot nézzük, akkor évi szinten kb 2-3M plussz cap lenne, ha erős túlzással 18M elfogadható fizetésnek tartunk akkor plussz 7M cap lenne.
2-7M cap kb. 1-2 jó/közepes kezdőre lenne elég, hát nem emiatt fog bedőlni a roster. Főleg úgy, hogy mi jellemzően nem szerződtetünk hypersztárokat, a posztján elit játékos akkor jön szóba, ha már elég öreg.(Weedle, Doom).

Amiért nem voltunk mostanában jó csapat, azt nem Flacco szerződése, hanem két-három elfogadhatatlanul rossz draft okozta.
Csak egy kis csipegetés a remek koraikörös húzásainkról (Elam, Brown, Perriman)
És emellett utóbbi időben nem igazán jöttek be a kukázott játékosok sem.

Osemelét meg nyilván LT-nek akartuk megtartani, mert azért két nagyfizus guard még a Dallasban is luxus lenne.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  redbull76
2016-06-29 09:09

Ez mi?? Ki tartja itt Flaccot HOyer-Dalton-G.Smith szinten?? ezt soha nem hallottam senkitől. Dani az utobbi időben igencsak Dalton párti lett szal az az egy talán igaz, de hogy hoyert és G.smitht ő se tartja a közelébe az is biztos. Inkább az lett megszokás hogy a kommentelők ránk fogják h nem vagyunk ravens pártiak mert nem várunk csúcsszezont a ravenstől, ami az elmúlt év fényében nem is várható (tudom sok sérülés) Én tavaly pl sima AFC North győzelmet jósoltam nekik, vissza lehet nézni, Jimboy folyamatosan Flaccoról áradozik. Soha nem szoltam le flaccot, renningan se ahoyg alább irod, jimboy esélytelen. Ki az aki lenézte a ravenst vagy Flaccot akkor? A joslos posztokban viszsa lehet nézni mondom ki mit gondolt roluk. Tavaly nyilván szarabb meccseik után leirtuk h ez vállalhatatlna Volt, de hat nem Volt az? Flacco amugy sztem egy jó, de nem elit irányitó, aki kb 10-15 közt van a ligában ez sztem nem egy lehúzó álláspont. SZal várom mi alapján gondolsz/gondoltok ilyeneket.

Közbe eszembejutott hogy a pozicios rangsorbol közösen is őket hoztuk ki SB nyertesnek, szal nem kicsit a ravens szurkolok érzékenységét kéne megvizsgálni?

redbull76
redbull76
Reply to  Leonidasz007
2016-06-29 13:40

Szàndékosan tùloztam a hasonlítàsnàl. Akkor ezekszerint hasonlòan vélekedünk Flaccoròl. Az is igaz, hogy a sérülésig is szar volt, ha véletlenül nem ,akkor meg a védelem engedett 30+pontot.Természetesen nem àllt szàndékomban senkit megbàntani, de akkor is az az érzésem, nem mindig van meg a szükséges objektivitàs. Említetted a SB jàtékot. Lesz idén is? Érdekes volt, màskérdés hogy semmi köze nem volt a valòsàghoz. Jò lenne majd làtni, hogy màsodszorra bejön-e a dolog.Na remélem ezért nem leszek letàmadva, semmi rosszindulat nincs bennem. Kösz

katonadani
Reply to  redbull76
2016-06-29 14:00

pozíciós rangsor a podcastben fut idén, de tanulva a tavalyiból, rájátszást nem csinálunk, csak a csoportban mondjuk meg kinek a legjobb a kerete. A felén túl vagyunk, itt vissza lehet őket hallgatni:
https://fuzovelkifele.com/category/podcast/

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  redbull76
2016-06-29 12:18

Itt a Ravens fanok rendre az égig szopják Flaccot, ha valaki ellent mer mondani, azonnal Ravens ellenesnek van kikiáltva. Könyörgöm, egy rettentő inkonzisztens irányító, aki egy HoF teljesítmény után G. smith legrosszabb napjait idéző meccset képes letenni. Szép és jó abba kapaszkodni, hogy milyen mutatója van rájátszásban, csakhogy ha megnézzük, egyedüli tényleges elit teljesítménye akkor is csak az SB győzelem idején volt elit. Azon kívül még két meccs és kifújt. Pontossága ráadásul igen halovány PO-ban is. Vagyis nem elit. Ami viszont valahogy a ravens fanok fejében úgy jelenik meg, hogy egyből kutyaütőnek van nyilvánítva. Nem az, az átlagnál tényleg jobb, de nem elit.
Ami viszont megfigyelhető még, a szerkesztők pont a Ravens felé húznak inkább kissé, többet foglalkoznak a csapattal, pozitívabb a véleményük, rájuk tesznek, mondjuk a Steelersszel összevetve. Csak valahogy a vasas drukkerek nem sírják tele a e miatt a kommentszekciót.

redbull76
redbull76
Reply to  Kopi3.14
2016-06-29 13:09

Nem emlékszem, hogy valaha is írtam volna , hogy Flacco elit. De el kell, hogy ismerjétek, van 1-2 csapat és jàtékos akivel szemben kritikusabbak vagytok, és van aki bàrmennyire szar akkor is ő legjobb szerintetek. Én nem szoktam minden ravens-cikk utàn itt kàrogni hogyha igazatok van. Sőt, tavaly is írtam amikor kihoztàtok győztesnek, hogy ez hülyeség. Úgyhogy ezt mist màsnak kellett volna írnod.

renningan
renningan
Reply to  EdgarAllanPoe
2016-06-28 23:23

Mint szerződés, az övé a legrosszabb. Ez nem elfogultság, hanem objektíven védhető álláspont:

– egyrészt nem elit irányító. Jó karja van és kész. Jacoby Jonesnak egy igazán jó meccse volt, pont a Super Bowlon, kijött a lépés. Egész karrierje alatt, mint elkapó, nem mutatott szinte semmit. Torrey Smith pedig nem egy rossz elkapó, ellenben Aquan Boldin vagy Steve Smith kifejezetten közel elit, és ha valakik sztárt csinálnak, azok inkább ők. Az, hogy nem bír 4000 yardot dobni, még ráfogható arra, hogy nem akar nagy sztár lenni (amit én nem hiszek). De a rossz passer rating, az átlagos pontosság, a rengeteg INT és az idegenbeli bukdácsolás azért nem egy elit qb ismérvei.

– a 25 millió nagyon sok. Ennyit egyik játékos sem ér jelenleg. A regnáló MVP Cam NEwton 20 millió körül keres, Russel Wilson szintén. Tom Brady, Aaron Rodgers vagy Big Ben megint, +/- 1-2 millió. De ez még oké, Flacconál is elnézném a 20-at. De a 25 az túl sok és ez a csapatépítés rovására meg, mert lesz olyan év, amikor 28 milliót vesz el a sapkából.

– Colin, Bradford vagy Foles szerződése azért van kevésbé borzalmasnak osztályozva, mert azokból ki lehet lépni és kevesebb összegről szólnak. Kaepernicket jövőre a szerződéséhez képest szinte ingyért el lehet küldeni, Bradford nagyon mellé ment, de amikor kapta a szerződést, még nem volt biztos az 1/2 és egy év szopás után ki lesz vágva. Foles pedig maga a nonszensz szituáció miatt került fel, hogy úgy kap 8 millát, hogy nem is játszott érte. Amúgy az a 8 milla nyilván nem 25.

EdgarAllanPoe
Reply to  renningan
2016-06-28 23:52

Ok, akkor próbálkozom tovább, mint Flacco fogadatlan prókátora.
– ha nem is elit, elitközeli. Jacoby igenis, jó mélységi célpont volt a Ravens SB-évében, a döntő csak hab volt a tortán (az egész szezonban voltak szép megmozdulásai, csak egy példa, a Denver elleni AFC-döntő). Torrey Smith egy dolgot tud igazán, gyorsan futni – tényleg nem egy rossz elkapó, de SF-ben közel sem mutatta azt, mint Flaccónál.
Flaccónak egyébként kevés eséllyel lesz 4000 yard közeli szezonja, a körülmények miatt. A SB óta (mikor megkapta az első szupernagy szerződését) a következő történt:
– Kivágták Flacco körül a fél csapatot 2013-ban, csapatépítés címen (Boldint egy 6(!) körös pickért küldték SF-be)
– Caldwellről kiderült, hogy ez rohadtul nem az ő offense.
– Matt Birk visszavonult.
– Oher kitalálta, hogy elfelejt játszani.
– A fos blokkolási sémák miatt a futójáték nullára esett vissza, de ehhez képest a passzjáték meg nem volt kitalálva, hozzátéve, hogy egy Yandán kívül relatíve fos fal volt Flacco előtt.
Ebből lett egy 8-8-as szezon.
Aztán 2014-ben jött Kubiak, összerántotta a támadószekciót, és Flacco megint jól játszott. Ráadásul Kubiaknak köszönhető, hogy a kikukázott Forsett szarér-hugyér megfutotta élete szezonját.
2015-ben pedig elment Kubiak, meglehetősen fos fal került Flacco elé, a vakoldalát egy UDFA védte, mert az agyonajnározott Monroe folyamatosan sérült volt, és amikor játszott, abban se volt köszönet. Eközben minden épkézláb ember lesérült Flacco előtt, nem voltak elkapói, nem volt futója, nem volt fala, és végül őt is leütötték egy szalagszakadás erejéig.
Szóval lehet, hogy a szerződése szar, és nem érdemel ennyit (az előzőt átstrukturálták, valószínűleg ennek is ez lesz a sorsa, nagyon várható, hogy ez történik majd), de ár-érték arányban messze nem ér első helyet.
Komolyan, srácok, én bírlak titeket, és meglehet, elfogult vagyok kicsit, de a Ravenst szerintem ezen a portálon meglehetősen mostohán kezelik.

renningan
renningan
Reply to  EdgarAllanPoe
2016-06-29 00:01

Oké, hogy Flacco elit vagy nem örök vita az NFL-ben, még Trump is megszólalt az ügyben :D Szal ezt inkább hagyjuk :D

Viszont az utolsó mondatoddal nagyon nem értek egyet. Tavaly például – ciki vagy sem a végeredmény miatt – de a Ravenst hoztuk ki a legjobb kerettel rendelkező csapatnak. Én kifejezetten sokat foglalkoztam Ray Rice-szal is, de nem hiszem, hogy a kelleténél jobban ellene lettem volna és akkor is inkább az NFL-t szidtam. Illetve portrét is írtam többek között Dumervilről, meg a Suggsszal alkotott Baltomore-i pokolról :D Igaz, speciel Suggst nem szeretem és nálam Flacco nem elit. De nem gondolom, hogy bármelyik csapatot negatívan kezelnénk – egyszerűen a negatívum jobban megmarad és jobban fáj az adott csapat szurkolójának :)

EdgarAllanPoe
Reply to  renningan
2016-06-29 00:15

Trump? Nem is tudtam :D Gyorsan meg is lestem, ez az egyetlen dolog, amiben egyetértek vele :D (Persze gondolom, ha Harbaugh nem lenne a legelvetemültebb trumpista republikánus, a jó Donald sem lett volna ilyen kedves :D)
A többihez: igen, valószínűleg igazad van, és én fújom fel. Mondjuk a tavalyi keretértékelőtökkel nem értettem egyet, éreztem, hogy itt baj lesz :(

renningan
renningan
Reply to  EdgarAllanPoe
2016-06-29 00:19

Mi sem ezt vártuk, elhiheted :D Az meg elv, hogy a lehető legobjektívebbek legyünk és a véleményünket alátudjuk támasztani. Persze vannak véleménycikkek is, részben ez is az, de ha másra nem, egy jó kis oda vissza érvelésre jó. Kifejezetten örülök, hogy így sikerült, rég nem volt ekkora aktivitás :)

katonadani
Reply to  EdgarAllanPoe
2016-06-29 09:32

érdekes, mert többször megkaptuk már, hogy ravenses oldal vagyunk :D mondjuk legtöbbször még a bácsik idején, de tényleg, a tavalyi pozíiós rangsor alapján is nehezen lehet azt állítani hogy ravens-ellenesek vagyunk. Szerintem legalábbis, aztán lehet kifelé máshogy jön le valamiért

katonadani
2016-06-28 23:20

Bradford szerződése hol rossz? Egy évre adtak neki 18 (22) milliót, kevés halott pénzzel elküldhető. Ez egy tök jó szerződés, ha csak azt nézzük és nem a teljesítményhez viszonyítunk. Ezek alapján Kaepernické sem akkora blődség, mert tőle is viszonylag olcsón – a szerződés teljes tartalmát nézve – meg lehet szabadulni minden évben. És ilyen alapon Foles szerződése sem faszság, mert amikor azt hitték hogy egy normális irányító, akkor jó deal volt. Persze nem az, de hát ezt a Rmsnél nem fedezték fel.

Brees szerződése és folyamatos strukturálása nem tudom hogy maradhatott ki például

renningan
renningan
Reply to  katonadani
2016-06-28 23:49

Bradford szerződése ott rossz, hogy fizetnek 22 milliót egy olyan irányítónak, akit jövőre kivágnak, mint a szart. Persze tudom, nem az én pénzem, de ez nálam nem nagyon jó biznisz. Főleg, ha még úgy is játszik, ahogy szokott. Tehát:

– 22 millió kuka
– kvalitásai alapján 10-et sem ér
– mindezt azért, hogy Wentz padozhasson, amit amúgy megtehetett volna Chase Daniel mögött is fele annyiért

Az egész szerződés azért nem 2. mondjuk, mert akkor még nem tudták, hogy lesz Wentz.

Foles szerződését leírtam, azért szar, mert úgy keres 8 milliót, hogy nem is fog játszani jó eséllyel. Másrészt pedig a Rams tavaly hosszabbított vele, miután szar volt egy fél szezonban az Eaglesben. Harmadrészt pedig a szerződések milyensége mostantól érvényes, papíron Flacco is csak 22 milliót keres, csak addig struktúrálták, míg 25 lett belőle. Persze megint nem az én pénzem, meg csak 8 millió, de ez kb a totális bust/bukta/szar szerződés kategória.

Kaepé tényleg nem akkora blődség, ezért csak az 5. de le is írtam, hogy bár idén be kell nyelni 15 millát, jövőre simán kivághatják. Attól még nem egy jó biznisz megint vagy 20 millát elbukni a semmiért.

Brees szerződése pedig azért nincs a listán, mert Brees egy kikurt elit irányító, aki csak azért nem dobott megint 5000 yardot, mert sérült volt egy meccseb. Emellett 68%-osan passzol, 33-11 a TD-INT aránya és 101-es a passer ratingje. Persze, a 30 millió kurva sok, de egyelőre semmi ok nincs azt feltételezni, hogy ne dobna megint 5000 yardot és lenne elit formában. Van azért különbség, ha a minőséget fizetik túl, vagy a középszert.

Az viszont érdekes, hogy senki nem hiányolja Osweiler szerződését :D

makosteszta
makosteszta
Reply to  renningan
2016-06-29 00:05

Háát, ha már így szóba hozod, én gondoltom Brockra, de aztán rájöttem, hogy Te nyilván nem fogod rárakni :D Amúgy Osweiler szerződtetésével a legnagyobb gond nem a fizu, hanem hogy 4 évre szól. ami egy lényegében bizonyítatlan qb-nak nagyon nagy luxus és lutri. Kirk kapitány is nem véletlenül kapott taget. Tudom, ez Osweiler-nél nem volt opció, de akkor lehetett volna 1+1, vagy esetleg 2+1 éves a szerződése.

redbull76
redbull76
Reply to  makosteszta
2016-06-29 00:06

Akkor maradt volna Denverben

renningan
renningan
Reply to  redbull76
2016-06-29 00:11

Ja, valszeg akkor marad.

renningan
renningan
Reply to  makosteszta
2016-06-29 00:13

Többször is írtam, hogy nem tartom Osweilert olyan jónak, amekkora fizetést kap. Én a szerződését azért gondolom jónak, vagy legalábbis ésszerűnek, mert még mindig jobb, mint abban bízni, hogy Hoyer vagy Weeden megtanul játszani.

Ha Osweiler bebizonyítja, hogy nem tud többet náluk, akkor jövőre jó eséllyel dobogós lenne a szerződése. Másik, pedig jó hogy említed Cousinst, ugyanis erősen agyalok rajta, ha írok egy top5 legjobb qb szerződést, hogy neki is helyett kellene szorítani rajta :)

katonadani
Reply to  renningan
2016-06-29 09:45

én is szeretem leírni Bradfordot hogy szar, mert hosszú távon tök esélytelen, hogy elérjen vele bármit is a csapat. De azért annyira nem szar, ha egészséges lesz és tényleg jó lesz a védelem ahogy mindenki várja, kb nulla offense-szel is ellubickolhat 7-8 győzelemig. Szerintem erre az egy évre teljesen logikus volt kifizetni neki ezt a 18 milliót (22), mert akkor még nem volt se Daniel, se Wentz, kellett egy biztonságos opció, amivel a víz felett tartja a csapatot a vezetőség.

Sokat kért persze, kicsit sokat is adtunk, de ez éves átlagban a 18. legnagyobb QB fizetés, ami teljesen a helyén is van és csak 1 évre szól. Nem értem hol itt a hiba. Mögötte a nem-újonc szerződésen lévők közül csak a Palmer-Dalton-Alex Smith trió van, akit amúgy elé sorolhatnánk

Bence
Bence
2016-06-29 00:00

Kicsit meglepődtem, hogy Cutler szerződése nem került be, nem fut valami fényes szezonokat (a tavalyi inkább önmagához mérten volt jó(nak mondható) ). Persze nem bántani akarom, hiszen mióta NFL-t nézek védem, de a 126 millás szerződését még ő sem hozta vissza, évek óta nem volt PO-ban és lássuk be, elég sérülékeny is.

renningan
renningan
Reply to  Bence
2016-06-29 00:16

Nem a teljes szerződést, hanem a hátralévőt vettem figyelembe. Cutler nélkül a Bears sehol sincs és Adam Gase alatt kifejezetten jó volt. Másrészt csak 17 milliót keres idén, valamint van még 2 millió garantáltja. Igazából ez kevesebb, mint amennyit Kaepernick vagy Bradford kóstál, jövőre szinte dead money nélkül elküldhető és az említett két irányítónál azért bőven jobb. Ráadásul 2017-ben csak 16 milliót keres, ami azért QB fizetésben középmezőny alja inkább, tehát a hátralévő fele a szerződésnek elég barátságos.

Bence
Bence
Reply to  renningan
2016-06-29 00:19

Jaaa, így már teljesen más :) A “Cutler nélkül a Bears sehol sincs” dologban egyetértek, bár McCown elég jó szezont futott 2013-ban Cutty backupjaként, a másik pedig, hogy vele se voltunk az elmúlt években szinte sehol. Amúgy ezek szerint nem is olyan rossz a szerződése, mint az elsőre tűnt 2014-ben.

renningan
renningan
Reply to  Bence
2016-06-29 00:20

Akkor azért neccesebb volt, de pont a necces része múlt el azóta :D nekem meg lassan már folyik a szemem a sok memorizált szerződésadattól :D szerintem megyek is lefekszek :D

Bence
Bence
Reply to  renningan
2016-06-29 00:30

Jó éjt, köszi a beléfeccölt melót a posztba :)

Kopi3.14
Kopi3.14
2016-06-29 12:20

Big Ben szerződése nem volt érdemleges említésre sem? A részleteket teljesen nem ismerem, de a majdnem 100% garantált nekem nem egy jó konstrukciót jelent.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2016-06-29 14:09

csak sérülésre garantált a nagy része a szerződésnek, egyébként nem, szóval attól még ki lehet vágni a maradék év*6,2 millió elosztott aláírási bónuszt bent hagyva halott pénzként. Szóval utolsó évére 6,2 millió halott pénzzel elküldhető, 2018ban 12,4-ért.

De egyébként valóban nem tökéletes struktúra, ellenben nagyon egyszerű, mert ha megtartod, akkor kifizeted neki az alapfizetést, az aláírási bónuszt meg elosztottad 5 évre. Utolsó két évére van még 5-5 millió roster bónusza

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x