Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top50 I.rész

Örömmel mutathatjuk be és nagy várakozással vágunk bele új sorozatunkba, ahol az általunk legjobbnak vélt 50(+1) játékost rangsoroljuk. Tíz darab, egyenként 5 játékost felvonultató cikksorozat érkezik az elkövetkező két hétben, háromnaponta két cikkel és számolunk vissza az 50. helytől a liga legjobbja felé.

 

top50i

 

Nem egyszerű szubjektív listáról van szó, hiszen nem egy ember véleményét mutatja a sorrend, hanem hat szerkesztő listájának az átlagolása ez, így azért kiszűrtük az esetleges szélsőséges véleményeket. Az egyes top50-ekben az első kapott 50 pontot, a második 49-et és így tovább, majd összegeztük a játékosok pontjait és így jött ki a következő két hétben olvasható lista. Természetesen a végén mindenki teljes top50-es listáját elétek tárjuk és az éppen kimaradók nevét is megtudhatjátok. Vágjunk is bele!

 

51. Desmond Trufant, CB, Atlanta Falcons

 

Ugyan top50 a listánk neve, egy kis kiegészítéssel élnénk egyből az elején, hiszen a 49-51. helyen holtverseny alakult ki és ugyan volt erre példa magasabb helyeken is, úgy gondoltuk, nem illik kihagyni a csupán tiebreakerek miatt lemaradó Trufantot. A 2013-as első körös CB az egyik legjobb játékos a posztján, mégsem kap elég médiafigyelmet, részben az egyébként borzalmas atlantai védelem miatt, aminek magasan a legjobb tagja. Harmadik szezonjában végre bekerült a Pro Bowlba is, tehát a közvélemény is egyre jobban elismeri tehetségét és játékát. Ugyan csak egy interceptionje volt 2015-ben, a kezdő CB-k közül rá dobták a legkevesebb labdát, ami mutatja, hogy egy remek shutdown cornerré növi ki magát. Két egyéni listán szerepel nálunk, legjobbja a 32. hely volt.

 

50. Clay Matthews, LB, Green Bay Packers

 

CM3 valószínűleg nem lenne a listán, ha csupán az utóbbi 2 évben, ILB poszton mutatott teljesítményét vennénk alapul. Ebben a szerepkörben is átlagon felüli játékos, de igazán elitté a passzsiettetési képességei teszik, amit bőven limitál, hogy nem a megszokott OLB szerepkörben számítottak rá a Packersnél az utóbbi időben. 2016-tól állítólag ismét itt láthatjuk majd elsődlegesen és ha vissza tud térni korábbi formájához, akkor sokkal feljebb kerülhet jövő évi listánkon – amennyiben erre sor kerül. Két egyéni top50-ben szerepel Matthews, legjobbja a 24. helyezés.

 

matthews_brees

 

49. Devin McCourty, DB, New England Patriots

 

A karrierjét cornerként kezdte, azonban az átmozgatása safetyvé rendkívül jól sikerült, a liga egyik legjobbjává vált ezen a poszton. Tavaly félő volt, hogy ismét CB-ként kell majd játszania a gyengébb játékosállomány miatt, de végül maradhatott legjobb posztján, ahol halkan, de rendkívül hatékonyan teszi dolgát. A figyelem középpontjába főleg év végén kerül, amikor az év embere díját akarják kiosztani a csapaton belül. Ő már három egyéni listán szerepel, a 25. a legmagasabb helye.

 

48. NaVorro Bowman, LB, San Francisco 49ers

 

Három éve még a top10-ben is szerepelhetett volna, a jövőben pedig akár a Dicsőségek Csarnokába is beválaszthatják, most viszont nehezen fért fel az 50-es listánkra. A két évvel ezelőtti NFC-döntőben súlyos sérülést szenvedett, egy teljes szezont ki is hagyott, majd pedig egy sokkal gyengébb csapatba kellett visszatérnie. Hatalmas vezéregyénisége továbbra is a 49ers védelmének, 154 tackle-jével pedig vezette a ligát 2015-ben és All Pronak is választották. A tackle-számok azonban félrevezetőek – ahogy néhányszor már utaltunk rá és cikket is szeretnénk belőle írni valamikor -, coverage esetén azt jelentik, hogy már megvert az ellenfél és csak utána sikerül földre vinni. Így elájulni és ismét a top10-be követelni Bowmant nem szabad, de természetesen el kell ismerni a remek játékát. Két egyéni listán szerepel, de egyikünk egyenesen a 18. helyre repítette Bowmant.

 

47. Carson Palmer, QB, Arizona Cardinals

 

Tavaly a liga top5 irányítója között volt a veterán játékos, a Cardinals hosszú passzos rendszere nagyon fekszik neki, a 8,7 yardos próbálkozásonkénti átlaga a valaha volt második legtöbb (Aaron Rodgers, 2011) az NFL-ben. A pontossága százalékosan nem közelítette meg a legjobbakat, de ebben hatalmas szerepe volt a rengeteg hosszú passznak, egyébként az egyik legpontosabb QB-ról van szó a ligában. Palmer elég régóta számít alulértékeltnek, már a Bengalsban és a Raidersben is jó irányítónak számított, a Cardinalsban pedig kiteljesedett Bruce Arians keze alatt, reméljük a sérülések elkerülik a karrierjének utolsó szakaszában. Hármunknál szerepel a top50-ben, legjobbja a 34. helyezés.

 

carson-palmer-arizona-nfl_3377410

 

46. Travis Frederick, C, Dallas Cowboys

 

Még csak 3 éve van a ligában Frederick, akit a Cowboys kisebb meglepetésre az első kör végén választott ki, azonban jelenleg a liga legjobb centerei között emlegetik mindenhol, nálunk pedig – spoiler alert – a második lett a posztján. Karrierje mind az 50 mérkőzésén kezdő volt, 2014-ben és 2015-ben is Pro Bowlba választották, tavaly pedig második csapatos All Pro is lett a liga talán legjobb támadófalának még csak 25 éves csillaga. Szintén három szerkesztőnél kapott helyet a top50-ben, egyikünk a 26. legjobb játékosnak választotta.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!