Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top50 VII. rész

A lista ezen pontján már elvétve sem találunk nem elit játékost. Megjelennek a legjobb futók, a legjobb tackle-ök és a tavalyi MVP is itt foglal helyet. A korábbi részek megtalálhatóak ITT (46-50), ITT (41-45), ITT (36-40), ITT (31-35), ITT (26-30) és ITT (21-25).

 

top50vii

 

51. Desmond Trufant, CB, Atlanta Falcons

50. Clay Matthews, OLB/ILB Green Bay Packers

49. Devin McCourty, S, New England Patriots

48. NaVorro Bowman, ILB, San Francsico 49ers

47. Carson Palmer, QB, Arizona Cardinals

46. Travis Frederick, C, Dallas Cowboys

45. Olivier Vernon, DE, New York Giants

44. Alex Mack, C, Atlanta Falcons

43. Mo Wilkerson, DE, New York Jets

42. Allen Robinson, WR, Jacksonville Jaguars

41. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints

40. Zack Martin, G, Dallas Cowboys

39. Michael Bennett, DE, Seattle Seahawks

38. Ndamukong Suh, DT, Miami Dolphins

37. Greg Olsen, TE, Carolina Panthers

36. Geno Atkins, DT, Cincinnati Bengals

35. Drew Brees, QB, New Orleans Saints

34. Justin Houston, OLB, Kansas City Chiefs

33. Josh Norman, CB, Washington Redskins

32. Jamie Collins, LB, New England Patriots

31. Harrison Smith, S, Minnesota Vikings

30. Fletcher Cox, DE, Philadelphia Eagles

29. Kawann Short, DT, Carolina Panthers

28. Dez Bryant, WR, Dallas Cowboys

27. Anthony Barr, LB, Minnesota Vikings

26. Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts

25. Patrick Peterson, CB, Arizona Cardinals

24. Odell Beckham, Jr., WR, New York Giants

23. DeAndre Hopkins, WR, Houston Texans

22. Earl Thomas, S, Seattle Seahawks

21. Chris Harris, Jr., CB, Denver Broncos

 

20. Marshal Yanda, OG, Baltimore Ravens

 

Yanda zsinórban 5 éve Pro-Bowler és az elmúlt két szezonjában egyaránt bekerült a First-Team All-Pro csapatba is. Konzisztens, elképesztő jó teljesítményére csak két statisztika, ami nem egy évre, hanem egész karrierjére vonatkozik. Egész pályafutása alatt összesen engedélyezett 9 olyan nyomásgyakorlást, aminek sack vagy QB hit lett a végeredménye, összesen 15 siettetést és 19 nyomásgyakorlást engedélyezett. Még egyszer, ezek egész pályafutása alatt lévő statisztikák. És ha lehet még fokozni ezeket a dolgokat, akkor meg kell emlékeznünk arról is, hogy a futást legalább ilyen jól segíti. 31 évesen is a Ravens egyik legjobbja volt a tavalyi szezonban és még ha a csapat rossz teljesítménye nem is engedte, hogy idén rivaldafénybe kerüljön, ő tavaly is elit játékot mutatott. Az összes listán szerepel és egy kivételével mindenhol 30-on belül kapott helyet a neve.

 

marshal-yanda-ravens

 

19. Adrian Peterson, RB, Minnesota Vikings

 

Peterson helyét illetően lehetnek viták. Az, hogy már több éve a liga legjobb futója, aki konzisztensen a védelmek egyik rémálma, azt mondatná velünk, hogy feljebb van a helye a listán. Az elmúlt években azonban kisebb visszaesés fedezhető fel a játékában (igaz van honnan), ami főleg néhány gyenge mérkőzés formájában jelentkezik. Passzjátékoknál nem olyan veszélyes fegyver, mint azt a mai NFL megkívánja, főleg hogy egyre több tehetséges, elkapni is tudó futó érkezik a ligába. Blokkolási képességein is lenne mit javítani, de lábon még mindig kihord egy fél védelmet, ha nagyon kell. Ő bizony az összes egyéni listára felfért, van akinél a top5 játékos között foglal helyet jelenleg is.

 

18. Joe Thomas, OT, Cleveland Browns

 

Joe Thomas jelképezi mindazt, amit a csapata nem. Egy mindig konzisztensen teljesítő, elit játékosról beszélünk, akinek tapasztalata és technikai tudása messze az NFL átlag felett van. Thomas 2015-ben még mindig a legjobb volt a posztján, ezt semmi más nem mutatja jobban, mint hogy 705 pályán töltött snapből csupán 24-szer engedett nyomást, ami ligaelső statisztika. A pass protectionben mutatott elit teljesítmény mellé természetesen a futást is hatékonyan segíti. Már három éve zsinórban a top5 játékos közt szerepel a mögötte elért yard/carry mutatóban. A Browns rém gyenge szezonja miatt nem sokan vették valószínűleg észre, hogy még mindig a liga egyik legjobb játékosa is ott játszik, de ez egyéni teljesítményéből semmit sem von le. A listák mindegyikén szerepel a neve, teljesen megérdemelten.

 

17. Le’Veon Bell, RB, Pittsburgh Steelers

 

A legjobb futó a listán meglepetésre nem Peterson, hanem a sokkal fiatalabb Bell. Valószínűleg ezt annak köszönheti, hogy nem csak kivételes futótechnikája van, amelynek köszönhetően nagyon türelmesen várja a falban keletkező réseket, majd robban is be a lyukba, hanem hogy a passzjátékban is egy hatékony fegyver. Bár elmúlt szezonját kettétörte egy csúnya sérülés, amíg pályán volt, a leghatékonyabb futó volt a ligában. Kivételes kezeinek köszönhetőn az egyik legjobb drop százalékot is ő tudhatja magáénak, nem csak a futókat figyelembe véve. Egyéni listáinkon csak egy helyen nem szerepel a neve, a legjobb helyezése pedig nyolcadik.

 

120714-NFL-Steelers-LeVeon-Bell-pi-ssm.vresize.1200.675.high.34

 

16. Cam Newton, QB, Carolina Panthers

 

A tavalyi MVP a lista 16. helyére fért fel, ami a múlt évben mutatott teljesítményét figyelembe véve meglepetés, de ezen a listán tartósan kell elitnek lenni, hogy valaki feljebb kapaszkodhasson. Newton kétségtelenül a jövő egyik legnagyobb irányítója lehet, de ehhez tatosítania kell még a formáját. Termetének és atletikusságának köszönhetően egy igazi dual-threat játékos, méghozzá nem egészen abban a minőségben, mint a legtöbb futni is tudó QB. Tavalyi futásainak több, mint 60% rá hívott futás volt és nem csak menekülés a rusherek elöl. Pontosságán van még mit javítani, de dobómozdulata is sokat fejlődött az elmúlt években. Bellhez hasonlóan szintén egy listán maradt csak le a Top50-ről, a többiekén viszont egyaránt 20-on belül van, legjobb helyezése egyenesen hetedik.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!