Connect with us

Beharangozó

Kire figyeljünk? Preseason Week 1, csütörtök

A múlt hétvégi blama után remélhetőleg minden pályamunkást elküldtek egy “Hogyan ellenőrizzük a pályára szánt festéket?” tanfolyamra, és elkezdődhet a felkészülési időszak. Nyilván nem ez a fő attrakció, ezért rengeteg kezdőjátékos fogja a partvonalon kívül nézni a találkozókat a játékidő nagy részében, de egy közel féléves böjt után minden futballra emlékeztető dolog ajándék. Ha esetleg tanácstalanok lennétek, hogy ezek után mégis melyik meccsre lehet érdemes fennmaradni, nos, segítünk!

 

 

Tampba Bay Buccaneers@Philadelphia Eagles

Magyar idő szerint 01:00

 

 

Két, elsősorban fiatalokra építő csapat találkozik rögtön az első meccsen, ráadásul új főedzőkkel a fedélzeten. Valószínűleg egyik gárda sem sokáig fogja az alapcsapatot a pályára küldeni, látnivalónk viszont lesz bőven! Elsősorban azért, mert az Eaglesnél a teljes második félidőt az idei draft 2. pickjével kiválasztott Carson Wentz kapja. A fiatal irányító szinte biztos, hogy az első szezonját 3. számú irányítóként fogja eltölteni, így érdemes a kíváncsi szemeknek most szemügyre venni, ha nem akarnak várni. Ezen felül a Jim Schwartz által favorizált 4-3-as séma is most debütálhat élesben.

 

A túloldalon a leginkább figyelemre okot adó játékos a Bucs első körében kiválasztott cornere, Vernon Hargreaves lehet, aki nagy eséllyel Carson Wentz passzait próbálhatja lekapni a levegőből, hiszen a második félidőben kaphat nagyobb szerepet. Érdekesség lehet még az Eagles által elbocsátott, a Bucs által waivelt Jonathan Krause (WR) és a Philly által idén draftol Jalen Mills (CB) csatája, utóbbi játékosról nagyon jó kritikák érkeznek a training camp beszámolok alapján.

 

pre1

Ennyire örülünk, hogy végre kezdődik

 

 

Washington Redskins@Atlanta Falcons

Magyar idő szerint 01:00

 

 

A Falcons offense egy kis kiegészítésen esett át, amit élesben is le akarnak tesztelni. A hírek szerint a Sólymok új (nem mellesleg a liga egyik legjobb) centere, Alex Mack és az elkapó Mohamed Sanu is sok snapet fog a pályán tölteni. Érdemes lesz az elkapó Devin Fuller játékára is figyelni, hiszen finoman szólva sincs eleresztve ezen a poszton Dan Quinn csapata, könnyen a depth chart elejére lehet kerülni egy jó teljesítménnyel. Védőoldalon is lesznek érdekességek, a két újonc linebacker, Deion Jones és De’Vondre Campbell, valamint a safety Keanu Neal is sok időt tölthet a pályán, mindháromtól sokat várnak a Falcons szakértői.

 

A Redskinsnél leginkább a futók kaphatnak nagy szerepet, Morris távozásával ugyanis nincs még kimondott RB1 a csapatban, erre egyébként hatan pályáznak a rosteren. Jelenleg Matt Jones tűnik a befutónak, de még a hetedik körös Keith Marshall esélye is megvan a kezdőcsapatba kerülésre. Ezen felül a Rézbőrűek front sevenje lehet még újdonság Julion Galette kiesésével és Trent Murphy OLB-vé mozgatásával.

 

pre3

A washingtoni futófelhozatal

 

 

Carolina Panthers@Baltimore Ravens

Magyar idő szerint 01:30

 

 

Két, tavaly csalódott gárda feszül egymásnak. Az egyik a döntő kapujában bukott egy félelmetes szezon után, a másiknál meg az összes kulcsjátékos megsérült. Ahogy a többi meccsen, itt sem a legjobb csapatok fognak pályára lépni, de lesznek érdekességek, elsősorban a Párducoknál. A Panthersnél Josh Norman hirtelen távozása után felfordult a CB állomány, hiszen 4 új játékos is érkezett a draftról, ők valószínűleg ma éjjel megmutathatják mit tudnak. Valószínűleg az első körös Vernon Butler is pályára lép, akinek jövőre az ölébe hullhat a kezdő pozíció a jelenlegi két kezdő DT szerződésének lejárta miatt, ám ezért meg is kell dolgoznia. Jó hír, a tavaly a teljes szezont kihagyó Kelvin Benjamin is kapni fog játékperceket, méghozzá elég sokat a hírek szerint.

 

A Ravensnél a legfelkapottabb téma jelenleg Terrance West, mivel két futó is sérüléssel bajlódik, és a riportok is csak dicsérik a játékát, ennek akár szemtanúi is lehetünk. És ha már sérülések, Joe Flacco biztos, hogy nem lép pályára, ahogyan Steve Smith, Breshad Perriman és Chris Moore sem. Debütálhat viszont Eric Weddle, aki egy új szintre emelheti a baltimore-i secondary-t kiváló játékával.

 

pre4

Cam Newton legveszélyesebb elkapója bevetésre kész

 

 

Jacksonville Jaguars@New York Jets

Magyar idő szerint 01:30

 

 

Számomra az NFL egyik legizgalmasabb projektje zajlik Jacksonville-ben, rengeteg tehetséges, még rookie szerződésükben lévő játékos alkotja a keret magját. Két nagy visszatérője is lehet a találkozónak, egyikük a passrusher Dante Fowler, aki felépült a tavalyi sérüléséből, és játékra kész állapotban van a hírek szerint. A másik pedig a jelenlegi ellenféltől elhozott running back Chris Ivory, aki rögtön egykori csapata ellen mutatkozhat be, ráadásul a Metfile Stadiumban. A Jaguárok fiatal védelmét erősítve Myles Jack játékára is van esély, aki sérülésből lábadozott.

 

New York zöldebbik felében meg csupa öröm és boldogság az élet, megtartották Wilkersont és Fitzpatrickot is, így újra a rájátszásért küzdhetnek a 2016-os szezonban. A figyelem ezen a találkozón azonban nem rájuk, hanem az idén érthetetlenül hamar draftolt Christian Hackenbergen lesz, aki a Jets kezdőirányítója lesz a meccsen a riportok szerint, de Geno Smith és Brice Petty is kapni fog játékperceket. További érdekesség lehet Darron Lee játékának figyelése, aki az egyik legjobb linebacker volt az idei drafton, viszont sok hiányossággal is bír. Éppen ezért egyelőre csak cserének van beírva a Jets depth chartjára, de ez könnyen megváltozhat az alapszakasz kezdetére.

 

pre2

Állítólag nagy homályokat dob edzéseken, de én elhiszem

 

 

New Orleans Saints@New England Patriots

Magyar idő szerint 01:30

 

 

Név alapján talán ez a találkozó lenne a legerősebb, ha mindkét csapat a legjobb embereivel állna fel, ez azonban nem így lesz. A vendégcsapatnál a védelmet lesz érdemes figyelni, hiszen Rob Ryan védőkoordinátor ideje lejárt, ezzel egy új “éra” kezdődhet a Jazz városában. Ezen védelmen belül is van egy név, aki már edzésen borsot tört Bill Belichick orra alá, ő nem más, mint az első körben kiválasztott DT, Sheldon Rankins. A két csapat közös edzésén sikerült lehalászta Tom Brady passzát az egyik játék során, csak remélni tudom, hogy “A szörnyeteg” kellő játékpercet fog kapni, mert öröm nézni a játékát #újaarondonald.

 

A Patriotsnál most nem fog játszani Brady, legfőképp Jimmy Garoppolo irányíthatja a támadásokat, de Jacoby Brissett is lehetőséghez fog jutni. Patriots-részről a sérülések sokasága sokkal aggasztóbb. Julian Edelman egy kisebb nyavalyát összeszedett, ami miatt újabb edzést kellett kihagynia, azóta kiderült, hogy semmi komoly, ám a játéka így is kérdéses, nem úgy, mint a DE Rob Ninkovich-é, aki bicepsz-szakadás miatt 4-6 hetet lesz kénytelen pihenni.

 

pre5

Lesben várja a támadófal elpusztítását

 

 

Denver Broncos@Chicago Bears

Magyar idő szerint 02:00

 

 

A címvédő  is megkezdi a felkészülést, rögtön egy régi ismerős ellen. A Macik edzője ugyanis az a John Fox, aki korábban a Denver HC-ja volt, és elég kétes volt a megítélése, most bizonyíthat. A Broncos “elvitte a showt”, hiszen Paxton Lynch, az első körben választott irányító egy félidőt játszani fog, akinek a teljesítményére rengeteg szurkoló kíváncsi. Hiába jelentették be a hét elején, hogy Mark Sanchez és Trevor Siemian van a depth chart élén, nem egy leküzdhetetlen feladat Lynch számára megelőzni ezt a kettőst, akár már az idei szezonban. Ugyancsak Broncos, ugyancsak támadóoldal, Devontae Booker játékára is csak remélni lehet, hogy sor kerül, Kubiak újra a kezei közé kaphat egy Arian Fostert a személyében.

 

A Bearsnél ugyan hivatalos infó nincs erről, de pletykák szerint két legveszélyesebb fegyvere, Alshon Jeffery és Kevin White is egyszerre lehet a pályán, ám én szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Jeffery ugyanis mily meglepő folyamatosan kisebb sérülésekkel küszködik az edzőtáborban, én meglepődnék, ha tényleg pályára kerülne, White játékára viszont lehet esély. Továbbá a Grasu sérülése miatt jelenleg kezdő center, Ted Larsen is sok snapre számíthat, erre nincs is jobb felkészülés, mint a Broncos védelme ellen játszani.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!