Connect with us

Hír

Tim Shaw és a mindennapos küzdelem

A Tennessee Titans egy napra szerződtette korábbi játékosát Tim Shaw-t, hogy a linebacker a Titanstől vonulhasson vissza.

 

Shaw-t a 2007-es draft ötödik körében választotta ki a Carolina Panthers, ahol mindössze egy évet töltött. Ezt követően Jacksonville-be és Chicagoba tette át székhelyét, itt is 1-1 évet töltött, mielőtt Tennessee-be került volna, ahol 2010 és 2012 között három évig állt a csapat szolgálatában.

 

GTY_tim_shaw_kab_140820_16x9_992

 

2013-ra jelentősen visszaesett a fizikai teljesítőképessége. A training camp során azt lehetett megállapítani, hogy sebessége és mozgáskoordinációja is visszaesett. A rosteren nem volt hely számára, így a Titans kivágta a játékost, pár hónappal később pedig nyilvánvalóvá vált, hogy az edzőtáborban mutatott visszaesés nem egyszerű formahanyatlás, hanem egy tünet volt.

 

Az orvosok ugyanis amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) diagnosztizáltak a játékoson. A betegség során a központi idegrendszer mozgató idegsejtjei pusztulása következtében az akaratlagos izmok fokozatosan elgyengülnek, majd el is sorvadnak. Ilyen kórban szenved a New Orleans Saints korábbi DB-je, Steve Gleason is.

 

Shaw a 2014-es Ice Bucket Challange keretein belül jelentette be, hogy ő is ebben szenved.

 

AP VIKINGS TITANS FOOTBALL S FBN USA TN

 

Azóta is folyamatosan küzd ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel. Küzdelmeit pedig a Tennessee edzőtáborában egy motivációs beszéd keretein belül fejtette ki.

 

„Minden nap egy harc. Minden nap van valami, amivel meg kell küzdeni. Az életem ezen szakaszában ezt szó szerint kell érteni. A zoknim felhúzása vagy a fogaim megmosása során a kezeim szenvednek és folyamatosan hagynak el. Így hát fizikailag és mentálisan is hatalmasat kell küzdenem azért, hogy azokat a mindennapos, egyszerű feladatokat el tudjam végezni, amiket korábban minden különösebb odafigyelés nélkül is képes  voltam.”

 

“Amit nagyon remélek, hogy az emberek képesek végigtekinteni az életükön és eldönteni, hogy mit szeretnének máshogy tenni azért, hogy a többi embert is jobbá tegyék.”

 

A vezetőedző, Mike Mularkey azt mondta, hogy bármikor, bármennyi ideig szívesen látják Shaw-t a csapat körül.

 

„Ő az a fajta ember, akivé mindannyian szeretnénk válni. Kemény, megbízható és csapatjátékos. Mindig is ilyen volt és ez most sem változott. Megkértem, hogy legyen része a jelenlegi csapatnak. Teljesen fel volt pörögve, egészen addig amíg nem mondtam neki, hogy 11 óráig kijárási tilalom van a csapatnál. Ezt követően kicsit elbizonytalanodott.” – mondta Mularkey nevetve.

 

„De komolyan, nagyon szeretnénk a csapat körül látni. Ő továbbra is a Titans része.”

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!