Connect with us

Hír

BREAKING: Sam Bradford a Minnesota Vikingsban! – Értékelés

Előbb arról jöttek a hírek, hogy Vikings bejelentkezett Sam Bradfordért, ám rá pár percre robbant a bomba, miszerint a Minnesota egy jövő évi első kört és egy 2018-as negyedik kört adott az Eaglesnek a korábbi 1/1-esért. Ráadásul ez még nem minden: ha Bradford jól szerepel a Vikingsszal, akkor az a negyedik körös pick könnyen második körös is lehet. Egyszerűen hatalmasat szakított az Eagles.

 

Sam Bradford

 

Mivel Teddy Bridgewater megsérült és kénytelen kihagyni az egész évet, a Vikingsnek új irányító után kellett néznie, azt azonban senki sem gondolta, hogy az agyonfizetett, sérülékeny, hisztis és amúgy is középszerű Sam Bradfordra esik a választás. Azt pedig pláne nem gondolta senki, hogy az egyértelműen létszámfelettivé váló irányítóért egyenesen egy első kört ad a Vikings, plusz ugye az apró.

 

Sam Bradforddal idén kötött két éves szerződéshosszabbítást az Eagles 35 millió értékben, amiből 22 millió dollár garantált. Mivel azonban elcserélték, így csak 11 millió dollárt kell neki kifizetni, ezzel az idei évre megspóroltak 1,5 millió dollárt, meg úgy általában a garantált tartalom felét. Persze ettől még a Philadelphia úgy fizetett 11 millió dollárt Sam Bradfordnak, hogy az egy percet nem játszott értük 2016-ban, de ezt kompenzálja a kondíciós negyedik körös pick. Azonban, hogy miért adott érte még egy extra első kört is a Vikings, teljesen érthetetlen:

 

– Bradford 7 millió dollárjukba kerül, ami azért nem kevés, hirtelen máris csak 4 milliójuk lett a sapka alatt, ami a szezon közbeni foltozgatásokat erősen megnehezíti.

– Jövőre úgy is kivágják, mert nem fognak neki 17 millió dollárt fizetni.

– Bradford az utóbbi három évben összesen 21 meccsen játszott. Ha esetleg összeszed idén egy sérülést, akkor további 4 milliót kóstál majd a Vikingsnak, hiába küldik el.

 

i

 

A Vikingsszal szemben viszont az Eagles hatalmasat szakított az üzlettel:

 

– Visszajött nekik Carson Wentz árának durván a fele.

– Megspóroltak 11 millió dollárt.

– Ha Bradford megsérül, könnyen lehet belőle egy top10-es pick is jövőre. Ha Bradford jól játszik véletlenül, akkor pedig 2018-ra kaphatnak akár egy második körös picket is.

– Úgy is meg akartak szabadulni Bradfordtól.

– Chase Daniel személyében meg van a titkon amúgy is preferált kezdő irányító.

 

Ha értékelni kellene, akkor a Vikings részéről a trade egy gyenge “C-“, az Eagles részéről pedig “A+”. Csupán azért nem D, mert Teddy állapota erősen kérdéses jövőre is, így a Vikings valamilyen szinten bebiztosította magát Bradforddal. Persze ez összességében csak tűzoltás, ráadásul a nagyon drága fajtából, hisz Bradford eddigi teljesítménye nem azt mutatja, hogy komoly célok elérése alkalmas lenne. Másrészről pedig Adrian Petersonnak például Josh McCown is oda tudta volna adogatni a labdát, jóval olcsóbban.

 

Az Eagles mellett pedig a másik nagy nyertese az üzletnek a Cleveland Browns. Legalábbis elméletben, nem hiszem, hogy olyan nagy visszaesést produkál majd az Eagles Chase Daniellel. Ám ha mégis, az csak a Brownsnak jó, hisz minél rosszabb az Eagles, annál értékesebbek a tőlük kapott pickek.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!