Connect with us

Hír

BREAKING: Sam Bradford a Minnesota Vikingsban! – Értékelés

Előbb arról jöttek a hírek, hogy Vikings bejelentkezett Sam Bradfordért, ám rá pár percre robbant a bomba, miszerint a Minnesota egy jövő évi első kört és egy 2018-as negyedik kört adott az Eaglesnek a korábbi 1/1-esért. Ráadásul ez még nem minden: ha Bradford jól szerepel a Vikingsszal, akkor az a negyedik körös pick könnyen második körös is lehet. Egyszerűen hatalmasat szakított az Eagles.

 

Sam Bradford

 

Mivel Teddy Bridgewater megsérült és kénytelen kihagyni az egész évet, a Vikingsnek új irányító után kellett néznie, azt azonban senki sem gondolta, hogy az agyonfizetett, sérülékeny, hisztis és amúgy is középszerű Sam Bradfordra esik a választás. Azt pedig pláne nem gondolta senki, hogy az egyértelműen létszámfelettivé váló irányítóért egyenesen egy első kört ad a Vikings, plusz ugye az apró.

 

Sam Bradforddal idén kötött két éves szerződéshosszabbítást az Eagles 35 millió értékben, amiből 22 millió dollár garantált. Mivel azonban elcserélték, így csak 11 millió dollárt kell neki kifizetni, ezzel az idei évre megspóroltak 1,5 millió dollárt, meg úgy általában a garantált tartalom felét. Persze ettől még a Philadelphia úgy fizetett 11 millió dollárt Sam Bradfordnak, hogy az egy percet nem játszott értük 2016-ban, de ezt kompenzálja a kondíciós negyedik körös pick. Azonban, hogy miért adott érte még egy extra első kört is a Vikings, teljesen érthetetlen:

 

– Bradford 7 millió dollárjukba kerül, ami azért nem kevés, hirtelen máris csak 4 milliójuk lett a sapka alatt, ami a szezon közbeni foltozgatásokat erősen megnehezíti.

– Jövőre úgy is kivágják, mert nem fognak neki 17 millió dollárt fizetni.

– Bradford az utóbbi három évben összesen 21 meccsen játszott. Ha esetleg összeszed idén egy sérülést, akkor további 4 milliót kóstál majd a Vikingsnak, hiába küldik el.

 

i

 

A Vikingsszal szemben viszont az Eagles hatalmasat szakított az üzlettel:

 

– Visszajött nekik Carson Wentz árának durván a fele.

– Megspóroltak 11 millió dollárt.

– Ha Bradford megsérül, könnyen lehet belőle egy top10-es pick is jövőre. Ha Bradford jól játszik véletlenül, akkor pedig 2018-ra kaphatnak akár egy második körös picket is.

– Úgy is meg akartak szabadulni Bradfordtól.

– Chase Daniel személyében meg van a titkon amúgy is preferált kezdő irányító.

 

Ha értékelni kellene, akkor a Vikings részéről a trade egy gyenge “C-“, az Eagles részéről pedig “A+”. Csupán azért nem D, mert Teddy állapota erősen kérdéses jövőre is, így a Vikings valamilyen szinten bebiztosította magát Bradforddal. Persze ez összességében csak tűzoltás, ráadásul a nagyon drága fajtából, hisz Bradford eddigi teljesítménye nem azt mutatja, hogy komoly célok elérése alkalmas lenne. Másrészről pedig Adrian Petersonnak például Josh McCown is oda tudta volna adogatni a labdát, jóval olcsóbban.

 

Az Eagles mellett pedig a másik nagy nyertese az üzletnek a Cleveland Browns. Legalábbis elméletben, nem hiszem, hogy olyan nagy visszaesést produkál majd az Eagles Chase Daniellel. Ám ha mégis, az csak a Brownsnak jó, hisz minél rosszabb az Eagles, annál értékesebbek a tőlük kapott pickek.

 

 

21 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
polo62
polo62
2016-09-03 18:37

mennyien szidták Howie-t amikor Bradford aláírt, pedig fogadok ő már akkor tudta, hogy valami hasonlót kihoz belőle :D
a viccet félretéve felfogni nem tudom mit akart ezzel a Vikings. megsérül a franchise QB ki tudja mennyi időre, erre bőven áron felül elhoznak egy középszerű porcelánbabát. amíg Teddy fel nem épül hozhatták volna Folest, talán Sanchez is ellézengett volna irányítóposzton, de ha már feltétlenül picket akartak pazarolni, szerintem ennyiért bőven elhozhatták volna McCarront is, benne még potenciál is van. az Eagles pedig így tényleg nagyot szakított, eltakarították Kelly szemetét, és még jól is jöttek ki belőle.

renningan
renningan
Reply to  polo62
2016-09-03 18:47

De jó, hogy írod. McCarron. Na ő benne aztán tényleg lenne potenciál, annyi legalábbis biztosan, mint Osweilerben. Első kört mondjuk érte sem adtam volna, de ha már valakiért kell, akkor inkább ő.

Az Eagles viszont az utóbbi évek minden hülyeségét, Bradford hosszabbítását is, rendbe hozta.

polo62
polo62
Reply to  renningan
2016-09-03 19:16

főleg, hogy így egy potenciális franchise irányítót szereztek nagyon jó áron. bár azon kicsit csodálkozom, hogy innentől ha Wentz egészséges akkor ő a kezdő, de ezek után tényleg elhiszem hogy okkal csinálják az Eaglesnél, amit csinálnak :D

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  polo62
2016-09-03 21:06

Hát, ha ezt is előre látták, akkor ott komoly varázslás folyik :D

katonadani
Reply to  AwesomeOne
2016-09-03 21:09

Azért az várható volt, hogy lesz Bradfordra kereslet. Mondjuk én azt hittem és írtam is hogy lehoz egy közepes évet és akkor márciusban adunk túl rajta, de így is jó :D

katonadani
Reply to  polo62
2016-09-03 21:08

McCarront nem akarja elcseréni a Bengals, ez a bökkenő, vinnék többen is

Kopi3.14
Kopi3.14
2016-09-03 18:41

A harmadik héten Sam IR, majd jöhet Manci. A probléma az lesz, hogy miatta teljesen újra kell írni a playbookot: az olyan hívások, mint Tequila sunrise, Sex on the Beach, I’m high meg fogják egy ideig zavarni a csapatot. De az ellenfél Front7-jét is, így egy nehezen induló 8-8 lesz belőle. A WC az utolsó fordulóban egy lejáró órás FG-n megy el. Ezúttal nem fűzővel befelé, hanem rossz snap utáni TD return miatt.

renningan
renningan
Reply to  Kopi3.14
2016-09-03 18:47

:DDD

nullaegy
2016-09-03 19:11

Szívesen olvasnám a szerkesztők véleményét egy elemző poszt keretében Howie munkájával kapcsolatban, már ha bárkinek van kedve vagy ideje ezzel foglalkozni közületek. Szerintem amit a Kelly-kísérlet lezárása óta művel, az valami zseniális. Mint a királynő a sakktáblán. Kitakarította az alulteljesítő rossz szerződéssel rendelkezőket, évekre hosszabbított a legfontosabb játékosokkal kedvező feltételekkel, jól lecsapott a szabadügynökpiacon is, a lehetetlenből feljött a drafton egy franchise irányítóért, amiért nem is áldozott vállalhatatlanul sokat, igazolt egy biztonságos csereirányítót, jó potenciállal megáldott játékosokat húzott az alsó körökben, a DGB csere is hatalmas üzletnek bizonyulhat még, Bradfordért meg a fenti ellenértéket csikarta ki a Vikingsból. Mindezt nagyon taktikusan, türelemmel és megrendíthetetlenül: csak a jelennel és a jövővel foglalkozik. Ja, és behozta Jim Schwartz-ot DC-nek. Lényegében bő fél év alatt minden lehetőséget megteremtett, hogy Pederson tiszta lappal induljon, az első szezonja kezdetétől fogva semmi se akadályozza meg a fejlődést és a további tudatos építkezést, de közben a csapat se legyen rosszabb annál, mint ami volt, sőt. Ha második körös pick is lesz ebből a cseréből, akkor egész konkrétan elmondhatjuk, hogy egy kalapból húzta ki Carson Wentzet. Biztos tanult némi mágiát Dorenbostól. :)

renningan
renningan
Reply to  nullaegy
2016-09-03 20:16

Ez így összességében minden idők egyik legjobb offseason teljesítménye lehet, mert tényleg jól jöttek ki belőle. Bár azért sok függ még Wentztől :D

Katonadani jobban vágja a munkáját, szívesen elolvasnám róla a véleményét :D Ugyanakkor tegyük hozzá, hogy Chip Kellyhez is volt köze, Brodforddal való hosszabbítás + Daniel leigazolása nagyon nagy homálynak tűnt ecetera :D

Én inkább azt mondanám, hogy a Vikings tette igazán naggyá, mert nem hiszem, hogy egy Patriots, egy Packers, Cardinals, PAnthers, vagy bármelyik más contender csapat áldozott nemhogy ennyit, de úgy bármit is Bradfordért :) Tulajdonképpen hülye lett volna nem elfogadni.

Persze ez nem von le semmit az érdemeiből, hisz végül is összehozta :)

nullaegy
Reply to  renningan
2016-09-03 21:33

Érdemes megnézni, ahogy Roseman nyilatkozott anno Bradford szerződésének meghosszabbításáról, Daniel igazolásáról, majd később az egész Wentz pickről. Utólag tényleg furának tűnik, hogy milyen szerződést toltad Bradford orra alá, de az akkor abban a helyzetben egy tök jó döntés volt. Az előre kifizetett pénz elsüllyedt költség, azt teljesen értelmetlen figyelni ilyenkor. Elmesélte, hogy teljesen lutri volt a draft ebben az időszakban, csak akkor kezdett látszódni, hogy talán lesz lehetőség irányító pickre, amikor sikerült Miamiba cserélnie Maxwellt és Alonsot. Végig megvolt a terv, de azon felül meg abszolút opportunitista volt. Én személy szerint totál szkeptikusan figyeltem azt a Bradford “hisztit” arról, hogy el akarja magát cseréltetni, mert a szituáció menedzselése a felek részéről pont egy ilyen preseasonben látszott kicsúcsosodni: ha Wentz rendben lesz, akkor talán megpróbálják vele, és akkor Bradford szabad préda, ha nem, akkor nem. Mindkét opció jó volt az Eaglesnek. Nem mondanám, hogy a Vikings túl sokat adott érte (bár amúgy sem értek egyet feltétlenül a draftcetlik túlmisztifikálásával), vagy hogy ez tette naggyá az offseasont, mert kevesebbért is elcserélhették volna, de az Eagles nagyon jó pozícióból vette fel a telefont. Ahogy mondani szokták, a labdát akkor kell lecsapni, amikor feldobják. A többi meg történelem. :D

katonadani
Reply to  nullaegy
2016-09-03 21:11

Schwartzot alapvetően nem Howie hozta, nem a GM szokta hozni a koordinátorokat, hanem a HC alapvetően.

De ettől függetlenül nekem is tetszik, szeretem az ilyen tökös dolgokat, de elég sok mindenben van rizikó azért.

nullaegy
Reply to  katonadani
2016-09-03 21:15

Jogos, de a keze biztosan benne volt, legalábbis a vezetőség kommunikációjából ez jött le akkor. Abból indultam ki, hogy Pederson offenzív beállítottságú volt egész életében, szóval neki nem sok karizmája lehet újonc HC-ként védőkoordinátorokat csábítgatni.

LnB
LnB
2016-09-03 19:11

Annyira boldog vagyok, hogy le sem tudom írni! :D

ClayMatthews52
2016-09-03 20:17

Az Eagles meg majd jól beszopja a Daniel- Wentz párost.

renningan
renningan
Reply to  ClayMatthews52
2016-09-03 20:18

Sokkal nagyobbat nem tudnak szopni, mint Bradforddal tették volna :) 2-3 győzelmet és 11 milliót cseréltek el két magas pickre. Az azért nem rossz.

ClayMatthews52
Reply to  renningan
2016-09-03 20:21

Végülis. És még húzhatnak egyet saját jogon magasan :D

katonadani
Reply to  ClayMatthews52
2016-09-03 21:07

A browns helyettük :)

ClayMatthews52
Reply to  katonadani
2016-09-03 21:09

Na még ez is :)

AwesomeOne
AwesomeOne
2016-09-03 21:18

Első ránézésre az Eagles nagyot nyert ezzel, a Vikings-nál meg elég komolyan megnyomták a pánik gombot. Ezek szerint ott Minesota-ban elhitték amit Doug Pederson nyilatkozott jópár hete, hogy Bradford-ban egy Marino, meg egy Favre bújt meg, csak eddig nagyon jól titkolta.

Aztán ki tudja, lehet Sam tényleg igazi kisfiú lesz végre, míg az Eagles-nél zátonyra fut a nagy QB keringő, és a három reménysugárból pont a legjobbat oltották le…
SPOILER: Nem valószínű

renningan
renningan
Reply to  AwesomeOne
2016-09-03 21:57

Az simán lehet, hogy az Eagles kidobta a legjobbat :D Bár ez a többi két irányítót minősíti :D

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x