Connect with us

Minden ami NFL

Csúcsra járatja-e Sean McDermott a Billst?

A Buffalo Bills szerdán kinevezte főedzőjének Sean McDermottot, aki korábban a Carolina Panthers védelmi koordinátora volt. A döntésben van ráció, a szakemberről elég sokat cikkeztek, ráadásul meglepetésre nem a támadóoldalon voltak gondok Buffalóban.

 

SeanMcDermott9

 

Bár passzjáték nem nagyon létezett Buffalóban, a futójáték messze a legjobb volt, 164 yardot átlagoltak mérkőzésenként. Ráadásul a Bills szerezte a 10. legtöbb pontot a ligában, ami nem egy rossz dolog. Épp ezért sokáig Anthony Lynn, a csapat támadókoordinátora és ideiglenes főedzője volt az, akit a legtöbben a Bills főedzőjének vártak. Végül a csapat mégsem őt, hanem a védőfelfogású McDermottot választotta.

 

McDermott 2011 óta volt a Panthers védőkoordinátora. Háromszor jutott vele rájátszásba a csapat, kihozta Luke Kuechlyből, Josh Normanből, Greg Hardyból és még sok más játékosból a legjobbat. A Panthersnek évekig elit védelme volt, a szakértelme megkérdőjelezhetetlen, a Billsben pedig emberanyagot tekintve végtelen a potenciál, Jim Schwartz például elit egységet hozott ki belőle. Ráadásul ő egy 4-3-as szakember, így a Bills visszaállhat ahhoz a rendszerhez, ami a legjobban fekszik neki, ráadásul minden bizonnyal egy hasonlóan 4-3-as beállítottságú koordinátort fog kinevezni maga mellé. Ez a része tehát jó.

 

A másik rész, ami kérdéses, az az offense. Fontos leszögezni, hogy bár Lynn után rengetegen érdeklődnek, élő szerződéssel rendelkezik, tehát ha senki nem viszi el főedzőnek, akkor ő szerződése szerint maradna a a Bills támadókoordinátora. Mivel korrektül kijön Tyrod Taylorral és parádés volt vele a Bills futójátéka, lenne benne ráció, hogy ha lehetséges, akkor megtartsák. Talán ez is lenne a legoptimálisabb megoldás.

 

lynn-9-19-story

 

Azonban ez még nem jelenti azt, hogy meg is fogja őt McDermott tartani. Egy új edző általában új stábot hoz, ez pedig minimum Lynn, de lehet az irányító Taylor távozását is jelenti. Ezt erősítik azok a hírek, hogy a csapat erősen érdeklődik Mike McCoy iránt, aki korábban a Chargers mestere, előtte pedig a Broncos támadókoordinátora volt és Peyton Manninggel is dolgozott együtt (igaz, őt a Broncos is környékezi). Ráadásul teljesen szabad keze van, hisz nem kell ragaszkodnia  Taylorhoz.

 

Akárhogy is, McDermott kinevezése jó ötletnek tűnik, hisz rendbe teheti a védelmet, ami még mindig a csapat fő erőssége. Egy jó offensive koordinátor pedig csak hab lenne a tortán, ugyanis a Bills kerete összességében azét bőven jobb, mint a Dolphinsé vagy a Jetsé. Ha Rex Ryannel 8-8 körül tudtak hozni, akkor egy normális edzői stábbal azért  a 10 győzelem sem elképzelhetetlen. Értékelés: B+

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!