Connect with us

Beharangozó

Peterson vagy Wilson lesz a nagyobb sztár? – TNF-beharangozó

Ki gondolta volna a szezon elején, hogy az NFC West legjobb csapata a Rams lesz, a Seahawks és a Cardinals pedig a második helyért fog meccselni. Pedig bármilyen furcsa, ez a helyzet, és hiába esett ki Carson Palmer a Cardinalsból, még mindig csak egy győzelem van a két a csapat között. Persze egyértelműen a Seahawks a favorit még idegenben is, de csoportrangadó és bármi megtörténhet.

 

 

A Seahawksnál biztos, hogy nem fog pályára lépni Eddie Lacy és Luke Joeckel a támadóoldalon, a védőoldalon pedig a sok kérdőjeles játékos mellett Earl Thomas játéka kétséges, szinte biztos, hogy nem látjuk őt sem a pályán. Ezzel szemben Arizonában minden rendben van, legalábbis az eddigi nagy nevű sérülteken túl nem fog senki sem hiányozni.

 

Russell Wilsonon a világ szeme

 

A Seahawks védelem még mindig remek, attól vélhetően nem kell félni, hogy a Cardinals sok pontot tesz fel a táblára, ellenben a Seahawks támadójátéka önmagában is kérdéses. Duane Brown nagy erősítés, de ez egy ember, Russell Wilsont pedig egyetlen Redskins játékos is majdnem képes volt sackelni egy Hail Mary kísérletnél, szóval nem lehetnek nyugodtan Seattle-ben. A Cardinals védőfala még mindig egész jó, mert bár nagyon hiányzik Calais Campbell, Chandler Jonesék még mindig ott vannak, Jones konkrétan 8 meccs alatt 9 sacket szerzett, tehát Wilsonnak könnyen nagyon mozgalmas napja lehet.

 

A futójátékra továbbra sem számíthat, így kénytelen lesz sokat passzolni, és bár önmagában nem tűnik jónak ez a Cardinals védelem, ha az idén is All-Pro szinten játszó Patrick Peterson kiveszi Doug Baldwint, akkor az amúgy elég jól teljesítő secondary nagy általánosságban megfoghatja Wilsont. Persze az improvizálásokra és menekülésekre nem lehet felkészülni, de nem hiszem, hogy 1-2 hosszabb drive-nál többet vezetne a Seahawks. Ez nem a támadójáték szerelmeseinek a meccse lesz.

 

Petersonnak elő kell vennie az MVP formáját

 

Ha már a Cardinals védelmet megdicsértem, akkor a Seahawksét egyenesen méltatnom kellene, hisz még mindig a liga egyik legjobb egysége. Earl Thomas hiánya persze fájni fog, de nem Drew Stanton fogja halálra passzolni magát a Seattle ellen, az Arizona vélhetően megpróbál majd annyit futni, mint a zerge.

 

Nem mintha a Cardinals támadófala sokkal jobb lenne a Seahawksénál, de már eddig sem volt alkalmas az irányító megvédésére, Sheldon Richardsonék pedig egész biztosan nyomni fognak. Larry Fitzgeraldnak vélhetően így is jó napja lesz, hisz a slotból indulva biztos őt keresi majd legtöbbször Stanton, de a passzjáték jórészt ki is merül majd ebben, a Cardinals pedig mást sem fog csinálni, mint futtatni Adrian Petersonnal a labdát, hátha egyszer sikerül megiramodnia.

 

 

Összegzés

 

A két csapat nagyon jól ismeri egymást, játszottak  már 6-6-os döntetlent hosszabbítás után, nem igazán van egyik félnek sem jó matchupja, vélhetően a kevesebbet hibázó csapat fog nyerni. A Seahawksnak ez egy kötelező győzelemnek kellene, hogy legyen, de a Redskins ellen is sikerült tökön szúrniuk magukat, ki tudja, hogy Blair Walsh épp milyen formát fog ki és hány mezőnygólt hagy ki. Én egy viszonylag szoros meccset várok egy labdabirtoklásnyi különbséggel, ahol lesz minimum 3-3 sack mindkét oldalon, 2-2 turnover, kihagyott mezőnygólok és extra pontok, valamint ordító hibák. A szerkesztőség egyébként egyöntetűen Seahawks győzelmet vár, ami az idei őrült évet figyelembe véve nem biztos, hogy jó dolog: legalábbis a favorit szempontjából.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!