Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy 2018

Idén is megrendezzük a szokásos Fűzővel kifelé! fantasy bajnokságunkat, ahol ugyebár öt osztályon belül harcolnak a játékosok a feljutásért vagy a kiesés elkerüléséért. Aki hosszú távon szeretne velünk játszani (márpedig reméljük csak ilyen játékosaink vannak), az mindenképpen olvassa végig a cikket, mert a jövő évtől várhatóan megváltozik a bajnokság.

 

 

 

Idén

 

Az idei évben nem változik a lebonyolítás, így csak álljon itt egy rövidebb összefoglaló mégis miről van szó.

 

Az FK! bajnokság öt osztályból és 31 ligából áll, minden liga 14 csapatból áll. Az első osztályban 1, a másodban 2, a harmadban 4, a negyedben 8, az ötödben 16 liga található, melyek között feljutás és kiesés is lehetséges. Fontos változás tavalyhoz képest, hogy nem minden ligában lesz FK! Szerkesztő, erről majd később még ejtünk szót! Még ennél is fontosabb, hogy a feljutók és a kiesők száma idén megváltozik, de ezt majd a cikk végén találjátok.

 

Tavalyi játékosok

 

Ha játszottál velünk tavaly, akkor rendelkezünk a tavaly használt e-mail címeddel, amelyre ma kiküldünk mindenkinek egy kör e-mailt. Ebben a leírtaknak megfelelően jelentkezzetek, kérlek a megadott határidőn belül, mert különben törölni fogunk az adatbázisunkból. Kérek mindenkit, hogy rendesen túrja fel a fiókját, mert szinte biztos vagyok benne, hogy jó néhányatoknak a spam fiókjába fog érkezni ez a üzenet. Aki sehol nem találja a tavalyi játékosok közül, az pedig valamelyik elérhetőségünkön keressen meg minket (elsősorban a fuzovelkifele@gmail.com címen). Akinek azóta esetleg változott az e-mail címe az szintén keressen meg minket és részletesen írja le, melyik ligában, milyen névvel, milyen e-mail címmel játszott. (Sajnos az első kör e-mail hibásan ment ki, így majd a másodikat csekkoljátok.)

 

Ebben az e-mailben a jelentkezésen kívül szeretnénk egy kis segítséget is kérni. Idén nem lesz a szerkesztőségnek annyi kapacitása, hogy minden ligában jelen legyen, így vállalkozó kedvű commishok jelentkezését is várjuk, akik létrehozzák a saját ligáikat, megszervezik a draftont, valamint év közbe0n a cserék vétozásánál is szerepet vállalnak, ha kell. Elsősorban tapasztalt játékosokra gondoltunk, de aki úgy érzi megpróbálja, az jelezze a kör e-mail megfelelő részében.

 

Új játékosok

 

Nektek egyelőre nincs semmi dolgotok, azon kívül, hogy árgus szemekkel lesitek a facebookunkat és a cikkeinket, mert hamarosan meg fogjuk hirdetni a szabad helyeket (várhatóan augusztus 13-án reggel). Az előző évek tapasztalata alapján gyorsan telnek be a helyek, így megint csak korlátozott ideig fog élni a lehetőség.

 

Jövő

 

Idén tehát így fog kinézni a liga, de a jövő már sokkal izgalmasabb dolgokat tartogat. A Bowl.hu ligái és az FK! ligái ugyanis 2019-ben egyesülnek. Ez egyrészt azt jelenti, hogy megalakul egy soha nem látott mega liga Magyarországon, másrészt pedig nagyobb küzdelmet hoz, ahol nem mindenki tarthatja meg sajnos a jelenlegi osztályát, akkor sem, ha a régi rendszer szerint netán kiharcolta azt (aki mindkét ligában játszott az a magasabban jegyzett tagságát tarthatja meg).

 

Az új liga ugyanis a következőképpen fog kinézni*:

 

1. osztály (18 fő)-(eredetileg 20+14)

Mindkét alapszakasz győztese első osztályú marad. (2 fő) Mindkét csoportban az alapszakasz győztesen túl a rájátszás legjobb 4 helyezést elérő játékos marad. (8 fő) A négy másodosztályú csoport alapszakasz győztese, valamint a rájátszás győztese (vagy döntőse, amennyiben az alapszakasz győztes nyert) feljut. (8 fő). Ezzel az első osztály 18 fővel kész.

 

2. osztály (2×16, összesen 32 fő)-(eredetileg 18+18+14+14)

Az első osztályokból kiesettek. (24 fő). A négy másodosztályú csoport rájátszásban 3. és 4. helyezettek maradnak. (8 fő). Ezzel a másodosztály 32 fővel kész.

 

3. osztály (4×16, összesen 64 fő)-(eredetileg 18+18+18+18+14+14+14+14)

A másodosztályból kiesettek. (48 fő). A nyolc harmadosztályú csoport alapszakasz győztese valamint a rájátszás győztese (vagy döntőse, amennyiben az alapszakasz győztes nyert) marad. (16 fő). Ezzel a harmadosztály 64 fővel kész.

 

4. osztály (8×14, összesen 112 fő)-(eredetileg 14+14+14+14+14+14+14+14)

A harmadosztályból kiesettek. (112 fő). Ezzel a negyedosztály 112 fővel kész.

 

5. osztály (16×14, összesen 224 fő)-(eredetileg 14+14+14+14+14+14+14+14+14+14+14+14+14+14+14+14)

A negyedosztály átnevezve. (112 fő). Az ötödosztály első fele. (112 fő).

 

6. osztály (32×14, összesen 448 fő).

Az ötödosztály második fele (112 fő) és az új jelentkezők.

 

*A változtatás jogát fenntartjuk.

 

Kérdéseitekkel, észrevételeitekkel keressetek minket a poszt alatt kommentben vagy akár egyéb elérhetőségeink egyikén!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!