Connect with us

Összefoglaló

Végérvényesen a Ramsé Los Angeles, pénzfeldobással nyert a Saints

Pontháború Atlantában és Los Angelesben is, Wentz rozsdásan tért vissza, Mack még mindig egy állat, a Panthers pedig megállította a Bengalst. 

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons 43-37 OT

A Saints és a Falcons lejátszotta az év mérkőzését. Volt itt minden, amire csak egy NFL szurkoló vágyhat. 8 alkalommal változott a vezetésre álló csapat személye, és 4 negyed sem volt elég arra, hogy eldőljön, ki a jobb. Igazából ez egy olyan mérkőzés volt, ahol senkinek nem szabadott volna veszítenie. Itt a döntetlen lett volna az igazságos ítélet.

Brees és Ryan egész meccsen egymásnak adogatták a stafétát, hogy “ezt múld felül”. És ők álltak elébe a kihívásoknak. Mindketten 350+ yardot passzoltak és 5-5 TD-t hoztak össze. Ryan 5 passzolt, Brees pedig 3 passzolt és 2 futott hatpontost szállított. Mindketten erőn felül teljesítettek – ahogyan az elkapók is.

A Saints oldalán Michael Thomas 10 elkapást jegyzett 129 yardért, Alvin Kamara pedig 15-öt 124 yardért. Brees két legmegbízhatóbb célpontjai voltak. A túloldalon Julio Jonesnak „csak” 5 elkapás jött össze 96 yardért, viszont az újonc elkapó, Calvin Ridley 7 elkapásból 146 yardot, és 3 TD-t szerzett. Lehet, hogy idén újra lesz egy félelemetes elkapópáros Atlantában.

A támadósorok mindent megtettek a győzelemért, a védelmek pedig mindent megtettek a vereségért. Egyik oldal védelme sem tudott labdát szerezni, és többnyire átjáróház volt mindkét egység. Egyetlen alkalmat tudnék csak kiemelni a meccsből, mikor az egyik védelem tett valamit a győzelemért. Miután az utolsó percekben Brees egyenlített egy védőt megszégyenítő TD futással, a Falconsnak maradt bő egy perce három időkéréssel, hogy mezőnygóltávolságig jussanak. De nem sikerült. Ezegyszer a Saints védelem tette a dolgát, és félpályán megállította az ellenfelet. Így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban a Saints nyerte a pénzfeldobást, és nem bízták a véletlenre a dolgot. Egy tökéletes drive-ot levezetve végigmentek a pályán, és Brees az 1 yardról berepült a célterületre. Mivel TD-t szereztek, így a Falconsnak nem volt lehetősége visszatámadni, és 43-37-re nyert a Saints.

Ahogyan említettem, itt egyik csapatnak sem szabadott volna kikapnia. A Falcons nem érdemelt volna vereséget. Ryan konkrétan élete egyik legjobb meccsét játszotta, az 5 TD mellett még 2 kétpontost is sikeresen értékesített és összehozott egy 148, 1-es passer ratinget. De még ez is kevés volt Drew Brees ellen. Hiába, ilyen a football.

(jarred)

Los Angeles Chargers @ Los Angeles Rams 23-35

Szegény Riverst a Chargers is húzza. Ő minden tőle telhetőt megtesz, és nem is azt várja el a csapattól, hogy helyette nyerjenek meccset, de legalább ne hátráltassák. Viszont folyamatosan ez történik. Az elkapói sorra ejtik el a passzait, és ha még sikerül is elkapni a labdát, akkor meg addig erőlködnek, míg kiverik a kezükből. A védelem 500 yardot enged az ellenfélnek, és ha labdát is szereznek, akkor is olyan ügyesen, hogy utána minden rosszabb legyen. És hát ugye ott van még a speciális egység is. Ezúttal egy kihagyott extra pont és egy blokkolt puntból kapott TD jött össze. A Chargers ismét saját magának tette nehézzé a meccset.

A Rams pedig köszönte szépen, kihasználta az ellenfél bénázásait, és könnyedén pakolt fel 35 pontot a táblára. Goff 354 yardig jutott, és 3 TD-t szerzett. Igaz egy INT-t is dobott, de még abból is a Rams jött ki jobban (utána a Chargers 1 yardról jöhetett, és 3&out után jött a blokkolt punt TD). Gurley is megtette a maga dolgát, 105 yard és 1 TD földön és 51 yard levegőben. Az elkapók közül Robert Woods és Cooper Kupp kiemelendő. Előbbi 104 yardot és 2 TD-t szerzett, utóbbi pedig úgy szerzett 53 yardos TD-t, hogy egy Chargers védő 10 yardon keresztül a lábán csimpaszkodott.

A védelem a hazaiaknál már nem volt ilyen lehengerlő. Ha a Chargers elkapók nem asszisztálnak, akkor 23 pontnál többet kaptak volna – igaz, a két kezdő corner Marcus Peters, és Aqib Talib is idő előtt elhagyta a pályát sérülés miatt. Van még mit javítani Wade Phillipsnek.

A Rams 35-23-ra megérdemelten nyert. Jobbak voltak a labda mindhárom oldalán, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy lehetett volna ez szorosabb is, ha a Chargers nem hozza a szokásos bénázásait.

(jarred)

Indianapolis Colts @ Philadelphia Eagles 16-20

A Colts múlt heti győzelme után nem várhatta túl sok jó előjellel a mérkőzést, hiszen több alapember hiányzott a támadóktól (Mack, Castonzo, Doyle), ez végül meg is látszott a teljesítményén az egységnek. Az Eaglesnek is fájhatott a feje, hiszen az elkapósor a sérültek távollétében nem éppen elit egység, de legalább Wentz a hosszú kihagyás után újra pályára léphetett, hogy győzelemre vezesse a bajnokot.

Luck első heti produkciója után sokan reménykedtek a csapat szurkolók közül, hogy visszakapták a régi 12-est, azóta eltelt két meccs (sok következtetést nem érdemes azért levonni) és hát láttunk már jobb Luckot, az első félidőt mindössze 35 yarddal zárta 16 próbálkozásból. Bár nem volt eladott labdája a mérkőzésen, azért többet várnak tőle és az egységtől Indianapolisban, azonban ha Castonzo visszatér, lehet több ideje lesz és távolabbra is tud passzolni. Az offense oldalán túl sok pozitívum nem akadt, az eddig 50% fölötti 3. kísérletek erre a meccsre 16%-ra estek vissza és ezek mellett még a múlt heti remek red zone játék ezen a héten már korántsem volt olyan jó, mindössze egyszer sikerült hat pontost elérni az öt “túrából”. A legnagyobb hiba pedig talán az volt, hogy a védelem által szerzett labdákat nem sikerült kihasználni, ezért is szenvedtek vereséget.

https://twitter.com/FirstDownFR/status/1043948566996307969

A védelem pedig ezen az estén is csak dicsérhető nagy részben, öt alkalommal is sackelték Wentzet és a kapott 20 pont sem nevezhető túl soknak. Leonard ismét remek formában volt, két alkalommal is ő vitte földre a sasok QB-ját és 13 szerelést is bemutatott. Az utolsó negyedes drive-ban – amivel fordított az Eagles – voltak hibák, többször már úgy tűnt megállítják a zöldek támadását, de egy jó játék után egy buta szabálytalanság jött általában és ennek az lett a következménye, hogy egy 11:18 perces támadás végén az Eagles megszerezte a győztes TD-t. És, hogy a sajtónak is legyen min csámcsogni, az utolsó játéknál egy 65 yardos Hail Maryre lecserélték Luckot és helyette Brissett dobta el a bőrt, így előjöhetnek azok a találgatások, hogy mennyire igazi az a váll.

Mint a messiást úgy várták ezt a napot Pennsylvaniában, visszatért az “uralkodó”, Carson Wentz. A múlt heti floridai vereség után neki kellett összekapnia az egységet és annyira sikerült, hogy a W meglegyen. Előtte a fal nem volt túl jó formában, hiszen a Colts pass rush nem éppen a legjobb egység és még ők is öt alkalommal sackelték Wentzet. A fiatal irányító kicsit rozsdás volt, de nem fizikailag, hanem mentálisan. A mozgékonysága majdhogynem olyan volt, mint tavaly, azonban fejben kicsit lassúnak tűnt, az interception például kifejezetten az ő hibája volt, de ezen kívül is kicsit lassan dolgozott. Sokat segíthet majd Jeffery visszatérése a támadósorba, de az újonc Dallas Goedertet sikerült végre játékba vonni, 7 elkapása és egy TD-je is volt.

A védelem pedig itt is dicsérhető, nem hagytak időt Lucknak, így nem is voltak pontosak a passzai, a futást jól megállították, hiszen Wilkins és Hines 37 yardja nem nem valami sok és eddig talán ők fogták meg legjobban Hiltont, aki 50 yardot szerzett mindössze – mondjuk két hosszú passznál volt pass interference szabálytalanság. A Lincoln Financial Field továbbra is bevehetetlen, ha a Cowboys elleni 17. fordulós, lényegtelen, harmadik csapatos vereséget nem számoljuk, akkor 13 meccse veretlen otthon az Eagles.

(kronikk)

Cincinnati Bengals @ Carolina Panthers 21-31

Két hasonló bajokkal küzdő csapat csapott össze Carolinában, a Bengals kezdő futóját, Joe Mixont veszítette el, míg a Panthersnél a hiányzó Greg Olsen és a fél támadófal pótlása is sok fejtörést okoz a vezetőknek. Természetesen mindkét csapatnak nagyon fontos lett volna a győzelem, hiszen a Bengals egy kicsit elléphetett volna a riválisoktól, még a Panthersnek tapadnia kell a Falcons – Saints duóra, ha nem akar lemaradni a rájátszásról.

A Panthersnél ma egy hihetetlen teljesítményt láthattunk, Christian McCaffrey 184 yardot futott, amivel nagyban hozzájárult csapat győzelméhez. Offense oldalon Newton 150 passzolt yardja nem olyan sok, de ha azt nézzük, hogy még futott két TD-t is, úgy már azért sokkal jobban értékelhető a teljesítménye, ezzel már 57 futott TD-nél jár az irányító (ami a legtöbb a QB-k között természetesen). A sok futásnak köszönhetően könnyen át tudtak menni a Bengals védelmén, mindössze négy alkalommal kellett Michael Palardynak a pályára baktatni puntolni, nem is tette ezt rosszul, hiszen három alkalommal is a 20 yardoson belülre rúgta.

A védelem pedig remek napot fogott ki, hiába engedtek sok yardot passzolni Daltonnak, mert négy alkalommal megszerezték tőle a labdát INT formájában. A futásokat viszonylag jól sikerült megállítani, de ebben azért közrejátszott az is, hogy Mixon hiányában Bernardra nagyobb teher helyezkedett. Intő jel lehet, hogy 352 yardot passzoltak ellenük, ez nyilván sok, és ha egy másik csapat még mellé futást is tud produkálni, akkor ott nagyon nehéz dolga lesz a Panthersnek. Carolinában mindkét oldalon lehet még finomítani, de azért látszik, hogy a hiányzók nélkül is jó csapat a párducoké.

A Bengals már nem annyira örülhet ennek a meccsnek, Dalton az első két meccsen remek formában játszott és a Cincinnati szurkolói már dörzsölhették a tenyerüket, hogy jó szezon elé néznek, de a vörös QB most megmutatott valamit régi önmagából is, hiszen négy alkalommal ajándékozta el a játékszert, ami a Bengals meccsébe került. Hiába passzolt dupla annyiszor, mint Newton és több mint kétszer annyit is, mint az ellenfél irányítója, Mixon hiányában a futás nem volt mellette és a védelem nem tudott hozzá tenni sokat, amivel megnyerhették volna a meccset. Boyd 132 yardja a legnagyobb pozitívum és még az is kiemelendő, hogy Dalton négy embernek (Boyd, Eifert, Green, Bernard) passzolt legalább öt alkalommal pontosan, tehát korántsem egy emberes az elkapó sor.

A védelemről egy pozitívum mondható el, nem engedték, hogy Newton szétpasszolja őket, de cserébe McCaffrey szétfutotta a Bengals védelmét, ami a védőfal várt fölényének fényében igazán meglepő. Hiányoztak a labdaszerzések, amik a másik oldalt megvoltak és sokszor bántó volt, hogy mennyire könnyen ment át rajtuk a Panthers offense. A jövőben a Bengalsnak mindenképpen arra kell figyelnie, hogy a labdaeladásokat leredukálják egy nullához közelítő számra, a védelemnek pedig, hogy a futásokat megtudják állítani, mert ebből még sok problémájuk lehet.

(kronikk)

Chicago Bears @ Arizona Cardinals 16-14

A remény megvolt a Cardinals szurkolóknál, hogy nem kezdik 0-3-mal a szezont 2005 után ismét, de Sam Bradford és Mike McCoy tett róla, hogy mégis így legyen. Pedig Bradford nem is kezdett rosszul, amikor a Bears védelem elváltotta magát, megtalálta az üres célpontokat és 14-0-ra el is húztak az első negyedben. Ráadásul kétszer több TD-t szereztek, mint az első két meccsükön összesen. Aztán jött Khalil Mack és a leolvadás, két INT és egy elvesztett fumble után pedig Steve Wilks úgy döntött a negyedik negyed végén, hogy jöjjön az újonc irányító, Josh Rosen. Ekkor már a Bears ment két ponttal, de a fiatal QB-nak sem sikerült FG távolságba juttatni a csapatot, ráadásul ő is eladta a labdát.

A másik oldalon sem volt teljesen fényes a helyzet, a védelem tette a dolgát, Mack sorozatban harmadik meccsén szerzett sacket és erőszakolt ki fumble-t, de a támadósor eléggé döcögött. Trubiskynak elég sok pontatlan passza volt, és a futás is akadozott, de az első negyed után mindig pont annyit tudtak kihozni a drive-ból, ami éppen elég volt, és a fáradó Cardinals védelem ellen tudták ölni az órát is.

A hazaiak erős versenyben vannak a liga leggyengébb csapata címért, de azért az is hihetetlen, hogy a negyedik negyedben, a two-minute drillnél, 3rd & 2-nél miért nem a Pro Bowler futód van bent, és miért az idei 4. körös újonc. Mert tény, hogy borzalmasan blokkolt a fal ennél a kritikus játéknál, de ettől függetlenül elfogadhatatlan, főleg, ha ebből három yardot veszítesz. Rosen egyébként nem nézett ki rosszul abban a rövid időben, amikor pályán volt, valószínűleg inkább neki kellene kezdenie a továbbiakban, hogy a szurkolók is kitartsanak még a csapat mellett. De a legfontosabb, hogy váljanak meg Mike McCoytól.

A Bearsnél pedig Trubisky erősségeire épített playbookkal próbálkozhatnának, egyelőre csak a game-manager szintet üti meg, kreatívabb hívásokkal hatékonyabb lenne az offense, mint mondjuk a Seahawks ellen az első félidőben.

(löfli)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!