Connect with us

Hír

Visszavonult Rob Gronkowski, az NFL valaha volt legjobb tight endje

Késő este bejelentette visszavonulását Rob Gronkowski, a New England Patriots háromszoros Super Bowl győztes tight endje, minden bizonnyal a valaha volt legjobb játékos a posztján.

Minden 20 évesen kezdődött az NFL Drafton, amikor valóra vált az álmom. Most pedig itt állok, pár hónap múlva 30 évesen egy döntéssel, ami érzésem szerint életem legnagyobb döntése. A mai napon visszavonulok a focitól. Hihetetlenül hálás vagyok a lehetőségnek, amit Mr. Krafttól és Coach Belichicktől kaptam, amikor draftolták a hülye fejemet 2010-ben.

Az utóbbi 9 évben elképesztő dolgokban volt részem a pályán és azon kívül is. Az emberek, akikkel találkoztam, a kapcsolatok, amiket építettem, a bajnoki győzelmek, amikben részem volt… Szeretném megköszönni a New England Patriotsnak az összes lehetőséget, amit kaptam, és a nagyszerű értékeket, amiket hasznosíthatok az életemben. Köszönöm a Pats szurkolóinak az egész világon a hihetetlen támogatást, amit kaptam, mióta ennek az első osztályú szervezetnek a tagja lehettem. Köszönöm mindenkinek, hogy elfogadott annak, aki vagyok.

Most viszont itt az idő tovább lépni. Egy nagy mosollyal teszem ezt tudva, hogy a New England Patriots, a Pats Nation és az összes rajongóm nagy része lesz a szívemnek az életem további részében. Tényleg elképesztő megtiszteltetés volt egy ilyen elismert szervezetben játszani és tovább építeni a sikerességét. Köszönöm minden jelenlegi és korábbi csapattársamnak, hogy minden évben különleges dolog volt ebben a csapatban játszani. Komolyan hiányozni fogtok.

– ezekkel a szavakkal búcsúzott Instagramján a legendás játékos.

Rob Gronkowski több rekordot is tart az NFL-ben:

  • Legtöbb elkapott TD egy tight endtől egy szezonban (17, 2011-ben)
  • Legtöbb elkapás a rájátszások történetében egy tight endtől (81)
  • Legtöbb elkapott yard a rájátszások történetében egy tight endtől (1163)
  • Legtöbb elkapott TD a rájátszások történetében egy tight endtől (12)
  • Legtöbb elkapott TD 2010 óta (79)
  • Legtöbb szezon 10+ elkapott TD-vel egy tight endtől (5)
  • Legtöbb elkapott yard meccsenként egy tight endtől (68,4)

Tom Brady sikerességében is óriási szerepe volt, hiszen 2010 óta (mióta Gronkot draftolta a Patriots), Bradynek 103,1-es passer ratingje van, ha Gronk a pályán van és mindössze 87,2-es, ha nem tudott pályára lépni. És egyetlen játékosnak sincs több elkapott yardja, elkapott TD-je és első kísérletet érő elkapása Tom Bradytől, mint Rob Gronkowskinak.

24 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
kitalaltnev
kitalaltnev
2019-03-25 08:11

“…örökké nagy részét fogja elfoglalni a szívemnek.” ?
Nem közhely: nagy űrt hagy maga után, borzasztóan hiányozni fog a pályáról, és nekünk is.
Legyen olyan jó élményekben gazdag élete a továbbiakban, mint amilyen sok jóságot adott nekünk!

wolandrule
wolandrule
2019-03-25 08:21

Picsába…

d zoli
d zoli
2019-03-25 08:21

Tegnap a 4 éves fiammal 2 db 1,5 éves gyerekekkel játszottam. Egy 10es csomag zsepit megfogtunk és a “Gronk” vezényszóra hörögve földhözcsaptuk… A kicsik sikoltozva kacagtak.

Fura volt este látni a hírt. Sok szerencsét Gronk!

kitalaltnev
kitalaltnev
2019-03-25 08:27

comment image

Kopi3.14
Kopi3.14
2019-03-25 08:36

Hiányozni fog. Fantasztikus játékos, hihetetlen karakter. De lehet az egészsége érdekében ez a helyes döntés. Csak sok sikert tudok kívánni neki a továbbiakban.

Everlast77
Everlast77
2019-03-25 08:36

Viszlát Gronk, köszönök mindent!

Vicgeordie
Vicgeordie
2019-03-25 08:52

hiányozni fog (mint játékos és mint ember is), de nem tudom hibáztatni, szerintem okosan döntött.

off: házat, asszonyt az első körös TE-draftra?

GzsakSam
GzsakSam
Reply to  Vicgeordie
2019-03-25 09:54

Hacsak Hockeson vagy Fant nem csúszik le, akkor szerintem nem TE lesz az első kör. (nem fognak)
De feltrade az ő esetükben sem érné meg.

cshemiv8
cshemiv8
Reply to  Vicgeordie
2019-03-25 11:23

Vagy arra , hogy a riválisok kihuzzák az ősszeset BB elől.

csak ezt ne
csak ezt ne
2019-03-25 09:01

Teljesen érthető a döntése, a tavalyi év azért már limitált volt, nagyszerűen blokkolt, de elkapásban már csak a kulcsmomentumokban használtuk. Nyilván szurkolóként fáj, mert egy nagyszerű játékos volt, nehezen, vagy inkább sehogyan sem pótolható veszteség a csapatnak.

Reméljük azért, hogy BB ismét megvillan, beszerez vagy draftol valakit akire senki sem gondol, mert azért Gronk is ilyen volt. Maga BB nyilatkozta a draft után: “Nincs elit sebessége, és sosem fog olyan veszélyt jelenti a passzjátékban, különösen a pálya mélységében, mint Graham, de megbízható hasznos játékos, akit amikor kell, meg lehet találni a labdával.” Aztán kiderült, hogy de. Egy zsenit sikerült szereznie. Gronk most pedig bevonult a legendák közé, mi Patriots szurkolók nyilván mindig nagy hálával és örömmel emlékezünk a játékára és egyéniségére.

Zsolt75
Zsolt75
Reply to  csak ezt ne
2019-03-26 08:12

Tök ugyanezt gondolom! Borzasztóan fog hiányozni, Moss játéka után Gronk volt a köveztkező, akit úgy néztem a TV-ben, hogy ha felé szállt a labda, akkor már ugráltam a szobában. Abban bízom, hogy a drafton találhatunk olyan TE-et, aki beválik (súgok: T.J. Hockenson…). Végül is Brady-vel is kivártak a 6. körig…

bjeela
bjeela
2019-03-25 09:01

Rohadtul idegesítő és kissé unalmas volt, hogy majmot csinált mindenkiből, aki szerette volna megállítani. Nagyon fog hiányozni.

László
László
2019-03-25 09:32

Szerintem a rekordoknál kimaradt a legtöbb OPI egy tight endtől. :)

agmisi
agmisi
Reply to  László
2019-03-25 09:41

Vagy a legtöbb be nem fújt DPI, nézőpont kérdése! :-) Bár elismerem, rossz lehetett nézni az ellenfél szurkolóinak, hogy szívatja a csapatukat! Az irigység nagy úr! :D

László
László
Reply to  agmisi
2019-03-25 12:45

A nem befújt DPI az egy feltételezett dolog így abból lehetetlen kiindulni. :)

Debreceni József
Debreceni József
2019-03-25 09:41

Nálam mindig is Tony Gonzales volt “A Tight End”. Sosem voltam pecces, nem is leszek, de a teljesítménye előtt emelem kalapom. Ő “A Tight End” mostantól.

atis123Juve
atis123Juve
2019-03-25 10:52

Nem kérdés, hogy nagyon fog hiányozni. De sajnos az az igazság, hogy az utolsó két évben, már arról szólt, hogy hogyan pótoljuk őt. Így nem lesz olyan fájdalmas az átmenet. Szerintem a ligának talán még jobban fog hiányozni. Az NFL PR-jának hatalmas pluszt adott. A Pats-re nem is kérdéses, hogy milyen hatással volt. Szinte biztos, hogy nélküle nem nyert volna ennyi SuperBowl-t a csapat. Én örülök, a visszavonulásának. Inkább legyen 3 SuperBowlja, és éljen teljesebb életet, mint akár egy negyedik, de súlyos sérüléssel érjen véget a karrierje. A legjobbakat neki!

Kopi3.14
Kopi3.14
2019-03-25 11:13

Nem lehetne valahol kérvényezni, hogy legyen Gronk a következő Madden borítóján?

Tibor Fotó
Tibor Fotó
2019-03-25 12:15

Bitang módon hiányozni fog. Az egyénisége is, a játéka is.

A SB-on a TD előtti elkapásánál felmerült bennem, hogy nem az utolsók egyikét látom-e. Az utolsó volt. Stílusos befejezés, méltó hozzá.

Abból, hogy március végén jelentette csak be a visszavonulást, úgy tűnik, vagy hezitált még ő is vagy most történt valami – pld. egy paycut javaslat vagy egy potenciális trade pld. magas draftpick ellenében – ami eldöntötte a kérdést. Tavaly szezon közben az gondolta az ember, hogy eljött az ideje a visszavonulásnak, annnyira nehézkes volt a mozgása és annyira látszott rajta, hogy rosszul viseli az ütéseket, de a playoff után azt hittem, – azt reméltem – hogy még egyszer nekifut egy negyedik gyűrűnek. Neki van igaza, hogy nem teszi.

Az offense rebuild mindenesetre egyre izgalmasabbá válik, immáron csak a futók, Brady és a 33 éves Edelman a fix sarokpontok és reménykedünk abban, hogy Wynn alkalmas lesz játékra és hogy beválik mint vakoldali tackle.

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
2019-03-25 13:43

Mikor reggel elolvastam a hírt akkor hirtelen azon gondolkoztam,hogy mit mondjak a főnöknek miért nem megyek ma be dolgozni…. Mégis csak nehéz úgy dolgozni ha sírok a sarokban mint egy szaros gyerek magzatpózban. :D :D :( :(

Viccet félretéve, nem lepetteg de mocskosul fájt. Bíztam benne,hogy ezt az évet még lehúzza de megértem, nem bírja a teste tovább.

Egyetlen dolog vígasztal, tavaly láthattam élőben játszani…

Sok sikert GRONK

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x