Connect with us

Hír

Visszavonult Rob Gronkowski, az NFL valaha volt legjobb tight endje

Késő este bejelentette visszavonulását Rob Gronkowski, a New England Patriots háromszoros Super Bowl győztes tight endje, minden bizonnyal a valaha volt legjobb játékos a posztján.

Minden 20 évesen kezdődött az NFL Drafton, amikor valóra vált az álmom. Most pedig itt állok, pár hónap múlva 30 évesen egy döntéssel, ami érzésem szerint életem legnagyobb döntése. A mai napon visszavonulok a focitól. Hihetetlenül hálás vagyok a lehetőségnek, amit Mr. Krafttól és Coach Belichicktől kaptam, amikor draftolták a hülye fejemet 2010-ben.

Az utóbbi 9 évben elképesztő dolgokban volt részem a pályán és azon kívül is. Az emberek, akikkel találkoztam, a kapcsolatok, amiket építettem, a bajnoki győzelmek, amikben részem volt… Szeretném megköszönni a New England Patriotsnak az összes lehetőséget, amit kaptam, és a nagyszerű értékeket, amiket hasznosíthatok az életemben. Köszönöm a Pats szurkolóinak az egész világon a hihetetlen támogatást, amit kaptam, mióta ennek az első osztályú szervezetnek a tagja lehettem. Köszönöm mindenkinek, hogy elfogadott annak, aki vagyok.

Most viszont itt az idő tovább lépni. Egy nagy mosollyal teszem ezt tudva, hogy a New England Patriots, a Pats Nation és az összes rajongóm nagy része lesz a szívemnek az életem további részében. Tényleg elképesztő megtiszteltetés volt egy ilyen elismert szervezetben játszani és tovább építeni a sikerességét. Köszönöm minden jelenlegi és korábbi csapattársamnak, hogy minden évben különleges dolog volt ebben a csapatban játszani. Komolyan hiányozni fogtok.

– ezekkel a szavakkal búcsúzott Instagramján a legendás játékos.

Rob Gronkowski több rekordot is tart az NFL-ben:

  • Legtöbb elkapott TD egy tight endtől egy szezonban (17, 2011-ben)
  • Legtöbb elkapás a rájátszások történetében egy tight endtől (81)
  • Legtöbb elkapott yard a rájátszások történetében egy tight endtől (1163)
  • Legtöbb elkapott TD a rájátszások történetében egy tight endtől (12)
  • Legtöbb elkapott TD 2010 óta (79)
  • Legtöbb szezon 10+ elkapott TD-vel egy tight endtől (5)
  • Legtöbb elkapott yard meccsenként egy tight endtől (68,4)

Tom Brady sikerességében is óriási szerepe volt, hiszen 2010 óta (mióta Gronkot draftolta a Patriots), Bradynek 103,1-es passer ratingje van, ha Gronk a pályán van és mindössze 87,2-es, ha nem tudott pályára lépni. És egyetlen játékosnak sincs több elkapott yardja, elkapott TD-je és első kísérletet érő elkapása Tom Bradytől, mint Rob Gronkowskinak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!