Connect with us

Draft

DeAndre Baker

Az utóbbi években a corner poszt eltolódott kicsit a sokoldalú, elsősorban gyors, kevésbé nagytermetű játékosok felé, akik kívül és belül is képesek játszani. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az agresszívabb, jó technikával rendelkező backek kimentek volna a divatból és ne lehetnének sikeresek az NFL-ben.

DeAndre Baker a Georgia egyetem játékosa ugyanis első látásra nem egy főnyeremény. Nem túl nagydarab, nem kimondottan izmos és cserébe még a sebessége is hagy kívánnivalót maga után. Ilyen leírás után azon is meglepődnénk ha draftolná valaki, pedig reálisan az első körben kelhet el.

Baker ugyanis elsősorban képzettségét és játékintelligenciáját fordítja a javára. A class egyik legtechnikásabb cornere, aki már a line of scrimmage vonalán megkezdi a hadviselést az elkapók ellen. Nagyon okosan használja a kezeit, kizökkenti az ellenfelét a komfortzónájából, így megtöri a ritmust. Ebben segítségére van, hogy nagyszerűen érzi a pályát, sokszor a pálya oldalvonalát használja segítségül, testével pedig végig optimális pozícióban marad.

Baker ezen kívül jól olvassa a játékot is, végig az irányítón tartja a szemét, kifigyeli a passzsávokat és megakadályozza a játékokat. Általában jól érzi mi lehet a támadók célja és nincsenek apró kihagyásai sem a játék előtt vagy alatt. Nem a legerősebb corner, de elég fizikálisan lép fel már a LoS vonalán is, ha pedig küzdeni kell a labdáért, akkor nincs nála akaratosabb defensive back.

Nem a legatletikusabb játékos, de van tapasztalata nickel cornerként, tud játszani emberfogásban és zónavédekezésben is. Sokoldalúságát megdobja, hogy a futás ellen is felkészült, cornerhez képest magabiztosan csinálja meg a szereléseket. Ennek a sokoldalúságának is köszönheti, hogy jól reagál váratlan szituációkra, az egyetemi karrierje során egyetlen touchdownt kapott csak emberfogásban. Ezt annak is köszönheti, hogy ritkán kockáztat, jól méri fel mit tud az előnyére fordítani, így még rosszabb pillanataiban sem enged döntő hibát.

Játéka minden eleme érettséget mutat, egy tapasztalt játékos, aki segít csapattársainak is és tudja mi igazán fontos egy corner életében. Nagyon céltudatosan él, általában már jó előre megfogalmazza a céljait és ennek megfelelően próbál játszani.

A sok pozitívum ellenére nem lesz könnyű dolga az NFL-ben, mert a profik között pont olyan tulajdonságokra lenne szüksége, amiket még fejlesztenie kell. A legtöbb kritika sebességét éri és nem is véletlenül. Baker hosszú távon nem egy gyors játékos, 25-30 yardos versenyfutásoknál rendre alulmarad. Ez elkíséri a pálya közepére is, az elkapók faképnél tudják hagyni hosszú keresztirányú route-okon is.

A gyorsaságon kívül más atletikus képességekben sem tartozik a krémhez. Nem ő a legerősebb játékos a posztján, nem ő vált a legjobban irányt és nem is ugrik hatalmasat. Ha nem tud jammelni a line of scrimmage-en, akkor jobb elkapók ellen bajban lehet. Csípője nem hajlékony kellőképpen, így a gyors irányváltások a rémálmaivá válhatnak. Futás ellen jó ösztönei vannak, ellenben erőből könnyen átmehetnek rajta, így kicsi izmot még szedhetne magára.

Összességében Baker egy kiváló press man corner és ha a line of srimmage-en rá tudja tenni a kezét az elkapójára, akkor a profik szintjén is megállja a helyét. Elsősorban emberezésben jó, de sokoldalú játékos és a nickel sincs kizárva nála. Jó ösztönökkel bír és a football intelligenciája is magas, de szüksége is van ezekre a skillekre. Ezekkel tudja ugyanis kompenzálni, hogy nem egy jó atléta és cornerhez képest meglehetősen lassú. Technikája jó, de nem elég erős, így futás ellen bajban lehet és a nagyobb testű elkapók is zavarba hozhatják. A hírek szerint nem elég jó a munkamorálja. Valószínűleg az első kör végén vagy a második kör elején fog elkelni. A Titans, a Steelers vagy a Chiefs is jó fit lehet számára.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!