Connect with us

Játékos Portré

Az elátkozott géniusz

A Harvardon végzett, minden idők legokosabb és talán legszakálasabb irányítója. Egy igazi vándormadár, aki már nyolc kollégáját küldte kórházba, egyszerűen nem tud nem kezdeni. Egyszerre félik és áldják a nevét, most ő a Dolphins egyetlen esélye a 0-16-os szégyen elkerülésére. Bemutatjuk Ryan Fitzpatricket. 

Fitzpatrick egy rettentően intelligens ember, nem véletlenül járt a Harvardra, ahol közgazdasági diplomát szerzett. Saját bevallása szerint jó eséllyel a Wall Streeten dolgozna, ha nem lenne az NFL-es meló és feltehetően nem is nagyon hitt abban, hogy utóbbi összejöhet.

A Harvard egy abszolút elit egyetem, ami bár hivatalosan másodosztályú csapat, ezt csak erős jóindulattal lehet rámondani. A világ egyik leghíresebb intézményének futballprogramja még a középszerűtől is távol áll, ahogy a liga is, amiben játszik: az Ivy Liga nyolc elitegyetem bajnoksága, a Columbián, a Princetonon vagy a Yale-en pedig hagyományosan nem sok 1/1-es tehetség játszik.

Fitzpatrick sem volt különb, egyetemi pályafutását 59,9 százalékos pontossággal, 5 234 yarddal,  39 TD-vel és 21 INT-tel, illetve 1 487 futott yarddal és 16 futott TD-vel zárta. Meccsenként (30) tehát 224 yardot átlagolt, ami egyetemi szinten rettentően kevés, már az is csoda, hogy egyáltalán draftolták.

Egy lángelme

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!