Connect with us

Játékos Portré

Az NFL legaljasabb szemétládája 3

Boszorkányüldözés. Valaki a ligában nem akarta, hogy játsszon és most megkapta, amit akar. Semmi értelme, hogy mindössze egy hibáért kidobják a ligából egész évre. Ez igazságtalanság, nemcsak a csapatra, de Vontaze Burfictre nézve is

 

– nyilatkozta nemrég a Raiders defensive coordinatora, Paul Guenther. Ő és a linebacker végig együtt dolgoztak a Bengalsban, illetve idén is együtt dolgoztak volna a Raidersben, ha Burfictet nem tiltja el a liga, miután megpróbálta megnyomorítani Jack Doyle-t. Bizonyára országos cimborák, aki látja a védő lelke mélyén rejtőző színtiszta jóságot, más indoka ugyanis nem lehet arra, hogy kiálljon az NFL legaljasabb szemétládája mellett.

 

Nehéz gyerekkor, óriási tehetség

 

Burfict Los Angelesben született és borzalmas körülmények között nőtt fel. Édesapja bandatag és drogdíler volt, többször volt börtönben különböző bűncselekmények miatt, ha akart sem tudott volna törődni a fiával. A családot – a játékost és a féltestvérét – így Burfict édesanyja tartotta el, aki buszsofőrként próbálta megkeresni a napi betevőt.

 

 

Vontaze karrierje akkor kezdődött el, miután édesanyja újra férjhez ment és Coronába költözött a család. Itt járt középiskolába, ahol tagja volt a veretlen Huskies csapatának: rendre 130-150 tackle-t szerzett, és bár kihagyta a sophomore szezonját a rossz jegyei miatt, így is ötcsillagos tehetségnek tartotta több szakoldal.

 

Az ország egyik legtehetségesebb fiatal linebackereként több ajánlata is volt, és eredetileg úgy tűnt, a USC Trojans ajánlatát fogadja el, de végül az Arizona State mellett döntött 2008-ban. Egy évvel később óriási reményekkel várta a szezont, volt, aki Ray Lewishoz hasonlította, de olyan pocsék jegyi voltak, hogy veszélybe került a szereplésbe a csapatban.

 

Végül sikerült valahogy teljesíteni a kötelező minimumot, a pályán pedig megállíthatatlan volt – gyártotta a tackle-öket, pass rushban és coverage-ben is jó volt, a szakértők többsége első körös tehetségnek tartotta. De már itt is látszottak a red flagek vele kapcsolatban: rengeteg zászlót dobtak rá szükségtelen durvaságért, a 2010-es szezonban egyszer a padon is találta magát, mert az előző körben az ő szabálytalanságai miatt kapott ki a csapat (ez a Bengals-szurkolóknak is ismerős lehet).

 

A legaljasabb szemétláda

A cikk folytatódik! Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások