Connect with us

Minden ami NFL

Nem az ellenérték miatt rossz a Ramsey-trade

A Los Angeles Ramsnél eltört valami kedd éjjel, és őrült csereberélésébe kezdett: elpasszolta a kezdő corner Marcus Peterst egy linebackerért és egy 2020-as ötödik körös pickért cserébe (egy éve második kört adott érte a Chiefsnek), majd Peters helyére két első és egy negyedik körös cetliért elhozta Jalen Ramsey-t a Jaguarstól. Az érték rendben van, ennek ellenére nem tűnik jónak a lépés.

 

 

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy dobhatjuk a kukába a régi draft pick value chartokat és azt a szemléletet, mely szerint a magas cetlik milyen csuda értékesek. Egyre kevesebbet ér egy első körös pick, pláne ha az jó eséllyel nem lesz a top15-ben – ez teljesen érthető, a legtehetségesebb 8-10 játékos után elég nagy a szakadék, legtöbbször nem igazán van különbség a 15. és az 50. legjobb között.

 

Ez ahhoz vezetett, hogy a csapatok könnyebben szabadulnak a magas pickjeiktől, ha azt bizonyított, fiatal játékosokért tehetik meg. Ezt bizonyította az, hogy Brandin Cooksért kétszer is adtak első kört, hogy Minkah Fitzpatrick is elsőt ért, hogy Duke Johnson egy harmadikat vagy Laremy Tunsil két elsőt, csak hogy az utóbbi két-három évet nézzük. De még a Khalil Mack-trade is ide tartozik, hisz úgy adott érte a Bears két első kört, hogy a világ összes pénzét oda kellett neki adni – ugyanilyen körülmények között Jared Allen 10 éve csak egy első kört ért (plusz apró).

 

A mostani körülmények között Jalen Ramsey-ért abszolút reális ár két első körös pick még akkor is, ha legkésőbb a szezon végén új szerződést kell neki adni. Ilyen téren tehát nincs probléma, ráadásul hiányposztra is érkezett, egy contender csapattól ez teljesen legit lépés. És itt kezdődik a probléma.

 

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!