Connect with us

Játékos Portré

Sean Taylor: félig ember, félig szörnyeteg

Amikor Sean Taylorra gondolunk, a tragikus, 2007-ben történt halála jut először az eszünkbe. De ennél ő nyilván sokkal több volt: egy brutálisan kemény játékos, akinek a család volt az első. 

Középiskolai karrierje alatt – ahol futóként és védőként egyaránt játszania kellett – sikerült a csapatával megnyernie a Florida Class 2A döntőjét 2000-ben, méghozzá egy rekordot jelentő, 14-1-es szezon lezárásaként. Nem véletlenül nevezte őt mindenki a környezetében man-childnak: fiatal kora ellenére elképesztő játékos volt a labda mindkét oldalán és ez hamar feltűnt a körülötte lévőknek is. Egy igazi gép volt már akkor is, és mind az edzői, mind a csapattársai elismerték.

Egyetemi pályafutása alatt is kiemelkedően szerepelt, a Miami Hurricanes csapatában játszott. Már az első évben (2001) kezdőként kapott helyet safety poszton, valamint a speciális csapategységben. 10 mérkőzésen játszott, 26 tackle-t szerzett, egyik kiemelkedő meccséért nevezték a Big East Special Teamer of the Week díjra. A szezon végén a Hurricanes megnyerte a nemzeti bajnokságot.

2002-ben már többet játszott a pályán és egészen elképesztő számokat hozott. Csak hogy párat említsünk:

  • a Fiesta Bowlon az Ohio State ellen 11 tackle-t és 2 interceptiont szerzett,
  • 11 tackle-t jegyzett Syracuse ellen,
  • 10 tackle-t és egy interceptionből való 45 yardos visszahordást csinált a West Virginia ellen.

2003-ban elért teljesítménye se hozott rosszabbat a vártnál, mivel a szezon végén három díjra is jelölték: The Big East Conference Defensive Player of the Yearre, az All-American elismerésre és a Jim Thrope díjra is, melynek egyik döntőse lett.

Ezek után indult neki a 2004-es NFL Draftnak, ahol a Washington Redskins választotta ki az első kör ötödik helyén. Kötött is vele egy hét évre szóló, $18 millió szerződést. Legelső, még preseasonbeli mérkőzését a Denver ellen egy interceptionnel kezdte, és mindenkit meggyőzött azon a mérkőzésen arról, hogy a profik közt a helye.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!