Connect with us

Játékos Portré

A QB-legenda, aki futóként lett minden idők egyik legjobbja

2 776 yard – ennyit futott karrierje során minden idők egyik legjobb futója, az NFL All-Time Team tagja, Dutch Clark. És ez valahol sértő, Clarkot nem lehet így beskatulyázni. Olyan volt, mintha egybe gyúrtunk volna egy All-Pro irányítót, egy Hall of Famer futót, egy kiváló kickert, egy ügyes elkapót és egy jó edzőt – néha egyszerre volt mind az öt. Legenda a hőskorból.

 

 

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a huszadik század elején teljesen más volt az NFL, mint most. Akkoriban messze nem voltak ennyire kötöttek a posztok, egy elit atléta rengeteg poszton feltűnt – és Clarknál nem nagyon volt jobb.

 

A Repülő Holland Coloradóban született 1906-ban, ott is járt egyetemre, ahol kosárlabdázott, baseballozott, atletizált és természetesen focizott. Legjobb évében 1 349 yardot futott és 103 pontot szerzett, ő lett az első játékos a Coloradóról, aki első csapatos All-American lett. Igazi vezér volt, a társai osztályelnökké és minden létező sport kapitányává választották, az állam legjobb sportolójának tartották – sporttól függetlenül.

 

Ennyire jó senki sem lehet

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!