Connect with us

Kupaktanács

Kupaktanács – Spygate 2.0, Rivera, Tomlin és Tannehill-mánia

Ismét jelentkezünk a Kupaktanács-sorozatunkkal. Ezúttal három szerkesztő (Renningan, katonadani, Rowi) írta le a véleményét a Patriots újabb kémügyéről, a Ryan Tannehill-mániáról, a Mike Tomlin-Ron Rivera edzőpárosról, illetve a Patriots dinasztia végéről (?).

 

Ryan Tannehill pazarul játszik, úgy, ahogy egy korábbi első köröstől elvárnánk. Fellángolás, vagy ez a valódi Tannehill (egy top 15-ös franchise QB)? Franchise tag, vagy hosszú távú szerződés?

katonadani: Kétségtelen, hogy Tannehill kiválóan játszik, tényleg pazar a teljesítménye, mégis azért lehet tartani egy regressziótól. Ha egy újonc vagy másodéves QB lenne, akkor minden bizonnyal én is elhinném, hogy ő a következő top irányító, de azért láttunk tőle több évnyi középszerű játékot, amit azért nem dobhatunk ki csak úgy az ablakon. Azt bőven el tudom képzelni, hogy olyan irányító lesz belőle, aki köré pazar csapatot építve sokáig lehet menetelni, jó környezetben pedig ő is nagy játékra képes. De azért ilyenből van bő 10-12 irányító, nem számolva azokat, akik igazán elitek és a hátukon tudják vinni a csapatot (kb 5). Én a franchise tagre szavaznék, még nem adnék neki óriási összeget hosszú távra, de ha még egy évig hozza nagyjából ugyanezt, akkor meg mehet neki a top fizetés.

rowi: Nevezzük inkább reneszánsznak. Henry és egy ilyen fal mellett/mögött lényegesen könnyebb dolga van, de valid futó épp Miamiben is volt. Ha ebből csoportgyőzelem lesz, akkor nagyon komolyan érik egy Comeback Player of the Year díj is. A rájátszásban egyébként sem szívesen találkoznék senki helyében a Titansszel, életveszélyes bagázs lesznek egy top-közeli futójátékkal, egy elég jó formában lévő QB-val, és egy korrekt védelemmel. Azt a Titans-Saintst például nagyon várom. Ez is jó kérdés már egyébként, de hasonlóan jó, hogy mit kezd a holtszezonban a Tennessee a két irányítójával. Én mindkettő megtartására szavaznék, Tannehillnek egy 3 éves 70 millió körüli szerződéssel (emlékezzünk, hogy egy elit-QB esetében ez 100-110 millió lenne 3 évre), Mariotának pedig egy kétéves nagyon kevés garantáltat, de magas ösztönzőket tartalmazó hosszabbításra voksolnék.

Renningan: Tannehillnek voltak jobb megmozdulásai már a Dolphinsban is, hogy nem jött ki a lépés, az messze nem csak az ő hibája. Most van egy értelmezhető támadófal előtte, remek playmakerekkel és egy normális öltözői kultúrával megspékelve, valahol érthető, hogy kijött belőle az első körös tehetség. Jó eséllyel nem tudja ezt a top 10 közeli formát fenntartani hosszú távon, de ha már a top 15-ös szint megvan, akkor arra lehet Super Bowl-esélyes csapatot építeni (a lényeg pedig ezen van, önmagában még egy top irányító sem garancia a sikerre). A hosszú távú szerződéssel még várnék, elég csak a Nick Foles-fiaskóra gondolni, de a franchise tag a minimum, és ha tippelni kellene, akkor én optimistán azt mondanám, hogy a Titans végre megtalálta az irányítóját.

 

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!