Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – AFC wild card

Itt a rájátszás, így elővehetjük a 7 játékai rovatot, ahol elemezzük a hétvége legfontosabb, legérdekesebb játékait! Ma az AFC két mérkőzése van terítéken, és 2-2 játékot fogunk mutatni a Titans, illetve a Texans győzelméből is. Holnap pedig jön az NFC két meccse. 

Tennessee Titans @ New England Patriots

A Titans a labda mindkét oldalán jobbnak bizonyult a Patriotsnál, és mindkét oldalon nagyon érdekes sakkjátszmák alakultak ki. Most egy-egy nagyon fontos és meccset befolyásoló játékot választottam ki a támadóktól és a védőktől is.

Kezdjük a Titans védelmével, amely érdekes taktikát választott összességében Brady megállítására. Vrabelék egész meccsen nem blitzeltek (mindössze háromszor), és egyébként még csak nyomást sem sikerült helyezniük az irányítóra (mindössze ötször) – habár ez utóbbi nyilván nem direkt volt. Hagyták Bradyt nyugodtan passzolgatni, és még így sem sikerült haladnia a Pats offense-nek. A passzjáték nyögvenyelősségéről már elég sokat beszéltünk a Patriots kapcsán, és soktényezős egyenletről van szó, így most inkább egy futást vettem elő, hiszen rendkívül fontosnak bizonyult így utólag ez a játék, illetve támadássorozat.

Bradyék végre eljutottak a Titans egy yardos vonaláig, ahonnan három lehetőségük is volt bejutni, azonban egyikkel sem sikerült élniük! Az első és a harmadik play nagyon hasonló volt, most a harmadikba megyek bele mélyebben.

[gap height=”10″]

Jumbo formation, igazi erőfoci elkapók nélkül, a falak csatáját viszont a Titans tudta megnyerni és leparancsolja a Patriots támadóit a pályáról! Nézzük meg lassítva hátulról, és akkor utána kikockázom.

[gap height=”10″]

Két kulcsfigurája van a játéknak Titans oldalról. Egyrészt az újonc első körös Jeffery Simmons 98-asban (sárgával), illetve a másodéves első körös Rashaan Evans 54-esben (pirossal). A Patriots a játék ellentétes oldalán cutolja a védőket, a játék oldalán pedig terv szerint négy a négy ellen tud blokkolni, a középső linebacker Evanst blokkolatlanul hagyva, feltételezve, hogy nem tud beérni a lyukba elég gyorsan, vagy ha igen, akkor is át kell rágnia magát Simmonsékon, hogy odaérjen.

Simmons viszont egy nagyon gyors első lépéssel azonnal megveri emberét és kvázi meg is öli a játékot, a centernek esélye sincs cutolni őt (a first down játéknál megtette), a védő benyomja emberét és arra kényszeríti a futó Michelt, hogy ütemet veszítsen és kicsit kifelé kelljen mozognia.

Emellett ki kell emelni (kékkel), hogy a játék oldalán a Titans védői megnyerik a párharcokat, nem tudják őket elnyomni a támadók, így végül falat képeznek Michel előtt, akinek nincs hová mennie. Teljesen lezárult előtte az út, lyuk nem keletkezett az emberek közt, kifelé nem igazán tudott mozogni, belül pedig Rashaan Evans rontott rá.

Evans gyönyörűen olvasta a játékot, berobbant a lyukba és konkrétan rávetődött Michelre, negatív yardon megállítva és mezőnygólra kényszerítve a Patriotsot, amely ezután nem tudott pontot szerezni az egész mérkőzésen.

És akkor nézzük is meg a következő drive-ot, már a Titans támadóinak oldaláról.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!