Connect with us

Minden ami NFL

A Patriots legfájóbb rájátszás-vereségei

Az elmúlt években kis túlzással arról szólt a rájátszás, hogy ki lesz a Patriots ellenfele a Super Bowlban. Ez nem véletlen, a Tom Brady és Bill Belichick vezette csapat minden idők legsikeresebb dinasztiája, minden releváns PO-rekordot a Patriots és a már említett páros tart. Azonban 2017 óta először a Patriots nélkül rendezik meg a Super Bowlt, ráadásul Tom Brady is elhagyhatja a csapatot – ha már oly sokszor volt szó a dinasztia sikereiről, most emlékezzünk meg a kudarcairól is.

 

 

A Patriots a Brady-Belichick érában 30 meccset nyert a rájátszásban, kilencszer jutott a Super Bowlba és hatszor győzni is tudott. A sok siker mellett szinte eltörpül az a 11 PO-vereség, ami az elmúlt közel 20 év alatt összejött, bár ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna közöttük pár nagyon fájó. A következőkben ezeket rangsoroljuk majd (és nem, nem a Super Bowl-vereségek a legfájóbbak).

 

 

11. New England Patriots@Denver Broncos 13-27 – 2005

 

A 11 vereség közül alighanem ez a legkevésbé fájó. A Patriots egy közepes szezont produkált 2005-ben, a 10-6-os mérlege csak az AFC negyedik helyére volt elég, és bár az 5. kiemelt Jaguarst sikerült lesimázni, a 2. kiemelt Broncos idegenben már nagy falat volt. Egyszerűen a jobb csapat győzött, és aligha érhetett bárkit meglepetésként, hogy négy éven belül a harmadik Super Bowl-győzelem után becsúszik egy gyengébb szezon.

 

10. Tennessee Titans@New England Patriots 20-13 – 2019

 

Az előzőhöz hasonlóan most is címvédőként kapott ki a Patriots, bár ezúttal hazai pályán. Ennek ellenére aligha szakad meg bárki szíve, ha visszagondol a mérkőzésre. A 2019-es szezon nem a Patriotsé volt, a támadóoldalon semmi nem jött be, és már a Dolphins elleni utolsó körös vereség (ami a pihenőhétbe került) után is érezni lehetett, hogy túl nagy elvárásoknak idén nincs helyük. Nem volt top 5-ös ez a csapat, talán még jobb is, hogy az elején véget ért a dal, így a csalfa reménynek nem volt ideje fellángolni.

 

 

9. New England Patriots@Denver Broncos 26-16 – 2013

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A 2013-as szezon legjobb csapata a Denver Broncos volt (de a legjobb csapatok nem mindig nyernek Super Bowlt), Peyton Manning történelmi szezonon volt túl, nagyon a csapatnak állt a zászló. A Patriots sem volt rossz, második kiemelt lett 12-4-es mérleggel, de abban az évben a Broncos jobb volt, a jobb csapattól pedig nem szégyen kikapni. Jó eséllyel nem is hagyott ez a meccs senkiben keserűséget, már csak a Denver Super Bowl-égése miatt sem.

 

8. Baltimore Ravens@New England Patriots 33-14 – 2009

 

A végeredmény kissé kínos, de annak idején ez bőven benne volt a pakliban. A Patriots csak 10-6-tal végzett, lemaradt a pihenőhétről – nem voltak vérmes Super Bowl-álmok. Ráadásul ez egy tipikusan olyan meccs volt, amikor semmi nem jött össze: Brady három turnovert hozott össze az első negyedben, a Ravens 24 pontos előnnyel kezdte a második negyedet és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. Egy sima “szar minden” nap, néha van ilyen.

 

7. Baltimore Ravens@New England Patriots 28-13 – 2012

 

Még mindig nem tartunk az igazán keserű vereségeknél. A Patriotsnak jó szezonja volt, 12-4-gyel a második kiemelt volt a Denver Broncos mögött, de ez az év a Ravensről és Ray Lewisról szólt. Miután minden idők egyik legjobb linebackere bejelentette a hamarosan megtörténő visszavonulását, a csapat hihetetlenül összeállt, és egy epikus meccsen először a Broncost győzte le Denverben, majd a Patriotsot New Englandben, később pedig a döntőt is megnyerte a Harbaugh-bowlon. Ennél jobb storyt Hollywoodban is nehéz lett volna kitalálni, ez pedig némileg elveszi a vereség élét.

 

6. New York Giants vs. New England Patriots 21-17 –2011

 

Lehet meglepő, hogy egy Super Bowl-vereség nincs a top 3-ban, de az érzelemvilágom alapján ez a meccs nem volt annyira fájó. A legrosszabb az egészben az, hogy megint nem sikerült megverni egy Eli Manninget, de úgy néz ki, hogy a Patsnek nem megy a gyengébb QB-k ellen. Másrészt viszont ez a Giants nem volt egy rossz csapat, a rájátszásban az első és a második kiemelt Packers-49ers duót is megcsapta, és az én véleményem szerint a Patriotsnál is jobban játszott. Ezen a meccsen egy picivel minden téren a Patriots előtt járt, ennyi is döntött a két csapat között, és ahogy már mondtam, egy jó (formában lévő) csapattól kikapni nem szégyen.

 

5. Philadelphia Eagles vs. New England Patriots 41-33 – 2018

 

Ha azt nézzük, hogy a Patriots kikapott egy középszerű, alapvetően csak cserének jó QB-tól az összeomló védelme miatt, akkor igen, ez egy rettentően frusztráló vereség. Ha viszont úgy nézzük, hogy két csúcs- és ihletett formában játszó offense feszült egymásnak egy végletekig kiélezett meccsen, akkor ez még bőven az emészthető kategória. Az az Eagles nagyon egyben volt a liga legerősebb keretével, Foles pedig olyan meccset hozott, amit száz nekifutásból sem tudna megismételni – nem lehet mindig nyerni, néha egyszerűen nem úgy pattog a labda.

 

 

4. New England Patriots@Denver Broncos 20-18 – 2015

 

Ez az első olyan mérkőzés, amire úgy istenigazából rossz visszagondolni. A Patriots remek szezonon volt túl, második kiemeltként jutott a rájátszásba, és bár a Broncost vitte az elit védelme, a félholt Peyton Manning mégiscsak a vendégeknek állt a zászló. Manning nem is játszott jól, a Patriots többször is megnyerhette volna az AFC-döntőt: és ki nem emlékszik az elrontott negyedik kísérletekre, vagy a sikertelen kétpontosra – hacsak egyik 4. downos próbálkozásából mezőnygólt rúg a Patriots, akkor megnyeri a meccset és jó eséllyel az 50. Super Bowlt is. Ehelyett a rengeteg rosszul elsülő “ha” miatt a legendás 18-ast koronázták meg.

 

3. New England Patriots@Indianapolis Colts 38-34 – 2006

 

Már a Broncos elleni fiaskó is elég demoralizáló, de a 2006-os AFC-döntőt nem tudja übereleni. Az AFC két legjobb csapata küzdött azért, hogy a Rex Grossman vezette Bearsszel játsszon a Super Bowlon, a Coltsot pedig rendre beárazó Patriots 21-3-ra is vezetett Indianapolisban. A New England nem az a csapat, ami egy ilyen előnyt elchokerkedik, de ezúttal ez történt. A Colts a második félidőben lejátszotta a Patriotsot a pályáról, bejutott majd meg is nyerte az első Super Bowlját.

 

2. New York Jets@New England Patriots 28-21 – 2010

 

A Brady-Belichick éra legmegalázóbb veresége. A Patriots mindenkit bucira vert 2010-ben, 14-2-vel az AFC első kiemeltje volt, a Jetset a 13. héten 45-3-ra verte el hazai pályán. A hatodik kiemelt Jets ezzel szemben elutazott New Englandbe a divíziós körben, és a Rex Ryan vezette egység Mark Sanchez parádés játékával (194 yard, három TD), a második negyedtől kezdve végig vezetve győzte le a Patriotsot. Ez a létező legrosszabb forgatókönyv, amit el lehet képzelni.

 

 

1. New York Giants vs. New England Patriots 17-14 – 2007

 

Nem nagyon kell indokolni, miért ez a mérkőzés került az első helyre. Egy megmagyarázhatatlan menekülés és egy lehetetlen elkapás után mehetett a kukába a Patriots tökéletes szezonja. A 2007-es Giants nem volt jobb csapat, mint a Patriots, nem is játszott jobban azon a mérkőzésen, ha tízszer megismételnék a találkozót, többször nem nyertek volna Eli Manningék. Az élet nem igazságos, és ezt a Patriots a lehető legrosszabbkor tapasztalta meg.

 

[/ppp_patron_only]

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group