Connect with us

Minden ami NFL

A Patriots legfájóbb rájátszás-vereségei

Az elmúlt években kis túlzással arról szólt a rájátszás, hogy ki lesz a Patriots ellenfele a Super Bowlban. Ez nem véletlen, a Tom Brady és Bill Belichick vezette csapat minden idők legsikeresebb dinasztiája, minden releváns PO-rekordot a Patriots és a már említett páros tart. Azonban 2017 óta először a Patriots nélkül rendezik meg a Super Bowlt, ráadásul Tom Brady is elhagyhatja a csapatot – ha már oly sokszor volt szó a dinasztia sikereiről, most emlékezzünk meg a kudarcairól is.

 

 

A Patriots a Brady-Belichick érában 30 meccset nyert a rájátszásban, kilencszer jutott a Super Bowlba és hatszor győzni is tudott. A sok siker mellett szinte eltörpül az a 11 PO-vereség, ami az elmúlt közel 20 év alatt összejött, bár ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna közöttük pár nagyon fájó. A következőkben ezeket rangsoroljuk majd (és nem, nem a Super Bowl-vereségek a legfájóbbak).

 

 

11. New England Patriots@Denver Broncos 13-27 – 2005

 

A 11 vereség közül alighanem ez a legkevésbé fájó. A Patriots egy közepes szezont produkált 2005-ben, a 10-6-os mérlege csak az AFC negyedik helyére volt elég, és bár az 5. kiemelt Jaguarst sikerült lesimázni, a 2. kiemelt Broncos idegenben már nagy falat volt. Egyszerűen a jobb csapat győzött, és aligha érhetett bárkit meglepetésként, hogy négy éven belül a harmadik Super Bowl-győzelem után becsúszik egy gyengébb szezon.

 

10. Tennessee Titans@New England Patriots 20-13 – 2019

 

Az előzőhöz hasonlóan most is címvédőként kapott ki a Patriots, bár ezúttal hazai pályán. Ennek ellenére aligha szakad meg bárki szíve, ha visszagondol a mérkőzésre. A 2019-es szezon nem a Patriotsé volt, a támadóoldalon semmi nem jött be, és már a Dolphins elleni utolsó körös vereség (ami a pihenőhétbe került) után is érezni lehetett, hogy túl nagy elvárásoknak idén nincs helyük. Nem volt top 5-ös ez a csapat, talán még jobb is, hogy az elején véget ért a dal, így a csalfa reménynek nem volt ideje fellángolni.

 

 

9. New England Patriots@Denver Broncos 26-16 – 2013

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!