Connect with us

Érdekességek

A Panthers változott a legtöbbet, a Bills a legkevesebbet a tavalyi évhez képest

A holtszezon mindig a változás szelét hozza a csapatok számára: fontos, tavaly sokat játszó játékosok távoznak a franchise-októl és újak érkeznek. Most egy rövid érdekesség erejéig a távozókra, vagy még inkább a “visszatérőkre” fókuszálunk és Field Yates segítségével azt nézzük meg, hogy mely csapatoknál változott leginkább és legkevésbé a tavalyi keret.

Ezt úgy nézhetjük meg, ha vesszük a tavaly lejátszott összes snapszámot és megnézzük, ezekből hányat kell idén helyettesíteni olyan okból, hogy az adott játékosok távoztak a csapattól. Természetesen nem tökéletes módszer ez sem, hiszen kezdők sérülése miatt sokszor a cseréknek kellett beugraniuk, akik kevésbé számítanak fontos távozónak, de azért összességében jó képet kaphatunk arról, mennyire cserélődtek ki a franchise-ok keretei.

A legtöbb “visszatérő” snaparány a Billsé 88 százalékkal, a második a Chiefs 84,7%-kal, majd a Colts (82,7%), a 49ers (82,6%) és a Steelers (82,4%) következik, náluk volt tehát a tavaly sokat játszó játékosok közt a legkisebb a távozási arány. Ez egyébként az idei megcsonkított holtszezonban kifejezetten jót is jelent, hiszen a játékosok már össze vannak szokva – ráadásul egyik helyen sem volt edzőváltás, így jogosan lehet reménykedni egy jó szezonban.

A lista másik végén a Panthers áll mindössze 46,9 százalékkal – nincs más csapat a ligában, amely elvesztette a tavalyi snapjeinek legalább felét. A második ebből az irányból a Giants (66,1%), majd a Cowboys (66,5%), a Patriots (67,1%) és a Browns (67,9%) következik. A gyenge csapatoknál még jót is jelenthet ez a magas helyezés, ha a rosszul teljesítő játékosok távoztak, azonban erősebb gárdáknál ez problémát jelenthet, ismét kiemelve, hogy az idei évben hatványozottan nehéz lesz az összeszokás az új társakkal.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2020-06-23 08:38

Na akkor milyen nehéz lesz összeszokni ha a szezon elmarad… 🧐😄

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x