Connect with us

Érdekességek

A Panthers változott a legtöbbet, a Bills a legkevesebbet a tavalyi évhez képest

A holtszezon mindig a változás szelét hozza a csapatok számára: fontos, tavaly sokat játszó játékosok távoznak a franchise-októl és újak érkeznek. Most egy rövid érdekesség erejéig a távozókra, vagy még inkább a “visszatérőkre” fókuszálunk és Field Yates segítségével azt nézzük meg, hogy mely csapatoknál változott leginkább és legkevésbé a tavalyi keret.

Ezt úgy nézhetjük meg, ha vesszük a tavaly lejátszott összes snapszámot és megnézzük, ezekből hányat kell idén helyettesíteni olyan okból, hogy az adott játékosok távoztak a csapattól. Természetesen nem tökéletes módszer ez sem, hiszen kezdők sérülése miatt sokszor a cseréknek kellett beugraniuk, akik kevésbé számítanak fontos távozónak, de azért összességében jó képet kaphatunk arról, mennyire cserélődtek ki a franchise-ok keretei.

A legtöbb “visszatérő” snaparány a Billsé 88 százalékkal, a második a Chiefs 84,7%-kal, majd a Colts (82,7%), a 49ers (82,6%) és a Steelers (82,4%) következik, náluk volt tehát a tavaly sokat játszó játékosok közt a legkisebb a távozási arány. Ez egyébként az idei megcsonkított holtszezonban kifejezetten jót is jelent, hiszen a játékosok már össze vannak szokva – ráadásul egyik helyen sem volt edzőváltás, így jogosan lehet reménykedni egy jó szezonban.

A lista másik végén a Panthers áll mindössze 46,9 százalékkal – nincs más csapat a ligában, amely elvesztette a tavalyi snapjeinek legalább felét. A második ebből az irányból a Giants (66,1%), majd a Cowboys (66,5%), a Patriots (67,1%) és a Browns (67,9%) következik. A gyenge csapatoknál még jót is jelenthet ez a magas helyezés, ha a rosszul teljesítő játékosok távoztak, azonban erősebb gárdáknál ez problémát jelenthet, ismét kiemelve, hogy az idei évben hatványozottan nehéz lesz az összeszokás az új társakkal.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!