Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Dolphins

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Ezen a héten az AFC East csapatai érkeznek, ma pedig a Dolphins kerül sorra.

Szavazni a Dolphins playeire szombat este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Cameron Wake safetyvel vet véget a meccsnek – 2013 week 9

Egy hosszabbításos meccset sokféleképpen lehet megnyerni, mezőnygóllal, passzolt/futott TD-vel, pick6-szel stb. Cameron Wake úgy gondolta, ő egyedi lesz, és egy safetyvel nyeri meg a Bengals elleni meccset.

View post on imgur.com

#2 Michael Thomas ellopja Brady passzát az end zone-ban – 2013 week 15

A Dolphins erősen küzdött a rájátszásért, ehhez azonban le kellett győzni a Patriotsot. A támadók megtették a magukét, mikor egy perccel a vége előtt 4 pontos előnyt szereztek, így a védőkön volt a sor, hogy lezárják a mérkőzést. A Patriots azonban végigment a pályán, és már úgy tűnt, Brady az utolsó pillanatban megnyeri a meccset, mikor az újonc safety Michael Thomas ellopta az irányító passzát a végzónában. (Fun fact: ez volt az egyetlen INT-je a Dolphinsnál. De az legalább emlékezetesre sikerült)

View post on imgur.com

 

#3 Brent Grimes egykezes INT-je a Lions ellen – 2014 week 10

Grimes megirigyelte Beckham egykezes TD-jét, és úgy döntött tökéletesen leutánozza azt a mozdulatot. Az ő megmozdulása nem ért 6 pontot, de legalább megakadályozta, hogy a Lions szerezzen TD-t.

View post on imgur.com

#4 Lamar Miller 97 yardos TD-je a Jets ellen – 2014 week 17

Nem véletlen, hogy évekkel később a Texans úgy döntött, a 3 yardosról indulva Miller kezébe kell adni a labdát. Látták, hogy a Dolphinsnál is egy playből TD-t szerzett erről a vonalról indulva.

View post on imgur.com

#5 Albert Wilson TD-passza Jakeem Grantnek – 2018 week 3

Néha fel kell lapozni a kreatív playek oldalát is a playbookban. A Dolphins a Raiders ellen megtette ezt, és az eredmény egy látványos TD lett.

View post on imgur.com

#6 A Miami Miracle – 2018 week 14

Egy játékra maradt már csak időd, mindenáron TD kell, és még a saját térfeleden vagy? Akkor csak egy Hail Mary segíthet. Ja, hogy az irányítód sérült, és nem tud addig eldobni? Akkor ne reménykedj semmiben! Esetleg abban, hogy egy rövid passzt követően többszöri hátrapassz után valamelyik játékosod rést talál az ellenfél védelmén, és beszalad a célterületre. De ilyen úgyse fog történni. Vagy mégis!

View post on imgur.com

#7 Miami Special – 2019 week 13

A Dolphins látta a Philly Specialt a Super Bowlon és úgy döntött, ezt ő is megtudja csinálni. Csak most nem egy 3. számú TE ad TD-passzt a (csere)irányítónak, hanem a punter a kickernek. Mert az menőbb!

View post on imgur.com

Szavazás:

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wyatt
Wyatt
2020-07-17 11:15

Hát, attól félek ez is nagyon egyoldalú lesz :D Bár Grimes azért sok mezőnyben nyerhetne^^

Jarred
Jarred
Reply to  Wyatt
2020-07-17 12:06

A Vikings mellett itt voltam/vagyok a legbiztosabb abban mi fog nyerni. Ami meglep, hogy a második hely is eddig nagyon sima.

Wyatt
Wyatt
Reply to  Jarred
2020-07-17 12:12

igen, tök alap, engem meglep, hogy a második ennyire veri Grimest, mert mégis csak egy szenzációs mozdulat, de lehet érvelni mellette, hogy ez meg egy mennyire jól felrajzolt és megvalósított játék volt

pritek
pritek
Reply to  Jarred
2020-07-17 12:44

Amugy a specialnal ott a védelem mi a banatot csinalt? Azt laton, hogy negyedik, meg kicker es punter, tehat a rugo egyseget kuldtek fel, tehat a vedelem is, ugyhogy valoszinuleg kicsit megzavarodtak a felallastol, de miert nincs vedo fal? Siman belegyalultak volna az embert a foldbe. Illetve minden falember jelezte az elkapo jogosultsagot?

Jarred
Jarred
Reply to  pritek
2020-07-17 12:59

Mivel szabályosnak ítélték a játékot, ezért gondolom jelezték előre. Vagy valami hasonló. És hogy mit csinált az Eagles védelem? Szerintem ezt a szurkolók is szeretnék tudni.

pritek
pritek
Reply to  Jarred
2020-07-17 14:24

Na kicsit raneztem, mert erdekelt. Szoval ez az ugynevezett swinging gate felallasnak egy valtozata, ahol a tamadofal legnagyobb resze a palya egyik szelen all fel (nem kell jogosultak legyenek elkapasra, errol gozom nem volt, hogy ilyen van). A poen az, hogy mivel a center egyedul van a falban, ezert o a fal szelen is van egyben, igy ha bejelentkezik, akkor lehet jogosult elkapasra.
Fun fact, hogy a hirhedt Colts jatek ami nem annyira sikerult az majdnem az eredeti swinging gate felallas volt. De ott pl a Pats be is mutatta, hogy ezzel mit is lehet kezdeni.

katonadani
Reply to  pritek
2020-07-17 14:03

védőfal azért nincs, mert ha lenne, üres elkapók lennének fent és lent is :D ezért két védőfalember van a helyén, egy a snapperre, egy a “QBra”, a többiek meg embert fognak a széleken. Tehát igazából minden támadóra ment egy védő emberezni, aztán mikor elhitették, hogy futnak, akkor kitámadtak rá, és lett egy üres ember mögöttük

pritek
pritek
Reply to  katonadani
2020-07-17 14:34

Yes sir eddig rendben is van, de egy harom fos vedofal olyan mismatch a centeren, hogy az eletben nem lesz ideje eldobni a labdat. Illetve ahogy olvastam csak a ket elkapo+a rugo volt elkapo a jateknal, a tobbiek nem.

camillo 7777
2020-07-17 20:39

Zseniális játék mind a 7.

RA7
RA7
2020-07-17 20:55

Itt azért kap más is szavazatot mert 2re kell voksolni

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2020-07-18 11:31

Még mindig nem értem, hogy BB miért Gronkot tette fel safetynek. Olyan szánalmasan mozdult a futóra, mint ha térdig lekvárban járna, én is lefutottam volna :)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x