Connect with us

Minden ami NFL

Breakout players – AFC East

Hajrájához érkezik sorozatunk, ahol bemutatjuk azokat a nagy potenciállal rendelkező játékosokat, akikre 2020-ban nagy szerep hárulhat, komoly berobbanást várhatunk tőlük. Az utolsó előtti részben jöjjön a ködös AFC East, ahol négy teljesen más utat járó csapatból hozunk 1-1 támadót és védőt, akiktől sokat várunk az elkövetkezendő idényben.

Buffalo Bills

Dawson Knox, TE

Knox talán kevesebbek számára hangzik ismerősen, de itt az ideje, hogy felvéssük a nevét azon játékosok közé, akik előtt nagyon fényes jövő áll. A Bills támadósorától 2020-ra kiugrást várhatunk, ez egyfelől Stefon Diggs érkezésének is köszönhető, másrészt Josh Allen harmadik évére már igazán rutinosan mozoghat Daboll rendszerében, ez a két összetevő pedig a tight end játékára is kihathat. Diggs nagy figyelmet fog kapni, mellette pedig Brown és Beasley kötheti le a védőket úgy, hogy Knox számára nagyobb tér nyíljon, második évére kiugróbb játékot mutasson, mint újonc szezonjában.

A fiatal tight endnek ugyan már tavaly is voltak jobb meccsei, de amikor igazán jól játszott, akkor leginkább a sereghajtó csapatok ellen villogtatta meg a tudását, ez történt a Washington, a Miami és a Cincinnati ellen is. Idén viszont többet várunk tőle, mint 28 elkapásból szerzett 388 yard és két hatpontos, valamint a drop problémáin is javítania kell, hiszen kilenc labdát ejtett el mindössze 50 targetből.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Taron Johnson, NCB

Az egyik legalulértékeltebb játékosa a Billsnek és az AFC East egészének is Johnson, aki ugyan a kétéves karrierje során még nem rakott le olyan óriási teljesítményt az asztalra, de mikor egészséges volt, igazi vezérévé nőtte ki magát McDermott védelmének. A kulcs egyrészt az egészségében rejlik majd a jövőben, hiszen két év alatt mindössze 23 meccsen játszott, mindkét szezonjában sérülések nehezítették a dolgát, nem tudott konstans játékot hozni.

A sikerének másik kulcsa pedig az lesz, hogy mennyire tudja stabilizálni a játékát futás és passz ellen is, illetve a rontott szerelésein mennyire tud majd javítani. Tavaly láthattuk az alapszakaszban a Broncos és a Cowboys ellen, illetve a Wild Card körben a Texans ellen is (míg meg nem sérült), hogy nagyon értékes játékos, de több meccse volt, amikor inkább csak ártott a csapatának a gyengébb játékával. 2020-ra tekinthetünk úgy, hogy bérelt helye van nickel pozícióban, de nem dőlhet hátra, mert a Bills védelmében vannak sleeper nevek, neki pedig be kell bizonyítania, hogy a sztárokhoz tartozik inkább.

Miami Dolphins

Preston Williams, WR

Nem volt egyszerű feladat amolyan igazi breakout játékost hozni a Dolphins támadósorából, de Williams a tavalyi év elején bizonyította, hogy nagy potenciál van benne, főleg annak tekintetében, hogy draftolatlanként került a ligába és egyből a kezdőben is találta magát. Sajnos egy súlyos ACL-sérülésnek köszönhetően idejekorán be kellett fejeznie az újonc tehetségnek a szezont, de amit az első nyolc héten produkált, az egészen kiemelkedő volt.

Nyolcból hét mérkőzésen volt kezdő, 60-szor vették célba, amiből 32 labdát sikerült elkapnia 428 yardért és három touchdownért. Ezt pedig ha egy egész szezonra vetítjük fel, akkor nagyon közel járt volna az ezer yardhoz, ami egy újonc UDFA elkapótól egészen brutális lett volna. A feltételezésekkel viszont kár játszani, de arra lehet alapozni, amit eddig láttunk tőle, és DeVante Parker mellé felnőve, egy nagyon jó kis második számú célpont lehet majd az újjáépülő Dolphins offense-ben.

Christian Wilkins, iDL

A támadóknál nem volt könnyű kit hozni, a védelemben pedig annál egyértelműbb a helyzet. Tavaly óriási reményekkel érkezett a játékosbörze első körében Wilkins, akit egyfelől a tehetsége miatt, másrészt pedig a hozzáállása miatt draftolt a Dolphins. Azt már tavaly is láthattuk, hogy a vezetőség bizalmát elnyerte, hiszen csapatszinten a legtöbbet volt fenn a pályán a védőfalból a maga 741 snapjével, de láthattuk, hogy a speciális csapategységben is letette a névjegyét. Ami pedig a hab volt a tortán, hogy a Bengals ellen egy támadó touchdownnal is kivette a részét a csapat teljesítményéből.

A védelemben használt volumene 2019-hez képest idén pedig csak növekedni fog, ahogy fejlődik passzsiettetésben és futás ellen is. Persze, az első évében is láthattunk szép dolgokat tőle (30 nyomás, amiből két sack is született), de ez még csak a kezdet, ennél sokkal több fog jönni 2020-ban, ha abból indulunk ki, milyen szépen kezdett el fellépni az év második felében és fejlődni egyik meccsről a másikra. Amiből pedig sokat profitálhat majd, hogy a Dolphins komoly erőket fektetett a secondary megerősítésébe, ez teret nyithat a pass rushnak is, ahol Wilkins meg tudja villantani a foga fehérjét.

New England Patriots

Isaiah Wynn, OT

Wynn helyzete nagyon érdekes a profi ligában, tekinthető egyfajta hullámvasútnak is onnan kiindulva, hogy óriási reményekkel érkezett, majd megsérült és mire újra egészséges lett és formába lendült volna, újfent lesérült. A 2018-as évet teljes mértékben kiülte az akkori draft 1/23-as választottja, majd 2019-ben is csupán kilenc meccsen szerepelt úgy, hogy a második játékhéten megsérült és csak a tizenkettediken tért vissza IR-ről.

Amikor viszont játszott, megmutatta, hogy a kritikákkal szemben ő nem guard, hanem tackle az NFL-ben és megállja a helyét a vakoldalon is. Játékának színvonala elsősorban pass protectionben volt magas, megmutatta, hogy érti, mi folyik a pályán és hogy kell reagálni bizonyos típusú pass rush technikákra. Amiben még fel kell lépnie, az a futásblokkolás, illetve a konzisztencia egy egész szezonra vetítve. Persze, ehhez az is kell, hogy egészséges tudjon maradni, ami ha sikerül neki, akkor egészen biztosan nagyon stabil munkát fog mutatni a fal bal oldalán, ezzel segítve Cam Newton munkáját.

Ja’Whaun Bentley, LB

Ha Wynnre lehet mondani, hogy érdekes helyzetben van, akkor ez Bentley-re hatványozottan igaz, hiszen Collins, Van Noy és Roberts is távozott, ami azt eredményezte, hogy egy kisebb űr keletkezett a a Patriots linebacker sorában. Ebből kaszálhat nagyot Bentley, aki eddig a radarok alatt szállt, epizódszereplője volt a védelemnek, de olykor meg-megvillantotta tudását.

Nem jelenthetjük ki abból a mintából, amit láttunk belőle, hogy egy kezdő belső linebackerként teljesen kiegyensúlyozottan fog majd 2020-ban dolgozni, de nagy kiugrást láthatunk majd tőle a 2019-es szerepéhez képest. Amit nem szabad elfelejteni vele kapcsolatban, hogy ismeri a rendszert, harmadik évét fogja megkezdeni a csapattal és egy olyan sztár mellett dolgozhat majd, mint Hightower, akinek a segítségével el lehet rejteni játékának egy-egy hibáját. Mindenesetre idén nagy szerep fog hárulni rá, sokat fog találkozni a labdás játékossal, illetve sokat fogják majd őt keresni passzjáték során is. A megnövekedett volument pedig a saját malmára hajthatja és egy új sztár nőheti ki magát Belichick védelmében.

New York Jets

Chris Herndon, TE

Nem egyszerű megmondani, hogy fog kinézni a Jets 2020-as támadógépezete, mit lehet majd reálisan várni tőlük, de az biztos, hogy az előző években nem tudták kiaknázni azt a potenciált, ami a csapatban rejlik. Ez egyrész igaz Herndonra is, aki egy nagyon üde újonc szezont húzott le 2018-ban, 2019-ban viszont egy négymeccses eltiltással kezdte a szezont, csak a hetedik játékhétre aktiválták, kikerült a perspektívából, majd november közepén már IR-en találta magát. A potenciál tehát benne is ott maradt, de 2020 lehet az az év, ami egy második esély neki, hogy bizonyítsa, ő a kezdő tight end a Jetsben.

Skill pozíciókban nem áll a legfényesebben a csapat, Perriman sose váltotta be a reményeket, Crowder egymaga nem tudja elvinni a munka egészét, Mims pedig még csak újonc, neki szoknia kell a profi terhelést. Mellettük ott van Bell, akinek nagy szerepe lehet idén is a passzjátékban, mellé jön a képbe Herndon, aki az elkapók mellett nagy terhet vehet le Darnold válláról. Jelenleg ő az a nagy célpont a pálya közepén, aki mismatch lehet a védőknek és sok galibát fog okozni mind a gyors, mind pedig a vertikális passzjátékban.

Blake Cashman, LB

Csupán puszta nevek alapján nem biztos, hogy a Jets védelmében játszanak a legszexibb játékosok, de ebből az egységből is ki lehet emelni egy-egy csiszolatlan gyémántot, aki előtt fényes karrier áll. Igaz ez Cashmanre is, aki a tavalyi szezon elején több csapattárs sérülésének köszönhetően a kezdőben találta magát és egyáltalán nem hozott gyenge teljesítményt, főleg nem egy ötödik körös újonchoz mérten. Nagyon robbanékony, atletikus játékos, aki ugyan az elején még lassabban észlelte, mi történik körülötte, de a szezon derekára sokat fejlődött.

A törés viszont nála sem maradt el, novemberben őt is IR-re tette a Jets egy vállsérülésnek köszönhetően, nem tudta folytatni a felfelé ívelő rookie évét. Attól viszont nem kell tartanunk, hogy nem fog robbantani 2020-ban, mert ha nem is bérelt, de stabilnak tűnő helye van a kezdőben, mellette pedig CJ Mosley fog dolgozni, akire igaz lehet az, mint Hightowerre, hogy sokat fog segíteni fiatal társának a linebackersor közepén. Amiben viszont egyértelműen fel kell majd lépni Cashmannek, az a passz elleni védekezés, de ez minden fiatal védő esetében idővel jön el, sokszor egy egész szezon sem teljesen elég, hogy megértsék, adott játékban mi a kulcs és hogy kell végrehajtani a feladatokat.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!