Connect with us

Hír

Nem nagyon haladnak a tárgyalások az NFL és a szakszervezet között

Bár a liga és a játékosok szakszervezete ugyan megegyezett abban, mi legyen a pozitív Covid-tesztet produkáló játékosokkal, más tekintetben – legyen szó az előszezon hosszáról, a biztonsági előírásokról az edzőtábor alatt vagy épp a pénzügyi problémák következményeiről a fizetési sapka kapcsán – nem sikerült egyességre jutni. Hírösszefoglaló.

Az NFL legújabb javaslata, hogy idén kellene 40 millióval csökkentenie a játékosokra költött összegeket csapatonként, a többi kiesett bevételt pedig majd a jövő évi fizetési sapkában kompenzálnák. A tulajdonosok tehát egyből szeretnék a megszorításokat, a játékosok pedig eltolnák azt részletekben 2030-ig. Egyelőre nem nagyon látni, hogy az álláspontok találkoznak.


A liga jelenleg nagyjából mindennel el van maradva az edzőtáborok indulása és a koronavírus vonatkozásában is, miközben a Chiefs és a Texans (a nyitómeccs résztvevői) informálta az újoncait, hogy számukra hétfőn kezdődik az edzőtábor, ahogy az eddigi szabályok is kimondják (a legtöbbeknek majd július 25-én).


Az NFL legújabb javaslata szerint a játékosoknak lehetőségük lesz kiülni a szezont, amennyiben írásban nyújtanak be kérelmet augusztus 1-ig. A határidő szűk, ellenben egyelőre semmiféle információnk nincs arról, hogy ez pontosan mivel is járna a játékosok fizetésének szempontjából.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!