Connect with us

Érdekességek

Tom Brady megtöri a Bruce Arians-átkot?

Bruce Arians a liga egyik legjobb főedzője és támadóguruja, ugyanakkor az ő vertikális rendszerét időbe telik megszokni. Ezt jól bizonyítja, hogy 2006 óta a három legtöbb turnovert érő játékot produkáló irányító mind vele dolgozott (via PFF):

  • Jameis Winston (2019) – 40
  • Carson Palmer (2013) – 40
  • Andrew Luck (2012) – 40

Elképesztő ez a konzisztencia, Arians kezdő irányítói az első közös szezonjukban egyaránt 40 turnovert érő játékot hoztak össze (ebben benne vannak az elejtett interceptionök is, de nincsenek az irányítótól független okból dobott interceptionök, mint a felpattanó labdák). Ettől függetlenül az offense azért általában hasított az irányítása alatt, még a 30 INT-t dobó Winstonnal is elég jó volt a Bucs.

A veterán mester most minden idők egyik legjobb irányítójával, Tom Bradyvel dolgozhat együtt, akinek jó esélye van megtörni ezt a csúnya sorozatot. Egyrészt Bradynek elég tekintélye van ahhoz, hogy a saját képére formálja az offense-t, amit remekül bizonyít, hogy érkezett Rob Gronkowski a Bucshoz, miközben Arians korábban nem igazán preferálta a tight endeket. Másrészt Brady nem nagyon szokott turnovert érő játékokat csinálni, 2017-ben például az egész szezonban összesen négy (!!) rossz játéka volt, ami máig a legjobb arány a PFF-nél.

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
3 years ago

Két teljesen eltérő karakter és munkastílus. Rohadtul megnézném, hogy folyik egy beszélgetés köztük és ki befolyásolja/dominálja jobban a másikat a szavaival. Bár majd a támadójáték megmutatja, ki mennyire alakította a másikat…

ducksfan
ducksfan
Reply to  bjeela
3 years ago

Arians: figyelj, Tom, itt az egyik play: a két WR elfut 30 ill. 35 yardra, keresztező útvonalon, tisztára játszák magukat, te meg odadobod valamelyiknek. Mit a véleményed?
TB: nem rossz, de én majd odadobom 5 yardra Gronknak, ő majd megoldja.

camillo 7777
Reply to  ducksfan
3 years ago

😃

bjeela
bjeela
Reply to  ducksfan
3 years ago

Nem lehetne, hogy pontosan meghatározzuk, hogy kire jön ki a play? Tudod, Bruce nem szeretem a bizonytalanságokat. Nem kívánok sokat, mindössze azt kérem, hogy mindenki tegye a dolgát, amit precízen előírunk nekik és akkor nem lesz gond. Az ilyen kidolgozatlan “még nem tudom, ki lesz az elkapó a végén” játékokat nem tartom túl sokra.

ducksfan
ducksfan
Reply to  bjeela
3 years ago

De most tényleg, Bruce, olyan nagy kérés az, hogy a snap utáni 1,8. mp-ben a WR pontosan 3,2 yrd-ra legyen a LOS előtt és 2,1 yardra jobbra a pálya közepétől és legalább egy lépéssel a védő előtt?

bjeela
bjeela
Reply to  ducksfan
3 years ago

Természetesen nem, Tom, de megoldhatatlan feladat lenne, ha körbenéznél, hogy a lehetséges további négy opció egyéni megoldásai közül válogass?
és akkor itt néznek először egymásra úgy, hogy mindkettőnek a zsebében kinyílik a bicska… aztán a bézbólütő is…

ducksfan
ducksfan
Reply to  bjeela
3 years ago

majd nem sokkal később bejelentik a Brady – Newton cserét

bjeela
bjeela
Reply to  ducksfan
3 years ago

Vagy kirúgják Bruce-t…

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  bjeela
3 years ago

És cserélnek.

bjeela
bjeela
Reply to  Kopi3.14
3 years ago

jajaja, elhozzák BB-t és Tibi megint menekülni kényszerül. :DDDDD

Nelégyhülye!
Nelégyhülye!
Reply to  ducksfan
3 years ago

A magadfajták nincsenek jóban a tényekkel azt hiszem. :D 2016 óta Brady-é a ligában a 2. legtöbb sikeres 25 yardnál hosszabb átadás, és mielőtt okoskodnál, a levegőben megtett legalább 25 yardosról van szó. Mindezt igazán jó mélységi célpont nélkül, egy évre volt ott Cooks, akit annak lehet nevezni, rajta kívül senki. Többet kéne a PFF-et nézegetni, bár elég lenne meccseket is, levéve a gyűlölet ill. más esetben az elvakult rajongás szemüvegét, és sokkal kevesebb baromságot hordanának össze egyesek…

ducksfan
ducksfan
Reply to  Nelégyhülye!
3 years ago

A magadfajták alatt nem tudom, mit értesz, eddig azt gondoltam, hogy egyedi vagyok; erre kiderül, hogy vannak még ilyenek? Még ilyet…
Meccseket szoktam nézni, Pats meccset csak ha PO van vagy kedvenceim ellen tolják. Gyűlölet nincs bennem se Brady, se a Pats ellen, nem ők a kedvenc csapatom ill. QB-m, és igen, inkább szurkolok ellenük, mint értük (a Seahawks – Pats SB-n gondban is voltam :D); ennyi. A teljesítményüket elismerem. És ez is ennyi.

Sokkal kevesebb baromságot a szakértők hordanak össze, én nem tartom magam annak (meglepetés!), ezért kommentelek és nem cikket írok.

Ha ez a viccesnek szánt komment ennyire megzavart, hát, így jártál :D

camillo 7777
3 years ago

Hát ebből átlag 13-15 int lesz. 😃

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x