Connect with us

Érdekességek

Tom Brady megtöri a Bruce Arians-átkot?

Bruce Arians a liga egyik legjobb főedzője és támadóguruja, ugyanakkor az ő vertikális rendszerét időbe telik megszokni. Ezt jól bizonyítja, hogy 2006 óta a három legtöbb turnovert érő játékot produkáló irányító mind vele dolgozott (via PFF):

  • Jameis Winston (2019) – 40
  • Carson Palmer (2013) – 40
  • Andrew Luck (2012) – 40

Elképesztő ez a konzisztencia, Arians kezdő irányítói az első közös szezonjukban egyaránt 40 turnovert érő játékot hoztak össze (ebben benne vannak az elejtett interceptionök is, de nincsenek az irányítótól független okból dobott interceptionök, mint a felpattanó labdák). Ettől függetlenül az offense azért általában hasított az irányítása alatt, még a 30 INT-t dobó Winstonnal is elég jó volt a Bucs.

A veterán mester most minden idők egyik legjobb irányítójával, Tom Bradyvel dolgozhat együtt, akinek jó esélye van megtörni ezt a csúnya sorozatot. Egyrészt Bradynek elég tekintélye van ahhoz, hogy a saját képére formálja az offense-t, amit remekül bizonyít, hogy érkezett Rob Gronkowski a Bucshoz, miközben Arians korábban nem igazán preferálta a tight endeket. Másrészt Brady nem nagyon szokott turnovert érő játékokat csinálni, 2017-ben például az egész szezonban összesen négy (!!) rossz játéka volt, ami máig a legjobb arány a PFF-nél.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!