Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Panthers

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Ezen a héten az NFC South csapatai érkeznek, ma pedig a Panthers kerül sorra.

Szavazni a Panthers playeire szombat este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Newton menekülése a Patriots ellen – 2013 week 11

Ha az ember Newtonra gondol, akkor elsősorban nem a tűpontos passzok, hanem a nagy futások jutnak az eszébe. Noha passzolásban sem volt teljesen elveszve, de valóban a lábában rejlett az igazi veszély. Ezt a Patriots védők hamar megtapasztalták, mikor Newton egy -10 yardos játékból hozott össze egy first downt, miközben beültetett mindenkit a hintába.

View post on imgur.com

#2 Newton Superman TD – 2015 week 2

Ha pedig Newton és a futások, akkor nem lehet kihagyni a Texans elleni TD-t, mikor valóban átment Supermanbe, és megpróbálta átugrani a védőket. Nem sikerült teljesen tökéletesen az ugrás, de a lényeg, hogy sikerült TD-t szerezni.

View post on imgur.com

#3 Ed Dickson fumble TD – 2015 week 4

Szakad az eső, és emiatt a futód kezéből kiverik a labdát félpályán? Semmi gond, ott a TE, aki szépen elkapja a kiperdülő labdát, majd azzal a lendülettel be is fut a célterületre.

View post on imgur.com

#4 Luke Kuechly 2 play 2 INT – 2015 week 12

Oké, itt kicsit csaltam, mert ez megint 2 play, de annyira összfügg, hogy lehet egynek is venni. A Cowboys ellen Kuechly leszedte Romo passzát, és visszafutott vele TD-re. Megvolt az extrapont, a kickoff (touchback) is, jött megint egy passz Romotól… és Kuechly azt is leszedte. Konkrétan két egymást követő playben szerzett INT-et. Többek között ezért is ő volt az egyik legjobb a posztján.

View post on imgur.com

#5 Corey Brown 86 yardos TD – 2015 NFC Championship

Az NFC-döntő elég simára sikerült, de az elején még nem lehetett tudni, hogy ebből nagy kiütés lesz. Egészen addig, amíg Newton ki nem osztott egy 86 yardos TD-t Brownnak. Ez a play egyértelművé tette, itt csak a Panthers nyerhet, már csak azért is, mert a TD után a Cardinals védők egymásnak estek az oldalvonalon, hogy kinek a hibája is volt ez.

View post on imgur.com

#6 Ted Ginn ezt elkapta… nem is akárhogy – 2016 week 11

Ted Ginnek odadobni a labdát soha nem volt életbiztosítás. Nagyjából minden másodikat elejtette, de néha meg olyan elkapásokat sikerült összehoznia, hogy az ember nem érti, a sokkal könnyebb labdákkal mi baja van. A Saints ellen pl. úgy sikerült 40 yardos TD-t szereznie, hogy a lába éppen csak bent maradt, miközben a labdát is kb ujjheggyel kapta el. (Elsőre nem is adták meg, de visszanézés után már igen).

View post on imgur.com

#7 Christian McCaffrey is Supermant játszik – 2019 week 5

A tavalyi szezon nem sikerült túl fényesre, egyedül McCaffrey miatt lehet rá valamennyire pozitívan visszagondolni. A Panthers futója úgy gondolta, megpróbálja leutánozni Newton Superman játékát, csak emel egy kicsit a téten. Először stiff armolt egy Jaguars játékost, és utána próbálta meg átugrani az útjában lévő védőt. Az ő ugrása sem volt teljesen tökéletes, de attól még TD-t ért.

View post on imgur.com

Szavazás:

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ketteske
Ketteske
2020-08-07 22:15

Nekem ez a Ginn TD:
m.youtube.com/watch?v=24AI8KXLzW0
(0:33-tól)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x