Connect with us

Hír

Az NFL nem zárja ki egy buborék bevezetését a rájátszásra

Az NBA-ben és az NHL-ben elég jól működik a buborék, ahol elzárják a játékosokat és a stábtagokat a külvilágtól egy meghatározott időre, amíg befejezik a szezont – senki nem produkált pozitív koronavírustesztet. Az NFL-ben nem lesz ilyen buborék (ahogy az MLB-ben sincs), így nagyobb a fertőzés lehetősége.

Épp ezért Sean Payton felvetette az NFL versenybizottságának, hogy a rájátszásra létre lehetne hozni egy ilyen buborékot, amit Troy Vincent (NFL executive VP of football operations) nem vetett el egy tegnapi, újságírókkal tartott konferenciahívás során. Egyelőre viszont nem ez a terv, és Vincent abban sem biztos, hogy ezt legálisan meg lehet oldani, hiszen kelleni fog hozzá a játékosok szakszervezetének engedélye is többek közt.

A szezon végének közeledtével a contender csapatok egyre jobban rá fognak feszülni, hogy ne legyenek fertőzöttjeik, igyekeznek majd egyre óvatosabbak lenni. Ez főleg akkor lehet igaz, ha esetleg szezon közben néhány csapatnál kialakulnak fertőzések és ez megnehezíti vagy ellehetetleníti egy vagy két mérkőzésüket. Így egyáltalán nem zárható ki, hogy önkéntesen bevonulnak arra a körülbelül egy hónapra egy buborékba, hogy minél jobb esélyeik legyenek a Super Bowl megnyerésére.

Ezzel egyébként elveszne a hazai pálya előnye a rájátszásban, így a kiemelteket például hátrány is érheti ebből a szempontból, bár ha még december-januárban sem lehetnek szurkolók a nézőtéren, akkor ez kevésbé lesz hangsúlyos érv a buborék ellen.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2020-08-20 09:18

“…bár ha még december-januárban sem lehetnek szurkolók a nézőtéren…”
Épp tegnap írtátok, hogy a Chiefs azt tervezi, hogy már a nyitómeccsen is lesznek szurkolók a nézőtéren. (és egyébként több csapat van, amely rajtuk kívül ugyanebben gondolkodik).
Ebben a sportágban a hazai pálya legnagyobb előnye a rájátszásban nem is a szurkolók, hanem az, hogy amíg a kiemelt (hazai) csapatnak nem kell utazni, addig a vendégnek kell. Sokszor nem is keveset. Vagyis amíg a kiemelt csapat edz és készül, addig az ellenfele repked és akklimatizálódni próbál.
Másrészt nem véletlen, hogy pont az MLB és az NFL nem erőlteti a buborékot. Ez az a két sportág, ahol gyakorlatilag nem találni olyan területet, ahol megfelelő számú létesítmény állna rendelkezésre ehhez. Sehol nincs annyi pálya és edzőkomplexum, ahol az edzéseket ennyi csapat lebonyolíthatná…

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Fetyke
2020-08-20 11:41

Olyan apróságokról nem is beszélve, hogy az NFL csapatok rostere (+ PS + valószínűsítem a stáb) is jóval nagyobb.
Mondjuk a buborék nem feltétlenül kell hogy jelentsen egy buborékot.

Fetyke
Fetyke
Reply to  conspiracy theory
2020-08-20 13:20

Kettőnél több helyszínnel már nincs értelme buborékozni, mert összesen 4 (idei évtől a WC-ban 6) helyen játszanak mérkőzéseket a rájátszásban.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Fetyke
2020-08-20 13:37

Én is egy NFC/AFC buborékra tippelnék.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2020-08-21 12:39

“… a rájátszásra létre lehetne hozni egy ilyen buborékot, amit Troy Vincent (NFL executive VP of football operations) nem vetett el egy tegnapi, újságírókkal tartott konferenciahívás során”
…amit egy hermetikusan elzárt atombunkerből ejettett meg :)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x