Connect with us

Hír

Az NFL nem zárja ki egy buborék bevezetését a rájátszásra

Az NBA-ben és az NHL-ben elég jól működik a buborék, ahol elzárják a játékosokat és a stábtagokat a külvilágtól egy meghatározott időre, amíg befejezik a szezont – senki nem produkált pozitív koronavírustesztet. Az NFL-ben nem lesz ilyen buborék (ahogy az MLB-ben sincs), így nagyobb a fertőzés lehetősége.

Épp ezért Sean Payton felvetette az NFL versenybizottságának, hogy a rájátszásra létre lehetne hozni egy ilyen buborékot, amit Troy Vincent (NFL executive VP of football operations) nem vetett el egy tegnapi, újságírókkal tartott konferenciahívás során. Egyelőre viszont nem ez a terv, és Vincent abban sem biztos, hogy ezt legálisan meg lehet oldani, hiszen kelleni fog hozzá a játékosok szakszervezetének engedélye is többek közt.

A szezon végének közeledtével a contender csapatok egyre jobban rá fognak feszülni, hogy ne legyenek fertőzöttjeik, igyekeznek majd egyre óvatosabbak lenni. Ez főleg akkor lehet igaz, ha esetleg szezon közben néhány csapatnál kialakulnak fertőzések és ez megnehezíti vagy ellehetetleníti egy vagy két mérkőzésüket. Így egyáltalán nem zárható ki, hogy önkéntesen bevonulnak arra a körülbelül egy hónapra egy buborékba, hogy minél jobb esélyeik legyenek a Super Bowl megnyerésére.

Ezzel egyébként elveszne a hazai pálya előnye a rájátszásban, így a kiemelteket például hátrány is érheti ebből a szempontból, bár ha még december-januárban sem lehetnek szurkolók a nézőtéren, akkor ez kevésbé lesz hangsúlyos érv a buborék ellen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!