Connect with us

Hír

Belichick nem zárja ki, hogy rotálja az irányítóit

A New England Patriotsnál jelenleg mindhárom irányító, név szerint Brian Hoyer, Jarrett Stidham és Cam Newton is ugyanannyi snapet kap az edzőtáborban, egyelőre semmiféle hierarchia nem alakult ki közöttük, eddig a rendszerben töltött tapasztalat alapján lettek sorba rakva (tehát Hoyer megy fel először, végül pedig Newton). Ez a hozzáállás pedig elvezette az újságírókat ahhoz a gondolathoz, hogy mi van akkor, ha Bill Belichick nem is nevez ki igazi első számú irányítót a Dolphins elleni nyitómeccs előtt, hanem QB1a-t és QB1b-t fog használni, tehát rotálja majd a játékosait.

Mike Reiss felvetésére, miszerint segítené-e a csapatot az irányítók rotálása, így válaszolt Belichick:

“Akár segítheti is. Mindig azt mondom, hogy azt fogom csinálni, ami szerintem a legjobb a csapatnak, ami a legtöbb esélyt adja a győzelemre. Bármi is legyen az, meg fogjuk fontolni. Legyen az mondjuk az egyik oldalra eltolt támadófal vagy 23 personnel vagy bármi. Ha segít nyerni, akkor bármit megfontolok.”

Érdekes felfogás lenne több irányítót használni egy meccsen, már csak azért is, mert nagyon más stílusú játékos Stidham és Newton (feltehetőleg ők lennének, akik valóban pályára is lépnének ilyen helyzetben). De persze lennének előnyei is. Az ellenfeleknek sokkal nehezebb lenne felkészülniük a Patriotsból, Newton egészségét is jobban meg lehetne tartani, Stidhamről is egyre több információt lehetne szerezni, és tovább lehetne kísérletezni, amit Belichick egyébként is szeret és a szeptemberi meccseket is az előszezon meghosszabbításának tartja, most pedig előszezon nélkül különösen nagy hiányérzete lehet majd ilyen szempontból.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!