Connect with us

Hír

McCarthynak hiányozni fog a játékhívás

Mike McCarthy Green Bay-i karrierje során szinte végig maga hívta a támadójátékokat – habár az utolsó években bőven érhette kritika emiatt -, Dallasban viszont nem ő fogja vezényelni a támadó drive-okat, hanem Kellen Moore, akivel tavaly a második leghatékonyabb volt a Cowboys támadósora. McCarthy most elmondta a TheAthletic.comnak, hogy hiányozni fog neki a játékhívás, de a csapatnak most az a legjobb, ha megmarad a tavalyi felállás.

“A legfontosabb dolog egy főedző esetében, hogy azt kell csinálnod, ami a legjobb a csapatnak. Azt tudom, hogy hiányozni fog a játékhívás. Már most hiányzik több része is. De ebben az a felelősségem, hogy segítsek Kellennek, hogy a legjobb play-caller lehessen. Még mindig nagyon fiatal, de nagyon jó esze van hozzá. Lenyűgözött az eddigiek során, az alapok lerakásától a játékosoknak való átadáson át a pályán mutatott edzősködésig. Úgyhogy ez a legjobb döntés a csapat számára.”

Jó dolog, hogy ezt beismeri McCarthy, kevesen adnák át ezeket a feladatokat támadóoldali főedzőként a koordinátornak, főleg ha világéletükben ők hívták a játékokat az offense-nek. Ez is mutathatja az egy év kihagyás alatti fejlődést, amiről hallani lehetett McCarthy kapcsán. Emellett mutatja a főedző és a klub hitét Moore-ban is.

Azt persze tegyük hozzá, hogy volt már rá alkalom, hogy McCarthy átadta a play-calling feladatokat koordinátorának, egész pontosan 2015-ben, azonban miután gyengén szerepelt a támadósor, még a szezon vége előtt visszavette ezeket a jogokat. Nem elképzelhetetlen, hogy ha esetleg rosszul szerepelne a Dallas támadóoldalon, akkor ismét magához ragadná a kezdeményezést McCarthy (habár azt nehéz elképzelni, hogy ez az offense gyengén muzsikáljon).

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
3 years ago

Lehet JJ bácsi kérése volt ez állásintejun.

bjeela
bjeela
Reply to  camillo 7777
3 years ago

Egyértelműen nem McC döntése volt…

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  camillo 7777
3 years ago

Igazad lehet, csak JJ bácsi nem szokott kérni.

camillo 7777
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

Probáltam diplomatikus lenni. 😃😃😃

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x