Connect with us

Podcast

Kedd Esti Fények #1

Új adással jelentkezünk a Tribün csapatával közösen, minden kedden 19 órától a Facebookon élőben! Ez a Kedd Esti Fények, ahol kibeszéljük a hét meccseit és történéseit!

ERRE a linkre jobb klikk –> “link mentése másként” opcióra kattintva pedig le is tudjátok tölteni a teljes epizódot.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aranytöküJimmy
aranytöküJimmy
2020-09-24 16:21

Hatalmas hülyeség volt neki menni elsőre a 2 pontosnak. Ha nem jön be, már pedig nem jött be akkor hova sietsz? Sehova. Vesztettél. Kivéve ha Falcons az ellenfél. Lehet tökösnek lenni, legyen is aki nyerni akar valamit de itt már az volt a tét megmarad e az esély a hosszabbításra. Ez kb olyan volt mint egy Super Bowl döntőben 33-26-nál TD-t szerzel 1 percel a vége előtt de inkább a 2 pontosra mész rá mert győzni akarsz. Ha nem jön be elbuktál.

Danika
Danika
Reply to  aranytöküJimmy
2020-09-24 16:57

Ha halgatod a 4th and long podcastat, ott Zoli tök jól elmagyarázza, hogy miért van értelme nekimenni elsőre.

katonadani
Reply to  aranytöküJimmy
2020-09-24 17:31

Előbb-utóbb úgyis rá kell menned a kétpontosra, és ha elrontod bármelyik TD után, akkor így is úgy is szinte biztosan kikapsz. De ha előbb mész rá, akkor ott az a pár százaléknyi esély, hogy mégsem. Mert akkor még tudod úgy alakítani a későbbi támadásod, hogy jobban sietsz.

Azt hiszem @chiefsanalytics írt twitterre ezzel kapcsolatban egy jó hasonlatot, ami valahogy így szólt: A munkahelyeden egy másik emberrel versengesz az előléptetésért és a következő 6 hónapnyi teljesítményetek alapján lesz egyikőtök előléptetve. Mikor szeretnéd megtudni, hogyan áll a versenyetek? A vége előtt 3 héttel vagy inkább 3 hónappal? Ha később tudod meg, már semmi esélyed változtatni, de ha előbb megtudod, akkor még rá tudsz tenni egy lapáttal.

aranytöküJimmy
aranytöküJimmy
Reply to  katonadani
2020-09-24 18:02

Hát nem tudom.. ég és föld a két példa szerintem. Mindkét esetben nagy az esély a vereségre ez egyértelmű, de ha elbukod a 2 pontost és 3 perccel a vége előtt 9 pont a hátrányod ott milyen taktika létezik? 8 pontos hátrányban tudsz bízni a védelembe és egy GW driveban.

“Mert akkor még tudod úgy alakítani a későbbi támadásod, hogy jobban sietsz.” Ez pont arra igaz amit én írok szerintem, utána már nem nagyon tudsz mit alakítani azon kívűl hogy vársz egy lúzerkedő csapatra. Remélem lesz még sok ilyen idén hogy legyen egy nagyobb minta kinek van igaza :)

katonadani
Reply to  aranytöküJimmy
2020-09-24 18:36

ha nem mész neki elsőre: lassabban vezeted az utolsó drive-od, hogy ellenfélnek ne maradjon ideje visszatámadni. Bízol egy utolsó 2 pontosban, ami lehet bejön, lehet nem jön be. Ha nem jön be, 0 esélyed marad, mert lefuttattad az órát.

ha nekimész elsőre: ha sikerül, szuper, másodikra lefuttatod az órát és nyertél. Ha nem sikerül, akkor nem futtatod le az órát másodikra, hanem siketsz, lesz még mondjuk fél perced és egy onside kicked. Nyilván kicsi esély, de még mindig több, mintha később mentél volna neki.

Amúgy pont a cowboys mutatta be tökéletes példával, hogy miért kell előbb nekimenni. Ha másodjára mennek neki és nem sikerül, akkor kikaptak volna. Így meg nyertek. Nyilván ez extrém példa, de ebben az esetben csak extrém esetben nyerhetsz. Ha másodjára hagyod a döntést és kihagyod, akkor még extrém esetben sem tudsz nyerni.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x