Connect with us

Kupaktanács

Kupaktanács #2 – Sérülések és MVP Wilson

Sérülés sérülés hátán, egy megállíthatatlan Russell Wilson, és jó pár forró kispad. Ezúttal négy szerkesztő (katonadani, Leonidasz007, Jarred, alatriste) mondta el a véleményét a második forduló legérdekesebb kérdéseiről.

Hihetetlen mennyiségben sérültek le a játékosok a második héten, olyan sztárok dőltek ki, mint Nick Bosa, Christian McCaffrey, Courtland Sutton, Saquon Barkley vagy Tavon Young, de Drew Lock és Jimmy Garoppolo is kénytelen pár meccset ki hagyni. Ki a legnagyobb veszteség, kit lesz a legnehezebb pótolni?

Leonidasz007: A legnagyobb veszteség szerintem egyértelműen Lock lehet, még akkor is, ha nem igazán láttuk tőle milyen teljesítményre képes valójában. Fiatal feltörekvő irányítóként viszont még így is nagyobb hatással lehet a csapata játékára, mint a többi sérülést szenvedő játékos. Rajta kívül én még Nick Bosa kiesését érzem kritikusnak, mert egyértelműen a 49ers pass rush vezére lett és Buckner távozása után amúgy is visszaesést vártam a csapatrésztől.

katonadani: Nyilván a két irányító a legnagyobb veszteség, hiszen nekik van a legnagyobb ráhatásuk a játékra (gondoljunk bármit is Lockról és Garoppolóról). A Broncosnál fontos lenne tudni, mi is rejlik a fiatal QB-ban, így pedig kevesebb esély van ezt kideríteni, a 49ers pedig ha beleszalad pár nem várt vereségbe, akkor akár a playoff is elúszhat – habár szerencséjükre a Giants, Eagles, Dolphins trió következik, amit akár még így is lehet hozni, de ha mégsem, akkor az sokat jelenthet. Engem az érdekel még talán a legjobban, hogy Christian McCaffrey-t hogyan pótolja a Panthers, mert nagyon sokat jelentett az offense-nek.

Jarred: Ha azt vesszük figyelembe, mekkora hatást tett Bosa egy korábban ligautolsó védelemre, akkor számomra egyértelmű, hogy az ő kiesése a legnagyobb. Ami még fájó lehet, az McCaffrey, mert kb. egyedül benne lelhettek örömet a Panthers szurkolók.

alatriste: A két irányító posztjukból adódóan súlyos veszteség. Azonban ha azt nézzük, hogy a liga két talán legjobb futója (de mindenképp top 5) kiesett az amúgy nem túl erős csapatuk támadósorából, akkor lehet, hogy hasonló a veszteség. McCaffrey valóban az egyszemélyes hadsereg a Panthersben, de Barkley is igen fontos tagja a New York-i alakulatnak (bár utóbbinál nyilván a fő kérdés 2020-ban, hogy Jones mennyit fejlődik). Nick tavaly lehengerlő volt és bár sokkal jobb játékosnak tartom a posztján, mint Jimmy G-t, ha választani lehetne, minden bizonnyal a fiatalabb Bosát nélkülöznék inkább a szurkolók. Viszont más szempontból a kiesett játékosok nagy részéről tudjuk, hogy mit lehet elvárni, ellenben például Lockkal, akinek a kiesése emiatt különösen fájó lehet. Neki egy bizonyítási éve következne, amiből ha nem csak 1-2 mérkőzést hagy ki, hanem elnyúlik a felépülése, akkor nem biztos, hogy be tudja bizonyítani, hogy ő a csapat jövője.

Russell Wilsont, még ha csak felügyelettel is, de hagyja főzni Pete Carroll. A hosszú passzai már-már legendásak, elképesztően magas szinten játszik. Végre meglehet neki a már nagyon kijáró MVP-cím?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!