Connect with us

Összefoglaló

Nyíl a szívbe

A nyugaton élő indián törzs az ősz beköszöntével keletre vándorolt, hogy új szálláshelyet találjon magának. Rá is leltek a tökéletes ideiglenes otthonra, és le is telepedtek ott. Amit azonban nem tudtak, hogy a helyen egy ősi átok ül, és minden éjjel egy óriás holló jelenik meg az égen, mely elragad mindenkit, ki kimerészkedik a sátrából. Nagy rémületében a teljes törzs a Főnökhöz fordult segítségért, kinek legidősebb fia elhatározta, megöli a rettegett hollót. A következő éjszaka felkapta a íját, felmászott a legmagasabb hegy tetejére, és mikor a holló újra feltűnt az égen, négy nyilat is kilőtt rá. Mind a négy nyíl megsebezte a hollót, de az rendíthetetlenül közeledett, mígnem egy ötödik vessző át nem fúrta a szívét. A rettegett holló elpusztult, és az egész törzs a Főnök fiát éltette bátorságáért.

Kansas City Chiefs @ Baltimore Ravens 34 – 20

Az év egyik legjobban várt mérkőzése nem egészen azt hozta, amit minden semleges szurkoló remélt. Az első félidőben gyakorlatilag csak a Chiefs volt a pályán, a Ravens támadók semmit nem haladtak előre, a védelem pedig tehetetlen volt Mahomes ellen. A Chiefs az első 5 drive-ból 4 TD-t szerzett, és nagyon gyorsan egy magabiztos előnyre tett szert. Mahomest még az sem zavarta meg, hogy 3&14-nél a Ravens védők azonnal az arcában termettek, így is kiosztott egy 49 yardos TD-t.

A túloldalon Lamar Jackson szenvedett, de ez nem csak az ő hibája volt. A célpontjai több sima labdáját is elejtették (egészen pontosan ötöt), és gyakorlatilag minden drive gyors punttal ért véget. Az egyetlen értékelhető játékot az első félidőből a speciális egység szállította, az újonc Devin Duvernay ugyanis 93 yardos kickoff return TD-t szerzett. Ha ez nincs, akkor sokkal nagyobb bajban lett volna a Ravens, noha a félidei 27-10-es állás sem volt túl biztató.

Egyértelmű volt, hogy csak akkor van esélye a Ravensnek, ha a második félidőben valahogy sikerül megállítani a Chiefs támadásait, és az offense nem hibázik többet. Ez kezdetben úgy tűnt sikerülhet is. A defense előbb egy fumble-t harcolt ki, majd félpályán sikerült egy 4&1-et is kivédekezni. Ennek a két jó védekezésnek köszönhetően Lamar megkapta az esélyt, hogy megmentse a meccset, és sikerült is 10 pontot felpakolni a táblára. Ez azonban lehetett volna 14 is, ha Mark Andrews nem ejt el egy könnyű TD passzt.

Akárhogy is, a Ravens feljött egy labdabirtoklásra, viszont ahogyan az sejthető volt, a védelem harmadszorra már nem tudta megállítani a Chiefst. Mahomes újra végigment a pályán, és a gólvonalhoz érve Andy Reid behívott egy olyan playt, amire senki nem tudott volna felkészülni. Az LT Eric Fisher felállt a szokásos pozíciójába, viszont mint jogosult elkapó. Mahomes egyből őt is vette célba, és egy könnyű TD-t szerzett a Chiefs.

Mindezek után a Ravensnek még mindig lett volna esélye, viszont gyorsan kellett újabb TD-t szereznie. Ez azonban nem jött össze. Noha a red zone-ba sikerült eljutni, Jackson kétszer is túl sokat ment hátra, és két nagy sacket szerzett a Chiefs, ami egy 4&24-es szituációt eredményezett. Ezt nem sikerült megoldania a Ravensnek, ezzel pedig gyakorlatilag véget ért a mérkőzés, a Chiefs lefuttatta az órát.

Ravens részről az első félidőt a teljes dekoncentráltság jellemezte. A védők rendre rosszul reagáltak, az elkapók meg sima labdákat ejtettek el. Ebben a helyzetben Lamar sem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, és a meccset végül 100 passzolt yard alatt fejezte be. Ez az eredmény nem feltétlenül csak az ő hibája volt, de neki is voltak érthetetlen döntései, két INT-et érő dobása is volt, amit meg a Chiefs védők nem tudtak elkapni.

A túloldalon majdnem minden tökéletesen működött. A harmadik negyedben volt egy kis megingás, de a Chiefs végig az irányítása alatt tartotta a meccset. Mahomes ismét parádésan játszott 385 yardot és 4 TD-t osztott ki, valamint egyszer lábon is bejutott a célterületre. Az egyetlen negatívum a Chiefs oldalán meglepő módon a múlt héten hibátlanul játszó Harrison Butker volt, egy mezőnygólt és egy extrát is kihagyott. Ez nem az ő estéje volt, de szerencséjére a többiek annyira jól játszottak, hogy ez most belefért.

A Chiefs tehát címvédőhöz méltóan játszott, és januárban valószínűleg még nagyon sokat fog számítani ez a győzelem.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!