Connect with us

Érdekességek

Russell Wilson ilyen ütemben 74 TD-vel fejezi be a szezont – irányítórekordok a 3. hétről

Újabb izgalmas vasárnapon vagyunk túl, és bár volt pár pazar teljesítmény, egyszerűen nem lehet elmenni Russell Wilson zsenialitása mellett.

A Seahawks irányítója jelenleg 14 TD-nél jár, ami a legtöbb három mérkőzés után az NFL történetében, miközben mindössze egyetlen INT-je van (tegyük hozzá, az interception nem az ő hibája, a 14 TD meg könnyen 15 lehetne, ha DK Metcalfnka kicsivel több esze lenne). Továbbá ő az első játékos, akinek 4+ TD-passza van sorozatban három meccsen is, illetve az ötödik irányító, akinek egymás után kétszer is sikerült legalább öt TD-t passzolnia. Ilyen ütemben 74 hatpontossal zárja az évet, nem kicsit megdöntve Peyton Manning 55 TD-s rekordját (a 74 TD-re azért ne fogadjunk, de a rekorddöntésre van esély).


Nem csak Wilsonnak volt nagy estéje. Philip Rivers a Jets ellen megdobta a 400. TD-jét, illetve átlépte a 60 ezer passzolt yardos határt. Ő mindössze a hatodik irányító, aki elérte ezt a két mérföldkövet, és további 20 TD-vel és 1300 yarddal mindkét kategóriában feljönne az ötödik helyre, megelőzve Dan Marinót.


Az újonc Joe Burrownak nem volt olyan jó meccse, mint a két kollégájának, de így is beállított egy rekordot. Három meccs alatt 91 jó passza van, ami legtöbb valaha egy újonctól. Illetve jelenleg ő birtokolja a legtöbb passzkísérlet rekordját egy meccsen elsőévesként: a második héten 37 passza volt jó. A győzelem még nem jött össze, de eddig legkevésbé sem rajta múlott.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tmbb
tmbb
3 years ago

74?!
Tegnap a Bayern-nél is (FC Hollywood) is véget ért egy fejezet, egy 8:0 után sima 1:4 egy Hoffenheimtől!
Lehet, hogy Fitzmagic?!?!

Vicgeordie
Vicgeordie
3 years ago

“Big Ben után a második, akinek egymás után kétszer is sikerült legalább öt TD-t passzolnia”

Ez így nem teljesen igaz, mert előtte ez sikerült Bradynek, Culpeppernek és Tom Floresnek is. Inkább Big Ben (2014) óta az első :)

https://mobile.twitter.com/ByTimBooth/status/1310384125694472193

renningan
renningan
Reply to  Vicgeordie
3 years ago

Uh, köszi, javítom.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x