Connect with us

Összefoglaló

Szentségtörés

Las Vegas városa új szentélyt épített, melynek felszentelésére New Orleansból hívatott papokat és szerzeteseket. A város figyelmeztette őket az utat rettegésben tartó fosztogatókra, de a papok nem törődtek a figyelmeztetéssel. Úgy gondolták, nem érheti baj őket az úton. Az út első harmadát békében és nyugalomban tették meg, de mikor leszállt az éjszaka, a fosztogatók lecsaptak rájuk. A felkészületlen, és fegyvertelen papok nem tudtak semmit sem tenni a fosztogatók támadása ellen, és életüket féltve rohantak vissza szeretett városukba. A többség ugyan el tudott menekülni a támadás helyszínéről, de az útra vitt minden kincsük a fosztogatók zsákmánya lett.

New Orleans Saints @ Las Vegas Raiders: 24 – 34

A 2. hét nem hozott túl sok meglepetést, szinte minden meccsen az esélyesebb csapat nyert (mégha sokszor szoros is volt a végjáték). A hétfő esti meccs azonban megtörte ezt a sorozatot, pedig nagyon nem úgy indult a meccs, hogy ezt a Raiders fogja megnyerni.

A Saints nagyszerűen kezdte a mérkőzést, másfél negyeden keresztül minden úgy alakult, ahogy azt Sean Payton szerette volna, és 17-7-re még vezetett a Saints. Utána azonban totális összeomlás következett, és a csapatra leginkább a dekoncentráltság volt jellemező. Ez pedig két módon mutatkozott meg: állandó védelmi hibákkal, és rengeteg szabálytalansággal. A defense-ben gyakorlatilag mindenki alulteljesített, rendre rossz szöget választottak, a szerelésekről lecsúsztak, és semmilyen ellenállást nem tudtak kifejteni. Ennél nagyobb baj volt, hogy a Saints 10 szabálytalanságot szedett össze, amiből 129 yardot vesztett. Ennek egy jelentős része a támadóktól érkezett, és volt olyan pillanat, hogy 3 egymást követő playben sikerült szabálytalankodni. Ilyen körülmények között még egy jól játszó Brees is nehezen boldogult volna, de ezen a meccsen neki sem ment a játék.

Noha a statisztikái nem feltétlenül ezt mutatják (26/38, 312 yard, 1 TD, 1 INT), de a Saints irányítója sem lógott ki a sorból. Mélységi célpont felé egyszer sem nézett, de igazából még 10 yard távolságra sem dobott. Szinte csak checkdown passzokkal operált, és a yardjainak többségét az elkapások után hozták össze. Továbbá dobott egy teljesen érthetetlen INT-et is. Gyakorlatilag tökéletesen az LB kezébe dobta a labdát, miközben az elkapója jóval messzebb volt. Nagyon hiányzott Thomas, akit szinte mindig meg tudott játszani.

A Raiders ellenben egy tökéletes meccset hozott le, és a kezdeti gyengélkedés után Gruden képes volt változtatni a taktikán. Az első negyedben ugyanis megpróbált hosszú passzokat dobatni Carral, de ezek egyáltalán nem sikerültek. Az első ilyen hosszú passzt Carr csúnyán túldobta, a másik kettőből pedig sack lett. Hiába tartott ki a fal sokáig, annyira nem volt senki megjátszható, hogy Carr végül a földön végezte.

Ezt a három játékot látva, Gruden úgy döntött változtat, és inkább rövidebb játékokkal próbál meg előrehaladni. Ez a váltás tökéletesen bevált. Az addig akadozó Raiders offense pedig életre kelt, és négy egymást követő drive ért véget pontszerzéssel (24 pont) amik között még egy félidő is volt, amikor a Saintsnek esélye lett volna rendezni a sorait. Ennek a váltásnak a legnagyobb haszonélvezője Carr mellett (28/38, 282 yard, 3 TD, 0 INT) Darren Waller volt, akit az irányító 16 alkalommal vett célba, a TE pedig ezekből 12 elkapást 103 yardot és 1 TD-t jegyzett.

A mérkőzés előrehaladtával egyértelművé vált, a Saints itt csak úgy fog tudni nyerni, ha az ellenfele hibázik. És meglepő módon hibázott. A negyedik negyedben Jalen Richard, a Raiders futója elejtett egy tossból hátradobott labdát, és a Saints védők voltak az ügyesebbek. Ez akár visszahozhatta volna a meccsbe a Saintset, viszont a New Orleans támadói semmit nem tudtak kezdeni ezzel az ajándék labdával. A drive félpályán elhalt, a Raiders visszakapta a labdát, és büntetett. 10 playből 74 yardot tett meg a hazai csapat, majd Richard egy 20 yardos TD futással javította ki a korábbi hibáját.

Ezzel a pontszerzéssel gyakorlatilag véget ért a meccs. Ugyan a Saints még tudott szépíteni az eredményen, de túl sok reménye már nem volt. Igaz, 31-24-nél ha sikerül megállítani a Raiderst, akkor még lett volna egy halvány remény, de 3. kísérletnél Janoris Jenkins egy buta pass interference büntetést kapott, ahol felesleges volt szabálytalankodnia, Ruggs nem tudta volna elkapni a labdát. Az eset hatására a Raiders mezőnygól távolságba ért, Carlson pedig 54 yardról nem hibázott, és a Saints minden maradék reményét is összetörte.

A Raiders teljesen megérdemelten nyert, sokkal koncentráltabban játszott ellenfelénél, és mikor kellett, tudott változtatni az addigi taktikán. Ráadásul Gruden mert kockáztatni is, kétszer is nekiment 4&1-nek, ami mindkétszer sikerült. Ha a továbbiakban is így játszik a csapat, akkor a Raiders még komoly meglepetéseket fog okozni idén. A következő pár fordulóban viszont brutál nehéz lesz a sorsolás (Patriots, Bills, Chiefs, Buccaneers), így sok minden kiderül majd a csapatról.

28 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
28 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
d zoli
d zoli
3 years ago
d zoli
d zoli
3 years ago

A tampai kalózok köszönik a Las Vegasi kollégák segítségét. Minesotában viszont kifulladni látszik a martalócos buli.

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  d zoli
3 years ago

Minesotában semmi se fullad ki, csak a Vikings szezon

d zoli
d zoli
Reply to  RvBalazs
3 years ago

Ez egy játék?

Akkor:
Minesotában nem fullad ki semmi csak a lilák szezonja.

OK. Te jössz.

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
3 years ago

Milyen kifulladás? Elkezdődött a szezon?

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
3 years ago

Mé, emmég nemaszezon?

bjeela
bjeela
3 years ago

Na, esse látta jönni senki, aztán lett belőle olyan csattanás, hogy az lesz a csoda, ha ebből felállnak a Szentek.

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
3 years ago

Dehát ez csak egy meccs. Majd Packers fogadják és Lionsba mennek. No ha ott megégnek akkor fődetrá.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
3 years ago

Stimmel, ez csak egy meccs, de mekkora égő már! Fű-fa-virág SB-be várta ezt a csapatot, a legyőzhetetlenség nimbusza vette körül, erre már a második meccsen elég, mint egy két centis spárga…

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  bjeela
3 years ago

Ez még nem zárja ki, hogy ott lesznek a SB-ben.

bjeela
bjeela
Reply to  Krisztian Fekete
3 years ago

A mostani produkciót nézve ez nehezen hihető.

acsdav2
acsdav2
Reply to  bjeela
3 years ago

Az a vicces, hogy az NFC-ből senkire sincs rámondva, hogy SB-ra esélyesek (ellentétben az AFC-ben a Ravens/Chiefs duóval). A Packers jó-jó, de nincs elkapó, meg két gyenge csapattal játszottak. A Hawksban Wilson elit, de a védelem és a fal se az igazi. A 9ers ilyen sérülés hullám mellett szerintem nem lehet versenyben. A Saints a tegnapi meccs után szintén nehezen hihető. A Rams jól kezdett, de a keret nem olyan erős. Szóval, ha kvázi senki se igazán esélyes, akkor valójában nagyon sok csapatnak van esélye :)

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  acsdav2
3 years ago

Csak nem felejtetted el, mekkora hype volt a szezon előtt a Tampáról? Legalább említsd meg. ;)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Krisztian Fekete
3 years ago

Én a hypeokkal sose foglalkoztam. :) Illetve mindenkinek másként jönnek át, hogy a közvélemény miként ítél meg valamit. Sokan azt mondták, hogy Murray draftolása az utolsó pillanatig kérdéses volt, vagy , hogy a Dolphins/Chargers duó nem a Tua/Herbert duót választja. Nekem egyik eset se volt kérdéses. Én a Tampával is úgy vagyok, hogy jól néznek ki a nevek, de reálisan a PO-ra és ott egy győzelemre esélyesek. Szerintem ezzel a legtöbb józan gondolkodású szurkoló így van. Az, hogy végül mennyire hülyítik be az embereket odaát engem egyáltalán nem érdekel :)

d zoli
d zoli
Reply to  acsdav2
3 years ago

Arizona kezd legit lenni.

acsdav2
acsdav2
Reply to  d zoli
3 years ago

Én is gondolkodtam rajtuk. Még pár meccs jobb csapatok ellen aztán meglátjuk.

Dongatto
Dongatto
Reply to  bjeela
3 years ago

Ez levolt zsìrozva :D
Ùj helyszìn ùj csapatnèv ùj stadion.
Ezt kötelező volt a Raidersnek nyerni na ennyi :D
Amùgy nagyon szarvolt latni hogy a csapatom ennyire balfaszkodott ès gratula a Raidersnek.

Danika
Danika
3 years ago

Úgy tűnik, hogy Brees is elérkezett Peyton Manning utolsó szezonjába. Szentek most tegyék össze a kezüket, hogy a védelem 24 pont alatt tudjon mindenkit tartani.

d zoli
d zoli
Reply to  Danika
3 years ago

Van pár ember akiket nem lehet leírni. Szerintem DB is ilyen. Hadd lehessen már csórinak is szar napja.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
3 years ago

NEM LEHET!!!

Fetyke
Fetyke
Reply to  Danika
3 years ago

Azért Thomas kiválása van akkora érvágás Breesnek is, mint Hopkins elvesztése volt Watsonnak.

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
3 years ago

Stimmel, viszont neki még vannak tisztességes célpontjai, de valahogy ma teljesen lebénult a túlmozgásos chipmunk.

Rpi
Rpi
3 years ago

Jarred egész jó meccseket kap, kezd ez gyanús lenni.. :D
P.s. https://twitter.com/FieldGulls/status/1308248023747555328?s=19

Jarred
Jarred
Reply to  Rpi
3 years ago

A tavalyi után ez a legkevesebb, amit kárpótlásul adhatnak.

Rpi
Rpi
Reply to  Jarred
3 years ago

Legyen igazad.

pritek
pritek
3 years ago

Ez a statisztika tunning mi a bus franc volt a Saints utolso drivejaban? Fujjfujj. Ertem, hogy kb lehetetlen volt visszajonni a meccsbe, de ahelyett, hogy megprobaltak volna Brees dobott par szuperbiztos passzt gyorsan a palya kozepere, hogy jobban nezzen ki a lolap? Ennel meg az is korrektebb lett volna, ha kiterdelik a meccset.

camillo 7777
3 years ago

Bárhogy is nézzük, nagy skalp volt a fosztogatoktól.

saintsfan
saintsfan
3 years ago

New Orleans Yellow Flags.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x