Connect with us

Összefoglaló

Szentségtörés

Las Vegas városa új szentélyt épített, melynek felszentelésére New Orleansból hívatott papokat és szerzeteseket. A város figyelmeztette őket az utat rettegésben tartó fosztogatókra, de a papok nem törődtek a figyelmeztetéssel. Úgy gondolták, nem érheti baj őket az úton. Az út első harmadát békében és nyugalomban tették meg, de mikor leszállt az éjszaka, a fosztogatók lecsaptak rájuk. A felkészületlen, és fegyvertelen papok nem tudtak semmit sem tenni a fosztogatók támadása ellen, és életüket féltve rohantak vissza szeretett városukba. A többség ugyan el tudott menekülni a támadás helyszínéről, de az útra vitt minden kincsük a fosztogatók zsákmánya lett.

New Orleans Saints @ Las Vegas Raiders: 24 – 34

A 2. hét nem hozott túl sok meglepetést, szinte minden meccsen az esélyesebb csapat nyert (mégha sokszor szoros is volt a végjáték). A hétfő esti meccs azonban megtörte ezt a sorozatot, pedig nagyon nem úgy indult a meccs, hogy ezt a Raiders fogja megnyerni.

A Saints nagyszerűen kezdte a mérkőzést, másfél negyeden keresztül minden úgy alakult, ahogy azt Sean Payton szerette volna, és 17-7-re még vezetett a Saints. Utána azonban totális összeomlás következett, és a csapatra leginkább a dekoncentráltság volt jellemező. Ez pedig két módon mutatkozott meg: állandó védelmi hibákkal, és rengeteg szabálytalansággal. A defense-ben gyakorlatilag mindenki alulteljesített, rendre rossz szöget választottak, a szerelésekről lecsúsztak, és semmilyen ellenállást nem tudtak kifejteni. Ennél nagyobb baj volt, hogy a Saints 10 szabálytalanságot szedett össze, amiből 129 yardot vesztett. Ennek egy jelentős része a támadóktól érkezett, és volt olyan pillanat, hogy 3 egymást követő playben sikerült szabálytalankodni. Ilyen körülmények között még egy jól játszó Brees is nehezen boldogult volna, de ezen a meccsen neki sem ment a játék.

Noha a statisztikái nem feltétlenül ezt mutatják (26/38, 312 yard, 1 TD, 1 INT), de a Saints irányítója sem lógott ki a sorból. Mélységi célpont felé egyszer sem nézett, de igazából még 10 yard távolságra sem dobott. Szinte csak checkdown passzokkal operált, és a yardjainak többségét az elkapások után hozták össze. Továbbá dobott egy teljesen érthetetlen INT-et is. Gyakorlatilag tökéletesen az LB kezébe dobta a labdát, miközben az elkapója jóval messzebb volt. Nagyon hiányzott Thomas, akit szinte mindig meg tudott játszani.

A Raiders ellenben egy tökéletes meccset hozott le, és a kezdeti gyengélkedés után Gruden képes volt változtatni a taktikán. Az első negyedben ugyanis megpróbált hosszú passzokat dobatni Carral, de ezek egyáltalán nem sikerültek. Az első ilyen hosszú passzt Carr csúnyán túldobta, a másik kettőből pedig sack lett. Hiába tartott ki a fal sokáig, annyira nem volt senki megjátszható, hogy Carr végül a földön végezte.

Ezt a három játékot látva, Gruden úgy döntött változtat, és inkább rövidebb játékokkal próbál meg előrehaladni. Ez a váltás tökéletesen bevált. Az addig akadozó Raiders offense pedig életre kelt, és négy egymást követő drive ért véget pontszerzéssel (24 pont) amik között még egy félidő is volt, amikor a Saintsnek esélye lett volna rendezni a sorait. Ennek a váltásnak a legnagyobb haszonélvezője Carr mellett (28/38, 282 yard, 3 TD, 0 INT) Darren Waller volt, akit az irányító 16 alkalommal vett célba, a TE pedig ezekből 12 elkapást 103 yardot és 1 TD-t jegyzett.

A mérkőzés előrehaladtával egyértelművé vált, a Saints itt csak úgy fog tudni nyerni, ha az ellenfele hibázik. És meglepő módon hibázott. A negyedik negyedben Jalen Richard, a Raiders futója elejtett egy tossból hátradobott labdát, és a Saints védők voltak az ügyesebbek. Ez akár visszahozhatta volna a meccsbe a Saintset, viszont a New Orleans támadói semmit nem tudtak kezdeni ezzel az ajándék labdával. A drive félpályán elhalt, a Raiders visszakapta a labdát, és büntetett. 10 playből 74 yardot tett meg a hazai csapat, majd Richard egy 20 yardos TD futással javította ki a korábbi hibáját.

Ezzel a pontszerzéssel gyakorlatilag véget ért a meccs. Ugyan a Saints még tudott szépíteni az eredményen, de túl sok reménye már nem volt. Igaz, 31-24-nél ha sikerül megállítani a Raiderst, akkor még lett volna egy halvány remény, de 3. kísérletnél Janoris Jenkins egy buta pass interference büntetést kapott, ahol felesleges volt szabálytalankodnia, Ruggs nem tudta volna elkapni a labdát. Az eset hatására a Raiders mezőnygól távolságba ért, Carlson pedig 54 yardról nem hibázott, és a Saints minden maradék reményét is összetörte.

A Raiders teljesen megérdemelten nyert, sokkal koncentráltabban játszott ellenfelénél, és mikor kellett, tudott változtatni az addigi taktikán. Ráadásul Gruden mert kockáztatni is, kétszer is nekiment 4&1-nek, ami mindkétszer sikerült. Ha a továbbiakban is így játszik a csapat, akkor a Raiders még komoly meglepetéseket fog okozni idén. A következő pár fordulóban viszont brutál nehéz lesz a sorsolás (Patriots, Bills, Chiefs, Buccaneers), így sok minden kiderül majd a csapatról.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!