Connect with us

Összefoglaló

Hamvába holt kísérlet

Váratlan események zavarták meg a Michigan tó partján fekvő Green Bay lakosainak életét. Egy nemrég alapított szekta elhatározta, hogy életre kelti az egykor dicső Angol Birodalmat, és első lépésként a Michigan tó környékét hódítja meg. A Pusztító Sólyom elnevezésű hajón végigszelték a tavat, majd váratlanul lőni kezdték a parton fekvő kisvárost. Hamar kiderült azonban, hogy hiába van nekik jobb felszerelésük, nem tudják használni, és minden ágyúlövésük elkerülte a várost. A lakosok azonban gyorsan reagáltak, és a századok óta nem használt ballisztákkal viszonozták a tüzet. A balliszták hatalmas károkat okoztak a Sólyomban, így fel kellett hagyniuk az ostromot.

A kapitány azonban nem volt hajlandó elismerni a vereséget, és megpróbált partra szállni a város közelében, ahol egy békés indiántörzs lakott. Úgy gondolta, puskákkal könnyen elűzi az indiánokat, csakhogy nagyon hamar kiderült, a fegyvereik nemcsak használhatatlanok, de életveszélyesek is. Többször is a katonák kezében robbantak fel, így a legnagyobb kárt saját maguk okozták. Az életveszélyes puskák, valamint az indiánok nyilai végül visszavonulásra kényszerítették a szektatagokat, akik tanulván a leckéből, inkább letettek a Birodalom visszaállításának tervéről.

New England Patriots @ Kansas City Chiefs 10 – 26

A Patriots nagyon rossz körülmények között vágott neki ennek a mérkőzésnek. A meccs napján érkeztek meg Kansas Citybe, és nem számíthattak a kezdő irányítójukra. Ilyen előzmények után kicsi volt az esély a győzelemre, de nem volt lehetetlen. Két dologra volt csupán szükség: a védelemnek limitálnia kellett Mahomest, a támadósornak pedig sokáig birtokolni a labdát, és hosszú drive-okat kellett vezetnie, amik pontszerzéssel értek véget.

Az első feltétel lényegében teljesült. A Patriots védelem gyorsan megmutatta, képes még ezt a Chiefs offense-t is megállítani. Mahomes és a teljes offense 44 percen keresztül el volt veszve a pályán, és csak két mezőnygólt tudott lőni. Az irányítónak több INT-et érő dobása is volt, amit azonban a Patriots védők elejtettek, illetve egyszer a sípszó mentette meg a labdavesztéstől. A második negyed végén ugyanis Mahomeshoz odaértek, aki félig a sackben állva még megpróbálta eldobni a labdát. Ebből az lett, hogy a labda Shilique Calhoun kezébe jutott. Csakhogy mielőtt Mahomes elindította volna a kezét, a bírók lefújták, mert úgy ítélték, hogy a játék véget ért. Ilyenre volt már példa korábban is, hogy egy játékot lefújnak, és sacket adnak, miközben az irányító még nincs a földön (pl a Super Bowlon Garoppolóval hasonló történt), viszont itt érzésre túl gyorsan fújták le a játékot.

Akárhogy is, a Patriots védelem erőn felül teljesített, és 44 percig minden lehetőséget megadott a támadósornak, hogy megnyerje a meccset. A támadók azonban nem tudtak élni vele. Newton hiányában Hoyer kezdett, akitől nem lehetett sokat elvárni, így inkább a futójátékban lehetett bízni. A futások többnyire mentek is, viszont ha Hoyernek passzolnia kellett, akkor minden elromlott. Vagy Hoyer dobta túl a célpontjait, vagy az elkapó ejtette el a labdát. Ez azonban még a kisebb probléma volt.

Az irányító-elkapó összhang hiányán túl nagyobb baj volt, hogy Hoyer sorozatos rossz döntéseket hozott. Ráadásul fontos helyzetekben. Az első félidő végén a Patriots eljutott a Chiefs red zone-jába, ahol Hoyer előbb áthívott egy passzplayt futásra. Ezzel nyertek pár yardot, de el kellett használnia az utolsó időkérést is. Fél perc még így is volt hátra, de előbb Hoyer kiosztott egy két yardos oldalpasszt, amivel semmit nem haladt a Patriots előre, ellenben az óra pörgött. Még így sem lett volna reménytelen a helyzet, egy spike vagy incomplete passz meg tudta volna állítani az órát. Ehelyett Hoyer addig tartogatta a labdát, míg sackelték, az utolsó másodpercek pedig lepörögtek. Az irányító utána megpróbált időt kérni, de nem volt már ilyenje a Patriotsnak.

A következő nagy hibát a harmadik negyed közepén követte el, mikor ismét a Chiefs red zone-ban megint sokat várt. Ezúttal azonban nemcsak sackelték, de a labdát is kiverték a kezéből. Két ígéretes Patriots drive is az ő rossz döntései miatt bukott el, és ahogyan várható volt, a védelem nem tudta örökké tartani Mahomest. A harmadik negyed végén a Chiefs offense kihasználta ellenfele szenvedését, és sikerült egy TD-t elérnie, amivel 13-3-ra módosult az eredmény.

Ezen a ponton a Patriots is rájött arra, hogy Hoyerrel soha nem fognak pontot szerezni, és beküldték Jared Stidhamet, hátha ő meg tudja menteni a meccset. Nem tudta. Ugyan kiosztott egy TD passzt, de semmivel nem volt jobb Hoyernél. Több INT-et érő passza is volt, igaz, őt sem segítették az elkapók. Egy Edelmannek kiosztott screen passzból pick6 lett, mert az elkapó kezéről felpattant a labda, és Tyrann Mathieu azonnal kihasználta ezt a hibát. Ezzel a pick6-szel pedig gyakorlatilag véget is ért a meccs.

Patriots részről nem volt teljesen vállalhatatlan a játék, a védelem amíg lehetett meccsben tartotta a csapatot, de a támadósor túl sokszor hibázott. Chiefs részről is inkább a védelmet lehet kiemelni. Igaz, hogy a Patriots támadói egyik ajándékot adták a másik után, de ezeket meg is kellett ragadni, a Chiefs pedig a Patriotsszal ellentétben megtette ezt. Nem volt hibátlan a játék a hazaiaknál sem, de a Chiefs képes volt kijavítani a hibákat, és megérdemelten nyerte meg ezt a meccset.

Atlanta Falcons @ Green Bay Packers 16 – 30

A Packers úgy vágott neki a mérkőzésnek, hogy sem Adams, sem Lazard nem tudta vállalni a játékot. Jogosan merült fel mindenkiben a kérdés: kinek fog Rodgers passzolni? A Packers válasza gyors volt: teljesen mindegy.

A Falcons secondary alapból nem egy erős egység, de több kulcsjátékos is kiesett onnan (ki meccs előtt, ki közben), ez pedig azt eredményezte, hogy mindig volt olyan Packers játékos, akinek a közelében nem volt védő. Teljesen mindegy volt, hogy az illető futó, tight end, vagy az utcáról behívott elkapó, valaki mindig üresen volt. Rodgers pedig azonnal odadobta nekik a labdát.

A Packers irányítója tökéletes napot zárt, 327 yardig jutott 4 TD-vel eladott labda nélkül. Bárki elkapta a passzait, de a legmegbízhatóbb célpontja a TE Robert Tonyan volt, aki 6-ból 6 labdát megfogott 96 yardért és 3 TD-ért. De hasonlóan megbízható célpont volt a két futó is. Míg Jamaal Williams, 8-ból 8 labdát kapott el 98 yardért, addig Aaron Jones 5-ből 5-öt 40 yardért és 1 TD-ért. Az Atlanta védelme tehetetlen volt velük szemben.

A Falconsnak lényegében semmi esélye nem volt, viszot egy ponton még menthető lett volna a meccs. Az első negyedben 7-0-s hazai vezetésnél a Falconsnak sikerült kivédeni a Packers támadását az egy yardon, Matt Ryan pedig levezetett egy 20 playből álló 10 percet felemésztő 94 yardos drive-ot. Ami viszont csak 3 pontot ért. Hiába ment végig a Falcons a teljes pályán, hiába oldott meg többször is negyedik kísérletet, az 5 yardos vonalon Quinn nem mert kockáztatni, és inkább FG-t rúgatott. Maga a drive impozáns volt, de a tény, hogy csak 3 pont lett belőle, demotiváló hatással bírt, és ez meghatározta a Falcons egész mérkőzését.

Hiába játszott a továbbiakban Matt Ryan hiba nélkül, hiába szerzett Gurley 2 TD-t is, a Falcons nem tudott többször az egyenlítésnek még csak a közelébe sem jutni. A Packers végig irányítása alatt tartotta a meccset, és egy pillanatig nem volt kérdés, ki fog a végén nyerni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!