Connect with us

Hír

Jimmy Garoppolo kezd a hétvégén a 49ersben

A múlt héten bokasérülésből visszatért Jimmy Garoppolo pocsékul játszott a Dolphins ellen, olyannyira, hogy Kyle Shanahan leültette a padra. Ennek ellenére továbbra is él a bizalom vele kapcsolatban, a Rams elleni csoportrangadón is ő fog kezdeni – és mivel most már elvileg a bokája is meggyógyult, nem nagyon van kifogás a gyenge játékra.

Amilyen nagy volt Garoppolo körül a hype, amikor a 49ershez került, most olyan kérdőjelek vannak körülötte. A játéka alapján legjobb esetben is közepes, és mivel jövőre 24 millió dollárt spórolva lehetne elküldeni (mindössze 2,8 millió dollárnyi halott pénz mellett), így nem érezheti magát biztonságban.

Különösen akkor kezdhet el aggódni, ha esetleg Matt Ryan tényleg elérhető lenne. A Faconsnál nem ragaszkodnak a veterán irányítóhoz, aki karrierje legjobb éveit hozta Kyle Shanahan irányítása alatt. Persze az utána maradó 44 millió dollárnyi halott pénz bonyolítja a dolgokat, de a Falcons szempontjából még mindig jobb lenne jövőre benyelni ezt a pénzt, minthogy Ryan még egy évig játsszon és további 23 milliót keressen (ennyi lenne az alapfizetése 2021-ben).

Emellett Cam Newton és Jameis Winston szerződése is lejár (illetve Philip Riversé is, de ő nem feltétlenül jelentene előrelépést), valamint talán a sérülésből lábadozó Dak Prescott is elérhető lehet (bár ez azért meglepő lenne). Vannak Garappolónál jobb opciók.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
d zoli
d zoli
3 years ago

“Olasz Blake Bortles” /Brandon Perna-Thats good Sports/

ahanem
ahanem
Reply to  d zoli
3 years ago

Lock nyilván jobb nála, na :D

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  d zoli
3 years ago

“Márgárétii!”

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
3 years ago

Van arra valami hír, hogy a Falconsnál nem ragaszkodnak Ryan-hez?
Múltkor itt volt egy cikk, melyben a tulajdonos elmondta, hogy az új vezetésre lesz bízva a döntés. De ez még nem ugyanaz. Szóval lehet tudni mást is?

renningan
renningan
Reply to  Krisztian Fekete
3 years ago

Amikor a tulajdonos azt mondja, hogy az új vezetésre lesz bízva, akkor az egy elég egyértelmű utalás. Persze sokan az utolsókig kitartanak és azt mondják, hogy XY örökre velük lesz és ő a jelen és a jövő, aztán leváltják. Ez a fajta ködösítés is benne van a pakliban, de a franchise arcával nem szoktak inverz ködösítést csinálni, aminek a végén azt mondják, hogy bibibi, bevetted, nem is akarjuk elcserélni (ilyenkor legjobb esetben is csak nem SIKERÜLT elcserélni).

Ha azt mondod egy játékosról, hogy a sorsa kérdéses, akkor az egy burkolt felhívás arra, hogy lehet érdeklődni. Még nem hirdetted meg az eladó házat, de már posztolsz róla a Facebookra.

Ez persze nem azt jelenti, hogy Ryan már jövőre vagy akár bármikor lelép, mert cap-ügyileg nem egyszerű a dolog, de ezek után már meglepődni nem nagyon kell.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  renningan
3 years ago

Megértem, hogy/ha a tapasztalat mást mutat.
Én viszont úgy érzem, helyénvaló, hogy ne a tulajdonos határozza meg, hogy ki legyen az irányító, ki legyen a kezdő, kit igazoljanak. (Vagy ha bele is szól, ne nyilvánosan)
Én a korábbi nyilatkozatban csak ennyit érzek, az idő meg úgyis megmutatja, mi volt az igazság.

renningan
renningan
Reply to  Krisztian Fekete
3 years ago

Ebben az esetben ez nem megvalósítható.

Még ha a GM maradna, mint a Broncosnál Elway, aki mozdíthatatlan, oké. De a Falconsnál teljes vezetőségváltás lesz, amibe a tulajdonosnak elég erős beleszólása van.

Ha ő olyan GM-et akar, aki Matt Ryannel tervez, akkor olyan edző is lesz kinevezve, aki dedikáltam Ryant akarja. Ha ő más irányba menne el, vagy hagyná, legyen, ahogy lesz, akkor már tényleg 50-50 százalék az esély. Ez utóbbi viszont azt jelenti, hogy az irányító kvázi elérhető.

Bármi is van, a tulajdonos bármikor belenyúlhat a játékba. Ha ő leveszi valakiről a kezét, akkor szabad a vásár.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

“Matt Ryan tényleg elérhető lenne /…/, aki karrierje legjobb éveit hozta Kyle Shanahan irányítása alatt”
Meg persze az NFL történetének legszégyenletesebb és legszánalmasabb kudarcát, amivel méltán nyerték el a “lúzerek királyai” címet. :(

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x