Connect with us

Hír

Mikor legyen az extra forduló?

A Lions-Jaguars mérkőzés elhalasztásának esetén a liga kénytelen lenne bevezetni egy extra fordulót, amelyben pótolni lehetne a mérkőzést. Jó eséllyel ez előbb-utóbb megtörténik, azonban egyre többen vannak azon a véleményen, hogy a pótmérkőzéseket nem a 18. héten kellene megrendezni.

A probléma ezekkel az utólagos, kvázi alapszakasz után megrendezett találkozókkal, hogy könnyen teljesen értelmetlenek lehetnek. Ha a 17. hét után már eldőltek a legfontosabb kérdések, akkor ugyan mi értelme van megrendezni még 3-4 tét nélküli találkozót, például akár a Lions-Jaguars meccset? Aligha vonzaná a tévénézőket pár csapat levezető meccse, pláne ha azok a többi gárda mérlegének tudatában C-csapattal állnának ki, hogy minél magasabban draftoljanak. És a játékosok sem szívesen tennék ki magukat így egy esetleges fertőzésnek/sérülésnek, arról nem is beszélve, mennyire kellemetlen lenne, ha például egy rájátszásba már bejutott csapatnak a 18. héten egy fertőzésgyanús gárdával kellene meccselnie.

Erre a megoldás az lehetne, hogy az eredetileg a 17., azaz az utolsó fordulóra tervezett meccseket tolják el egy héttel. Magyarán a 17. héten pótolnák az elhalasztott mérkőzéseket, a 18. fordulóban pedig mindenki lejátszaná az utolsó találkozóját (ha esetleg még több meccset kell elhalasztani, akkor ezen elv mentén lenne még egy-egy forduló beiktatva az utolsó kör elé).

Persze ez sem tökéletes, hisz így több csapat kvázi extra bye weeket kap, és persze így is lehetnek érdektelen találkozók, de talán még mindig ez a legkevésbé rossz elképzelés.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gáspár Bollók
Gáspár Bollók
3 years ago

Minden 4. forduló után kellet volna egy egész ligára egységes byweek, amikor a halasztott meccseket lehet pótolni. Ez sem 100%-os megoldás (pl. ha valakinek 2 meccset kell pótolni), de ez csak 2 extra hét elosztva az idényben. A szerencséseknek persze 2extra byweek, de semmi sem lehet tökéletes. Ehhez persze előre kellett volna kalkulálni.

Zoard
Zoard
Reply to  Gáspár Bollók
3 years ago

ott a pont.
Ráadásul ahogy a dolgok állnak egy forduló nem lesz elég, mert könnyen lehet olyan csapat aminek 2-3 meccset kellene lejátszania addigra.
Elképesztő hogy az NFL-nek nem volt kigondolt terve, mégis mit gondoltak a nyáron?

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

“ugyan mi értelme van megrendezni még 3-4 tét nélküli találkozót, például akár a Lions-Jaguars meccset?”
Mi értelme van megrendezni a Lions-Jaguars meccset bármikor? :(

acsdav2
acsdav2
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

A gond egyébként az, hogy a rossz mérlegüktől függetlenül két csapat tie-break-ében az is dönthet, hogy a kinek az ellenfelei értek el jobb mérleget. Így adott esetben nagyon is lehet tétje az ilyen meccseknek 2 másik csapat szempontjából.

aranytöküJimmy
aranytöküJimmy
3 years ago

Amiknek playoff szempontjából nem lesz tétje mint a Lions vs Jaguars meccsen azt játszák le playoff alatt, így se úgy se fogja senki nézni őket

bjeela
bjeela
3 years ago

Szerintem Szenteste, és akkor tekinthetjük ajándéknak a fa alá. Gondolkoztam még a Halottak napján, de az sajna vasárnapra esik, tehát azt már lestipistopizta az NFL. Mongyuk elég beteglelkű feketehumorkedvelők így a Covid időszakban, így aztán nekem teccik. Rettentően bírnám a kivilágított taknyos tökfejeket és koponyacukorkákat a stadionokban…

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x