Connect with us

Hír

Mikor legyen az extra forduló?

A Lions-Jaguars mérkőzés elhalasztásának esetén a liga kénytelen lenne bevezetni egy extra fordulót, amelyben pótolni lehetne a mérkőzést. Jó eséllyel ez előbb-utóbb megtörténik, azonban egyre többen vannak azon a véleményen, hogy a pótmérkőzéseket nem a 18. héten kellene megrendezni.

A probléma ezekkel az utólagos, kvázi alapszakasz után megrendezett találkozókkal, hogy könnyen teljesen értelmetlenek lehetnek. Ha a 17. hét után már eldőltek a legfontosabb kérdések, akkor ugyan mi értelme van megrendezni még 3-4 tét nélküli találkozót, például akár a Lions-Jaguars meccset? Aligha vonzaná a tévénézőket pár csapat levezető meccse, pláne ha azok a többi gárda mérlegének tudatában C-csapattal állnának ki, hogy minél magasabban draftoljanak. És a játékosok sem szívesen tennék ki magukat így egy esetleges fertőzésnek/sérülésnek, arról nem is beszélve, mennyire kellemetlen lenne, ha például egy rájátszásba már bejutott csapatnak a 18. héten egy fertőzésgyanús gárdával kellene meccselnie.

Erre a megoldás az lehetne, hogy az eredetileg a 17., azaz az utolsó fordulóra tervezett meccseket tolják el egy héttel. Magyarán a 17. héten pótolnák az elhalasztott mérkőzéseket, a 18. fordulóban pedig mindenki lejátszaná az utolsó találkozóját (ha esetleg még több meccset kell elhalasztani, akkor ezen elv mentén lenne még egy-egy forduló beiktatva az utolsó kör elé).

Persze ez sem tökéletes, hisz így több csapat kvázi extra bye weeket kap, és persze így is lehetnek érdektelen találkozók, de talán még mindig ez a legkevésbé rossz elképzelés.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!