Connect with us

Összefoglaló

Sima hazai győzelem az NFL történetének második kedd esti rangadóján

Meglepően sima győzelmet aratott hazai pályán a veretlen Tennessee Titans a szintén veretlen Buffalo Bills ellen. Előbbi 16 napja nem lépett pályára, nem is nagyon edzhetett a Covid-para miatt, ehhez képest a Bills játékosai voltak azok, akik úgy játszottak, mint akiket hetekre karanténba zártak.

A Bills kezdte a mérkőzést. Két három yardos futás Devin Singletarytól, majd a harmadik kísérletre jött Josh Allen, aki kiosztott egy jó passzt az alapjáraton csak visszahordóként használt Andre Robertsnek, majd jöhetett a Titans a Bills 16 yardosáról. Roberts soha nem volt egy jó elkapó, az offense-ben 2014 óta nem használta senki rendszeresen, a Billsben ezt megelőzően egy elkapása volt hat yardért. Hogy miért rá kellett dobni egy 3. kísérletes passzt, az érthetetlen – nem mintha nem lehetne elvárás, hogy üresen állva ne üsse fel az égbe a neki szánt labdát, de hagyományosan a speciális egységben használt játékosok többsége másra nem is jó, minthogy a speciális egységben játsszon (többek között a Lionsnél szokott ez előfordulni, hogy a cornerből képzett visszahordóból képzett elkapó Jamal Agnewra hívnak 3. downos játékokat, hasonló eredménnyel). És még egy visszahordásnál összehozott fumble-je is volt, bár az legalább akkor, amikor már elúszott a mérkőzés.

Megtörtént a baj, a teljesen megégetett Malcolm Butler köszönte szépen és lehalászta a labdát. Ezzel kis túlzással véget is ért a mérkőzést, ugyanis a Titans gyakorlatilag hibátlanul lehozta a maradék 56 percet, a Bills pedig úgy játszott, mint ami most lát életében először labdát. Tanulságok.

  • Josh Allennek rossz napja volt, de nem ennyire

A Bills irányítójának a mérkőzés előtt egyetlen eladott labdája volt, most kettőt dobott. Az első nem az ő sara volt, a másik már igen (azt is Butler halászta le), de gyakorlatilag ez volt az egyetlen igazán rossz passza a mérkőzésen. 41 passzából csak 26 volt jó, de ez elsősorban az elkapóinak volt köszönhető, akik 4-5 labdát biztosan elejtettek, de lehetett az több is, ha nagyon szigorúak vagyunk. Nagyon ígéretes drive-ok szakadtak meg emiatt, pedig a playhívások többnyire ültek, de ennyi droppal nem lehetett haladni. Már csak azért sem, mert a támadófal pocsék volt, Devin Singletary 2,3 yardos átlaggal futott, nagyon hamar nagyon egysíkú lett az eddig okkal felmagasztalt offense.

  • Ryan Tannehillnek jó napja volt, lassan el kell hinni, hogy top irányító

Ha ilyen ütemben fog termelni Tannehill, akkor a szezont 4016 yarddal, 36 TD-vel és négy INT-tel fogja befejezni, mindezt 69 százalékos passzpontossággal – egy ilyen szezonért akár MVP-címet is lehetne adni. Elképesztő, mennyire fekszik neki a Titans rendszere és nagyon úgy néz ki, hogy a tavalyi parádés teljesítmény nem csak egy fellángolás volt. Jórészt neki köszönhető az, hogy a Titans 2008 után ismét 4-0-s mérleggel kezdett. Ezúttal 195 yardot és három TD-t passzolt (egyet a visszatérő A.J. Brownnak, kettőt a tight end Jonnu Smith-nek), illetve négy futásból 42 yardot és egy TD-t tett a közösbe – bár Mike Vrabel azt mondta, hogy mindenki érdemel egy meccslabdát a Covid-para kezeléséért, a játék alapján egyértelműen ő volt a csapat hőse.

  • A Bills védelemnek rossz napja volt, de nagyon

A csapat eddig azért tűnt contendernek (és egy kedd esti vereség után ez nem is változott), mert nem csak az offense működött jól, de a védelem is képes volt hozzátenni a magáét a sikerhez. Most nettó 11 emberes hátrány volt az egész egység: offside-ok, szükségtelen durvaság 3. kísérletre, elrontott szerelések, pocsék coverage, még rosszabb pass rush – minden, mi szem-szájnak ingere. A futást ugyan sikerült relatíve megállítani, de a Titans támadósorát leginkább csak a saját elkapóinak dropjai akadályozták. Persze nem könnyű az ellenfelet megállítani a saját red zone-odban egy-egy turnover után, de azért nem is lehetetlen mezőnygólon tartani őket – legalábbis akkor, ha szabálytalanságokkal nem tartod életben a drive-okat.

  • Gostkowski is visszatért az elit formájához, csak Vrabel ne parázza el

A borzalmas szezonkezdet óta Gostkowski top 3-as teljesítményt nyújt, az egyik legjobb rúgó a ligában. Most mezőnygóllal nem kellett kísérleteznie, de a holder szerencsétlenkedései ellenére is 6/6 extra pontot értékesített. Illetve lett volna lehetősége egy 55 yard körüli próbálkozásra, de Vrabel inkább lepörgette az órát és puntolt egyet, ami nem is tetszett a rúgónak. Nem jó ilyesmivel rombolni az önbizalmat, máskor tessék tökösebbnek lenni.

Összegzés

A Titans továbbra is veretlen és teljesen megérdemelten. Nem tökéletes az egység, de egy jó támadósorral, egy top 10-es Tannehillel és egy korrekt védelemmel a rájátszás szinte borítékolható, és van olyan szinten a csapat, hogy senki ne akarjon vele a PO-ban találkozni. A Bills sem lett ettől a vereségtől rosszabb csapat, néha van olyan, hogy semmi nem jön össze. Ez részben talán annak is betudható, hogy míg a Titansnél örültek, hogy végre játszhatnak, addig a Billsnél borult az egész heti program, ami végül a koncentráció rovására ment (ennyi buta és fölösleges szabálytalanságot és dropot nehéz mással magyarázni).

Buffalo Bills@Tennessee Titans 16-42

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2020-10-14 08:15

Az egész meccs elment az intnél, fogtam is a fejem hogy ebből ugyan milesz.
Offense szinten a tavalyit láttuk, Allen rossz volt (simán volt vagy 4 intet érő labdája) ha jól dobott fixen elejtették, első félidőben csak Diggs felé nézett, futójáték nem ment de azért próbálták erőltetni.
A defense az meg idén kritikán aluli. Egyedül a Jetset vették le a pályáról (de ha tippelnem kéne ellenünk szerezték idén a legtöbb pontot) meg a Raiders ellen odatették magukat a meccs végén. A kedvenc jelenetem mikor Tannehill egy yardos qb sneaket akart, és simán összehozott vagy 4 yardot :D
Nsmbaj, 4-2es mérleget akartam a Chiefs meccs utánra, az meg is lesz, de a hajnali meccs kritikán aluli volt szinte midnen szempontból.
Egyébként vicces lesz, ha a Titans nem csak megússza az edzés dolgot, de még jól is jön ki a Covid parából, kipihenve, míg az ellenfelek rácsesznek a tologatásokkal :D

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ThySoul
2020-10-14 08:40

Felkeltem, jobb meccset vártam, de végül nem néztem végig, 35-18-nál visszafeküdtem, hogy itt nem történik már semmi. Jobb Billset vártam.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Krisztian Fekete
2020-10-14 08:42

Jap, én se néztem végig, kicsit úgy tűnt hogy ők se hitték el hogy meccs lesz és fejben inkább a Chiefs ellen voltak már

Balázs Molnár
Balázs Molnár
Reply to  ThySoul
2020-10-14 09:30

Hát ilyen játékkal ott is kaphatnak egy ilyen zakót…

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ThySoul
2020-10-14 09:15

Basszus, fent maradtam miattatok, brutál szoros meccset várva, hát izé :(

Fetyke
Fetyke
Reply to  ThySoul
2020-10-14 14:55

“… Allen …, első félidőben csak Diggs felé nézett…)
Ami azért volt leginkább baj, mert Diggs éjjel pontosan megmutatta azt, amiről egész nyáron papoltam a szerkesztő uraknak, csak nem hittek nekem, mert a PFF elemzésekben nem volt benne. :)
Diggs remek elkapó, nagyszerű, már csoda számba menő elkapásokat csinál, amelyekkel sokszor képes lendíteni a csapat szekerén. De ugyanakkor nagyon komoly koncentrációs problémákkal küzd, legalább annyiszor érthetetlen hibákat (drop, fumble, szabálytalanságok) vét kulcsszituációkban. Nem látványos hibák ezek, de tegnap is legalább 2-3 alkalommal rajta akadtak el a támadások még szoros, egy labdabirtoklás különbségnyi állásnál.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fetyke
2020-10-14 15:05

Mondjuk ha 5 meccsenként egyszer játszik ilyen rosszul az belefér, de tegnap nem csak ő, hanem mindenki droppolt megállás nélkül :D
Ahogy az első passz int lett lehetett látni hogy szét is estek, Allennek sokáig 50% fölé se kúszott nagyon a pontossága ha jól emlékszem. Reméljük levonták a tanulságot, a WR állomány összeszedi magát fejben, a védelemmel meg lassan kezdenek valamit, mert az idei forma alapján a Chiefs felpakol vagy 50 pontot nekünk

Fetyke
Fetyke
Reply to  ThySoul
2020-10-14 20:35

“…ha 5 meccsenként egyszer játszik ilyen rosszul az belefér,…”
Azt te csak gondolod. Minden második évben figyelem, hogy ilyen mérkőzéseken megy el az SB-ba jutás (idén annyival jobb, hogy nem az az év van. :D). Ugyanis a kiemelések miatt pont ezek a mérkőzések számítanak majd nagyon sokat.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fetyke
2020-10-14 21:06

Én idénre úgyis csak egy playoffot vártam a csapattól, elnézve hogy elég kemény a sorsolás, azon belül szinte ajándék lenne midnen meccs, hogy a keret szokja milyen. Utána még van két év Allen újonc szerződéséből, ha nagyon akarnak tolhatnak egy runt. (Máskérdés hogy nem sikerülne valószínűleg)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2020-10-14 09:15

“4016 yarddal, 36 TD-vel és négy INT-tel fogja befejezni, mindezt 69 százalékos passzpontossággal – egy ilyen szezonért akár MVP-címet is lehetne adni”
Azért erről bizonyos Drew Brees tudna mesélni :(

d zoli
d zoli
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-10-14 09:50

Ez a klasszikus. Nem a medvénél kell gyorsabban futni, hanem a többi gombaszedőnél. Brees kiugró szezonjaiban benézett Rodgers, AP, Mahomes az ablakon. Meg ő is:

d zoli
d zoli
Reply to  d zoli
2020-10-14 10:10

comment image

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2020-10-14 15:40

Beszélő autóval nem kunszt…

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  d zoli
2020-10-14 19:25

Ha egyszer vagy kétszer történik vele ilyen, az nyilván belefér. Viszont, ha mondjuk a yardokat vesszük, 12-szer (!!!) lépte túl azt a határ (4000), amivel Józsi szerint akár MVP is lehet az ember. Ez azért több, mint pech. Azt meg csak csendben mondom, hogy amikor pl. Rodgers benézett az ablakon, akkor Brees eggyel több TD és jobb pontosság mellett több, mint 800 yarddal túldobta. Nyilván más csapat, más stílus, de akkor is óriási különbség.

Fetyke
Fetyke
2020-10-14 14:45

Ezen a meccsen a Bills saját magát verte meg. Az elkapói egész mérkőzésen szívatták szegény Allent. Érthetetlen offside és FS büntetések sorozatát nyelte be a Buffalo. És a 3 labdabirtoklás hátrányban az utolsó negyed elején hívott játékok önmagukért beszéltek. Sikerült is majd 7 perc alatt TD-ig menetelni. A Titans pedig mindezen csak nevetett, mert ezt még kétszer kellett volna megismételnie a Billsnek, de már csak 10 perc maradt hátra és még a lasztit is kétszer vissza kell kapniuk (a két pontost sem értettem). Az annyi, mint…
Van ilyen mérkőzés. A Bills ennél biztosan többet tud, a Titansel pedig lassan komolyan kell számolni.

Skyfire
Skyfire
2020-10-14 16:57

Ha nem tudnám, azt mondanám a Bills nem edzett és ő szív a covid miatt… Titans jól játszott de a Bills offense durván elverte saját magát, a defense meg nagyon mélyen van tavalyhoz képest főleg, de idei meccseik alapján nem volt nagy meglepetés

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x