Connect with us

Összefoglaló

Sima hazai győzelem az NFL történetének második kedd esti rangadóján

Meglepően sima győzelmet aratott hazai pályán a veretlen Tennessee Titans a szintén veretlen Buffalo Bills ellen. Előbbi 16 napja nem lépett pályára, nem is nagyon edzhetett a Covid-para miatt, ehhez képest a Bills játékosai voltak azok, akik úgy játszottak, mint akiket hetekre karanténba zártak.

A Bills kezdte a mérkőzést. Két három yardos futás Devin Singletarytól, majd a harmadik kísérletre jött Josh Allen, aki kiosztott egy jó passzt az alapjáraton csak visszahordóként használt Andre Robertsnek, majd jöhetett a Titans a Bills 16 yardosáról. Roberts soha nem volt egy jó elkapó, az offense-ben 2014 óta nem használta senki rendszeresen, a Billsben ezt megelőzően egy elkapása volt hat yardért. Hogy miért rá kellett dobni egy 3. kísérletes passzt, az érthetetlen – nem mintha nem lehetne elvárás, hogy üresen állva ne üsse fel az égbe a neki szánt labdát, de hagyományosan a speciális egységben használt játékosok többsége másra nem is jó, minthogy a speciális egységben játsszon (többek között a Lionsnél szokott ez előfordulni, hogy a cornerből képzett visszahordóból képzett elkapó Jamal Agnewra hívnak 3. downos játékokat, hasonló eredménnyel). És még egy visszahordásnál összehozott fumble-je is volt, bár az legalább akkor, amikor már elúszott a mérkőzés.

Megtörtént a baj, a teljesen megégetett Malcolm Butler köszönte szépen és lehalászta a labdát. Ezzel kis túlzással véget is ért a mérkőzést, ugyanis a Titans gyakorlatilag hibátlanul lehozta a maradék 56 percet, a Bills pedig úgy játszott, mint ami most lát életében először labdát. Tanulságok.

  • Josh Allennek rossz napja volt, de nem ennyire

A Bills irányítójának a mérkőzés előtt egyetlen eladott labdája volt, most kettőt dobott. Az első nem az ő sara volt, a másik már igen (azt is Butler halászta le), de gyakorlatilag ez volt az egyetlen igazán rossz passza a mérkőzésen. 41 passzából csak 26 volt jó, de ez elsősorban az elkapóinak volt köszönhető, akik 4-5 labdát biztosan elejtettek, de lehetett az több is, ha nagyon szigorúak vagyunk. Nagyon ígéretes drive-ok szakadtak meg emiatt, pedig a playhívások többnyire ültek, de ennyi droppal nem lehetett haladni. Már csak azért sem, mert a támadófal pocsék volt, Devin Singletary 2,3 yardos átlaggal futott, nagyon hamar nagyon egysíkú lett az eddig okkal felmagasztalt offense.

  • Ryan Tannehillnek jó napja volt, lassan el kell hinni, hogy top irányító

Ha ilyen ütemben fog termelni Tannehill, akkor a szezont 4016 yarddal, 36 TD-vel és négy INT-tel fogja befejezni, mindezt 69 százalékos passzpontossággal – egy ilyen szezonért akár MVP-címet is lehetne adni. Elképesztő, mennyire fekszik neki a Titans rendszere és nagyon úgy néz ki, hogy a tavalyi parádés teljesítmény nem csak egy fellángolás volt. Jórészt neki köszönhető az, hogy a Titans 2008 után ismét 4-0-s mérleggel kezdett. Ezúttal 195 yardot és három TD-t passzolt (egyet a visszatérő A.J. Brownnak, kettőt a tight end Jonnu Smith-nek), illetve négy futásból 42 yardot és egy TD-t tett a közösbe – bár Mike Vrabel azt mondta, hogy mindenki érdemel egy meccslabdát a Covid-para kezeléséért, a játék alapján egyértelműen ő volt a csapat hőse.

  • A Bills védelemnek rossz napja volt, de nagyon

A csapat eddig azért tűnt contendernek (és egy kedd esti vereség után ez nem is változott), mert nem csak az offense működött jól, de a védelem is képes volt hozzátenni a magáét a sikerhez. Most nettó 11 emberes hátrány volt az egész egység: offside-ok, szükségtelen durvaság 3. kísérletre, elrontott szerelések, pocsék coverage, még rosszabb pass rush – minden, mi szem-szájnak ingere. A futást ugyan sikerült relatíve megállítani, de a Titans támadósorát leginkább csak a saját elkapóinak dropjai akadályozták. Persze nem könnyű az ellenfelet megállítani a saját red zone-odban egy-egy turnover után, de azért nem is lehetetlen mezőnygólon tartani őket – legalábbis akkor, ha szabálytalanságokkal nem tartod életben a drive-okat.

  • Gostkowski is visszatért az elit formájához, csak Vrabel ne parázza el

A borzalmas szezonkezdet óta Gostkowski top 3-as teljesítményt nyújt, az egyik legjobb rúgó a ligában. Most mezőnygóllal nem kellett kísérleteznie, de a holder szerencsétlenkedései ellenére is 6/6 extra pontot értékesített. Illetve lett volna lehetősége egy 55 yard körüli próbálkozásra, de Vrabel inkább lepörgette az órát és puntolt egyet, ami nem is tetszett a rúgónak. Nem jó ilyesmivel rombolni az önbizalmat, máskor tessék tökösebbnek lenni.

Összegzés

A Titans továbbra is veretlen és teljesen megérdemelten. Nem tökéletes az egység, de egy jó támadósorral, egy top 10-es Tannehillel és egy korrekt védelemmel a rájátszás szinte borítékolható, és van olyan szinten a csapat, hogy senki ne akarjon vele a PO-ban találkozni. A Bills sem lett ettől a vereségtől rosszabb csapat, néha van olyan, hogy semmi nem jön össze. Ez részben talán annak is betudható, hogy míg a Titansnél örültek, hogy végre játszhatnak, addig a Billsnél borult az egész heti program, ami végül a koncentráció rovására ment (ennyi buta és fölösleges szabálytalanságot és dropot nehéz mással magyarázni).

Buffalo Bills@Tennessee Titans 16-42

22 Comments

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások