Connect with us

Hír

16 csapatos rájátszás a vészterv az idei évre

Ugyan az utóbbi fordulók rendben le tudtak menni a koronavírusjárvány közepette, az NFL még aggódik amiatt, hogy a pandémia miatt nem tudja az összes alapszakaszmeccset megrendezni, főleg hogy már nem lesznek bye weekjei a csapatoknak. Erre az eshetőségre találtak ki egy vésztervet, ami egy 16 csapatos rájátszást jelentene, írja Chris Mortensen.

A jelenlegi terv, tehát a 256 meccses alapszakasz 17 forduló alatt – esetleg 18, ha szükséges -, továbbra is áll, de ha esetleg mégsem sikerülne ezt tartani, akkor kell egy B terv, egy vészforgatókönyv, az NFL Versenybizottsága pedig ezt találta ki. Ezek szerint az AFC-ből és az NFC-ből is 8-8 csapat jutna be a rájátszásba, a négy csoportgyőztes és négy wild card csapat. Ebben az esetben az első kiemeltnek nem jutna pihenőhét, ráadásul a kiemeléseket sem a hagyományos módon állapítanák meg, hanem simán a mérleg (győzelmi százalék) alapján, tehát például az NFC East bajnoka nem a negyedik kiemelést kapná meg, hanem feltehetőleg a nyolcadikat. Természetesen egy ilyen változtatáshoz a csapatok hozzájárulása is szükséges, itt viszont még nem tart a projekt.

1982-ben volt már példa egyébként kibővített rájátszásra, akkor a játékosok 57 napos sztrájkja miatt. Abban az évben csak kilenc alapszakaszfordulót rendeztek, és 16 csapatos playoffra került sor.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!