Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Fitzpatrick varázslata, a Chiefs dínója és Tannehill futott TD-je

Évzárásként jelentkezünk még egy jó kis elemzéssel, ahol megvizsgáljuk

  • hogyan jöhetett létre Fitzpatrick varázslata,
  • mi is az a Dínó útvonal és a Chiefs hogyan ért el vele TD-t,
  • hogyan kell mintaszerűen megverni az emberezést bunch formationből,
  • miért működik olyan jól a Flood concept cover4 védekezés ellen,
  • és hogyan használta ki a Titans, hogy a Packers agresszívan lépett fel a futás ellen. 

FitzMAGIC, avagy a Cover2 gyenge pontja

Mivel mással kezdhetnénk a heti elemzés, mint Fitzpatrick hihetetlen dobásával? Nem hiszem, hogy bárki lemaradt volna a játékról, de talán az All-22 felvételt még nem láttátok.

Az már a snap előtt látszik, hogy cover2 a hívás a Raiders részéről. Két safety hátul mélyen, alatta zónázás. A szélső CB-k felállása alapján gondolhatnánk 2-Man hívásra is, de belül látszik, hogy minden bizonnyal zónázás lesz.

Alább látszik, hogyan is néz ki egy cover 2 pontosan. Külön berajzoltam a formáció gyenge pontját, ami a safety – szélső CB – oldalvonal közti területen helyezkedik el. Ez az egyik legnehezebb dobás a futballpályán, hiszen a szélre, kis területre kell bedobni a labdát – ezt nevezik “hole shotnak” egyébként. Nyilván nem megoldhatatlan, sőt, NFL-szintű irányítóktól azért elvárás, de nem egyszerű. Főleg nem úgy, amilyen helyzetben volt Fitzpatrick a dobás pillanatában.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!